ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πενταετές σχέδιο 2017-2021 παρουσίασε χθες ο Μητσοτάκης στη Βουλή

Το 2017 τοποθετεί, πλέον, τις κάλπες η Ν.Δ.

Μπορεί τα σενάρια, στα οποία ήλπιζαν πολλοί στη Ν.Δ., περί κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ να διαψεύστηκαν, πλην όμως στη Συγγρού θεωρούν ότι η πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου είναι απλώς ζήτημα χρόνου.
mitsotakis

Διότι ναι μεν η χθεσινή ψηφοφορία έδωσε παράταση στη δικομματική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πλην όμως είναι, θεωρούν οι γαλάζιοι, ζήτημα χρόνου η έκρηξη των κοινωνικών αντιδράσεων και η αποτύπωση του οικονομικού αδιεξόδου από τα νέα μέτρα.

Στη Ν.Δ. θεωρούν ότι ήδη από τις επόμενες εβδομάδες και, επί της ουσίας, από το Σεπτέμβριο, το κλίμα για την κυβέρνηση θα γίνει πολύ βαρύ, οδηγώντας στην πλήρη απονομιμοποίησή της. Ακόμη όμως κι αν καταφέρει να διαχειριστεί την πίεση, συνεχίζει η ανάλυση των γαλάζιων, ήδη από τις αρχές του 2017, όταν και θα διαπιστωθεί η αστοχία της οικονομικής πολιτικής, θα αναγκαστεί είτε να πάρει και νέα μέτρα, είτε θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ενεργοποίηση του «κόφτη».

Σε εκείνη την συγκυρία, και αφού η Ευρώπη θα έχει αφήσει πίσω της το Brexit και τις ισπανικές εκλογές, οι πιθανότητες μίας ρήξης της κυβέρνησης με τους εταίρους – οι οποίοι αυτή τη στιγμή το μόνον που επιθυμούν είναι να αποφευχθεί κάθε κραδασμός – θα είναι πιο πιθανή.

Ο κ. Μητσοτάκης απέναντι σε αυτά τα σενάρια, παρουσίασε χθες ένα πενταετές σχέδιο από το 2017 μέχρι και το 2021, δίνοντας έτσι και τα πρώτα δείγματα γραφής ως προς το κυβερνητικό του σχέδιο. Σε αυτό προβλέπεται μία νέα συμφωνία με τους εταίρους, που ενώ θα προβλέπει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης για τη χώρα – της τάξεως του 4% σε ετήσια βάση – την ίδια στιγμή θα προϋποθέτει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα – στο 2% του ΑΕΠ – με στόχο την εξεύρεση πόρων που θα πυροδοτήσουν την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.