ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στην κυβέρνηση λόγω… απουσίας Ανάπτυξης

Τηλεφωνική επικοινωνία Θεοδωράκη - Μοσκοβισί

«Κανένα σχέδιο για την Ανάπτυξη». Αυτό είναι το μότο της Χαριλάου Τρικούπη κατά της κυβέρνησης και στο πλαίσιο αυτό είχαν καταθέσει προ εβδομάδων σχετική επερώτηση στη Βουλή, βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
moskovisitheodorakis

Χθες, το γραφείο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε ότι η σχετική συζήτηση θαπραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί και η ίδια αποφάσισε να παρέμβει προσωπικά στηνσυζήτηση.

Ως εκτούτου, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στη Βουλή για την ανάπτυξη του σχεδιασμού τηςΔημοκρατικής Συμπαράταξης πάνω στην Ανάπτυξη που θα βγάλει την χώρα από τηνκρίση, αλλά και για την κριτική που θα ασκήσει στην κυβέρνηση στον απόηχο καιτων τελευταίων αποφάσεων του Eurogroup, αλλά και της ψήφισης νέωνυφεσιακών μέτρων. Άγνωστο παραμένει αν στη Βουλή θα βρεθεί και ο πρωθυπουργός,αν και ένα τέτοιο ενδεχόμενο μάλλον απομακρύνεται δεδομένης της επίσκεψης στηνχώρα μας του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στο μεταξύ,τηλεφωνική συνομιλία με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών ΥποθέσεωνΠιερ Μοσκοβισί, είχε χθες ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, από τιςΒρυξέλλες όπου βρισκόταν, προκειμένου να συζητήσουν αυτό ακριβώς, τις συνθήκεςυπό τις οποίες η συμφωνία του Eurogroup μπορεί να ανοίξει τον δρόμογια την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην χώρα. Ηανεργία εξάλλου, παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας καιεντοπίζεται πλέον σχεδόν σε κάθε σπιτικό.

Ο ΕυρωπαίοςΕπίτροπος ζήτησε την άποψη του Σταύρου Θεοδωράκη για τις επιπτώσεις πουμπορεί να έχει το νέο πρόγραμμα στους Έλληνες πολίτες και αναφέρθηκε στα θετικά σημεία του, ήτοι στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θαοδηγήσουν στο άνοιγμα της αγοράς και θα κάνουν ανταγωνιστική την ελληνικήοικονομία.

Από τηνπλευρά του όμως, ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε την ευκαιρία να του εξηγήσει ότιτα μέτρα που εφαρμόζονται άμεσα στην Ελλάδα δεν είναι άλλα από τα εισπρακτικά.Αντίθετα, παρατηρείται διαχρονικά μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή τωνμεταρρυθμίσεων, που θα άνοιγαν πιθανώς τον δρόμο προς την Ανάπτυξη για τηνχώρα.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η χώρα θα πρέπει να κινηθεί δυναμικά, διεκδικώντας επενδύσεις, εκτιμώντας ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Κάτι πάντως, που δεν εξαρτάται από κανέναν εκ των δύο και το οποίο μέλλει να αποδειχθεί αν αποτελεί και προτεραιότητα της κυβέρνησης της χώρας…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.