ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευαγγελίζονται μία Δημοκρατική Πολιτική Ένωση

Τι θα περιλαμβάνει η εισήγηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την ΕΕ

«Πυρετός» συσκέψεων στα κομματικά επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, καθώς και στις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, ξεκινά από σήμερα, προκειμένου να εγκριθούν τα κείμενα που θα παρουσιαστούν εν είδει εισηγήσεων στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη της 14ης-15ης Μαΐου.
fofi

Την ίδια ώρα, προγραμματίζεται ‘εξόρμηση’, με εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα το τριήμερο 7-9 Μαΐου, προκειμένου η βασική πλατφόρμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να γίνει γνωστή στον κόσμο πριν ακόμα από την Προγραμματική Συνδιάσκεψη.

Στα προσχέδια με τα οποία καταπιάστηκαν οι ομάδες εργασίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πέραν από το πολιτικό πλαίσιο του νέου φορέα, περιγράφεται αναλυτικά  και το πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει κατά την γνώμη των συγγραφέων να εντάσσεται η χώρα, ήτοι περιγράφεται «μια νέα, καλύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση».

Εκτιμώντας ως βασική αρχή ότι η ΕΕ είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ, δεν μπορούν παρά να παρατηρήσουν ότι ταυτόχρονα είναι ατελής, μη επαρκώς δημοκρατική και κυριαρχείται από πολιτικές που δεν συμβάλλουν ισόρροπα στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού χώρου και την ισομερή κατανομή των ωφελειών της ενοποίησης. «Θέλουμε επομένως περισσότερο ενοποιημένη Ευρώπη αλλά και μια άλλη, καλύτερη Ευρώπη. Μια Ευρώπη (Ευρωπαϊκή Ένωση) ως κοινότητα αξιών και σύστημα συνοχής και αλληλεγγύης που θα λειτουργεί ως θεσμός μεγιστοποίησης της κοινωνικής ευημερίας και εμβάθυνσης της πολιτικής δημοκρατίας για όλους τους πολίτες», λένε, κάνοντας λόγο για μία «κοινωνική Ευρώπη, ενεργό παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στο διεθνές σύστημα».

Μιλώντας για την ανάγκη για «περισσότερη Ευρώπη», οι συντάκτες του κειμένου εξηγούν ότι η κρίση της ευρωπαϊκής ενοποίησης και δη της Ευρωζώνης δεν μπορεί να ξεπερασθεί με επιστροφή στο παρελθόν. «Η επιστροφή στο εθνικό κράτος που ευαγγελίζονται οι κάθε είδους εθνολαϊκίστικες, ευρωσκεπτικιστές δυνάμεις δεν αποτελεί λύση. Είναι αδιέξοδη. Η κρίση θα αντιμετωπισθεί με τη φυγή προς τα εμπρός. Με περισσότερη ενοποίηση. Αλλά με την ενεργό σύμπραξη της κοινωνίας», λένε, τονίζοντας ακριβώς την ανάγκη για επαναπροσδιορισμό του «Ευρωπαϊκού Σχεδίου» με τη σύμπραξη των πολιτών.

Για τον σκοπό αυτό προτείνουμε την ανάληψη δράσης στα εξής επίπεδα:

- Ολοκλήρωση της ΟΝΕ

- Προώθηση της Κοινωνικής Ευρώπης, των Πολιτικών Ανάπτυξης και Προϋπολογισμού

- Ανάπτυξη του διεθνούς ρόλου της ΕΕ

- Διαμόρφωση ολοκληρωμένης πολιτικής για την μετανάστευση

-Οικοδόμηση της Ενεργειακής Ένωσης

-Προώθηση της διεύρυνσης της Ένωσης

-Προώθηση της Πολιτικής Ένωσης ομοσπονδιακής λογικής

-Επαναπροσδιορισμός του Ευρωπαϊκού Σχεδίου

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.