ΕΛΛΑΔΑ

«Αστερισμός»

Τιμή-ρεκόρ 63 εκατ. ευρώ για ένα διαμάντι

H καναδική μεταλλευτική εταιρεία Lucara Diamond ανακοίνωσε ότι πούλησε σε τιμή ρεκόρ, δηλαδή 63 εκατομμύρια δολάρια, ένα διαμάντι 813 καρατιών, ενώ αναμένεται να βγει τον επόμενο μήνα στο σφυρί ένα διαμάντι με ακόμα μεγαλύτερο βάρος.
diamond

Ποτέ στο παρελθόν ένα ακατέργαστο διαμάντι δεν είχε πωληθεί σε τέτοια τιμή, επιβεβαίωσε σε ένα δελτίο τύπου η εταιρεία, οι μετοχές της οποίες διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης.

Το όνομα του αγοραστή του πολύτιμου λίθου, ο οποίος ανακαλύφθηκε στη Μποτσουάνα και στο οποίο δόθηκε το όνομα «ο Αστερισμός» δεν αποκαλύφθηκε, όπως επίσης και οι συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη η αγοραπωλησία από την εταιρεία διαμαντιών Nemesis International.

Το ρεκόρ δεν αναμένεται πάντως να κρατήσει για πολύ ο αγοραστής αυτού του διαμαντιού, αφού η εταιρεία Lucara σχεδιάζει να δημοπρατήσει ένα διαμάντι βάρους 1.109 καρατιών, την 29η Ιουνίου στον οίκο δημοπρασιών Sotheby's στο Λονδίνο.

Αυτό το διαμάντι, με το όνομα «Lesedi La Rona» ανακαλύφθηκε τον Νοέμβριο στο ίδιο ορυχείο του Καρόουε. Είναι το μεγαλύτερο μετά το «Cullinan» βάρους 3.107 καρατιών που ανακαλύφθηκε στη Νότια Αφρική το 1905.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.