Neo

Το αυγό του Τσίπρα στον Ευκλείδη

Εύθυμη διάθεση είχε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στη φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού «Αδρίας», κάνοντας μάλιστα αστεία και για την ανθεκτικότητα του αβγού του, στο παραδοσιακό τσούγκρισμα.

Το πλήρωμα, που υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, είχε στήσει σούβλες για τον πασχαλινό οβελία, αλλά είχε και κόκκινα αβγά, για τσούγκρισμα. Οταν ο κ. Τσίπρας δοκίμασε, στάθηκε τυχερός, καθώς το αβγό που του έδωσαν δεν έσπαγε.

Ο πρωθυπουργός αστειεύτηκε ότι ήταν ξύλινο και συμπλήρωσε σύμφωνα με το Mega «Ισως θα έπρεπε να το πάρει μαζί του ο Ευκλείδης», αναφερόμενος προφανώς στη «μάχη» με τους δανειστές που δίνει ο κ. Τσακαλώτος.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας. «Το Πάσχα σηματοδοτεί και το πέρασμα, στην καινούρια εποχή. Με ελπίδα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα και ατενίζουμε το καλύτερο μέλλον, τόσο για τον τόπο όσο και για τον λαό, υπερασπιζόμενοι πάντα αξίες όπως η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, η δημοκρατία και η κοινωνική δικαιοσύνη. Χρόνια πολλά σε όλους, καλή δύναμη και αισιοδοξία για τα καλύτερα που έρχονται», είπε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή τις τουρκικές παραβιάσεις των τελευταίων ημερών, τόνισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις απαντούν σε κάθε πρόκληση, διαφυλάττουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΜαν. 17:22 02/05/2016

    Η γλυκιά διαπλοκή των εξοπλιστικών…
    =============================

    Η ξαφνική συμπάθεια των Γάλλων για το ελληνικό χρέος και το θολό τοπίο των «χρυσών» μιζών γύρω από τα εξοπλιστικά – Ποιοι και πώς έβγαλαν από τη μέση Ρώσους και Αμερικανούς εμπόρους όπλων και μεσάζοντες και άφησαν το παιχνίδια στα χέρια των Γάλλων;
    Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου που υποτίθεται ότι θα βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και θα έστελνε στη φυλακή όλους όσοι ενεπλάκησαν στο φαγοπότι δεκαετιών, φαίνεται ότι ξεχνάει πολλά πράγματα…
    Το Newsbomb.gr θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ξεδιαλύνει την ομολογουμένως ξαφνική αγάπη του Ολάντ με την Ελλάδα και την πρόθεσή του να λύσει το θέμα της απομείωσης του χρέους.
    Επειδή στην πολιτική όλα είναι business δεν είναι δύσκολο να σκεφτεί κάποιος γιατί οι φίλοι μας οι Γάλλοι εμφανίζονται ως… από μηχανής θεοί τώρα που βγήκαν από τη μέση οι υπόλοιποι έμποροι όπλων (Ρώσοι και Αμερικανοί).
    Για να μπούμε όμως στην ουσία της υπόθεσης αξίζει να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. μέσω του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει ξεψαχνίσει όλους τους φακέλους των ρωσικών εταιρειών που πουλούσαν οπλικά συστήματα και έχει στείλει στη δικαιοσύνη τον Κωνσταντίνο Δαφέρμο που εκπροσωπούσε τα συμφέροντα της Μόσχας.
    Παράλληλα, έστειλε στη φυλακή και τον Θωμά Λιακουνάκο που εκπροσωπούσε τα συμφέροντα των Αμερικανών, αλλά δεν έχει τολμήσει να ακουμπήσει την πιο καυτή υπόθεση.
    Η υπόθεση αυτή ακούει στο όνομα «Λουκάς Ρωμανός».
    Άραγε στην κυβέρνηση δεν γνωρίζουν τίποτα για τον φάκελο «Ρωμανός»;
    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που ευαγγελίζεται ότι θα τους στείλει όλους φυλακή δεν γνωρίζει κάτι για τον κ. Λουκά Ρωμανό και πώς σχετίζεται με την υπόθεση της γαλλο-ολλανδικής εταιρείας Thales, την οποία και φέρεται να εκπροσωπεί;
    Συγκεκριμένα, ο κ. Ρωμανός εμφανίζεται ως σύμβουλος της εταιρείας, η οποία κατέχει όλα τα γαλλικά αμυντικά συστήματα, τις γαλλικές φρεγάτες και τα όπλα Scalp και Exocet των γαλλικών αεροσκαφών, τα ηλεκτρονικά της Thomson και της Signia, ενώ έχει συνεργαστεί πολλάκις με το ελληνικό Δημόσιο κ αι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φροντίζοντας για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών φρεγατών.
    Ένα από τα πολλά γνωστά deal της εν λόγω εταιρείας είναι η σύμβαση εκσυγχρονισμού 6 φρεγατών τύπου Standard αξίας 381 εκατ. ευρώ, η οποία είχε εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ το 2002 και είχε υπογραφεί επί Γιάννου Παπαντωνίου το 2003.
    Μάλιστα, σοβαρό θέμα είχε εγερθεί και το 2005 όταν πρώην στέλεχος γαλλικής εταιρείας οπλικών συστημάτων με δηλώσεις και καταθέσεις του, υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γ. Παπαντωνίου εμπλέκεται σε υπόθεση χρηματισμού για το συμβόλαιο εκσυγχρονισμού 6 ελληνικών φρεγατών αξίας 381 εκατ. ευρώ.
    Ο Μισέλ Ζοσεράν, στέλεχος της εταιρείας Thales μιλώντας στην εφημερίδα Le Monde είχε υποστηρίξει ότι η εταιρεία του είχε δώσει χρήματα σε μέλος ελληνικής Κυβέρνησης για να προωθήσει το συμβόλαιο των φρεγατών ενώ λίγο μετά η Liberation είχε δημοσιεύσει μέρος της κατάθεσης του σύμφωνα με την οποία, όπως του είχαν υποδείξει κάποιοι ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών έγινε ύστερα από μεσολάβηση του Υπουργού Άμυνας. Τότε, ο κ. Παπαντωνίου είχε προσφύγει στη γαλλική Δικαιοσύνη και είχε δικαιωθεί.

  2. Όσοι συνδέουν την “διασφάλιση της ΑΟΖ”
    ==================================

    με την “εδώ και τώρα έστω και με νοίκι”“απόκτηση” δύο φρεγατών Fremm από τη Γαλλία, έχουν στην καλύτερη περίπτωση παραπλανηθεί . Αν η “διασφάλιση” της ΑΟΖ ήταν τόσο απλή υπόθεση δεν θα το κουβεντιάζαμε να δώσουμε και ένα και δύο και πέντε δις για να προμηθευτούμε τα πλοία σωτήρες.

    Η ΑΟΖ διασφαλίζεται -ή τέλος πάντων μπορεί να διασφαλιστεί- με την ουσιαστικήενδυνάμωση και αναβάθμιση του λεγόμενου “άξονα” Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας για παράδειγμα. Δεν χρειάζονται όπλα γι΄ αυτό; Βεβαίως και χρειάζονται. Αλλά στην Ελλάδα θα πρέπει επιτέλους να μάθουμε να αγοράζουμε ότι πραγματικά χρειάζεται η χώρα και όχι ότι έχει μείνει στο ράφι άλλων χωρών. Και οι Fremm ,τουλάχιστον έξι απ΄ αυτές που είχε παραγγείλει το γαλλικό ναυτικό και τις “έκοψε” για λόγους οικονομίας έχουν μείνει στο ράφι του Ολάντ . Αυτή είνα η πρώτη αλήθεια.

    Η δεύτερη αλήθεια είναι οτι η Γαλλία προσπάθησε να “σπρώξει” και τις έξι φρεγάτες στην Ελλάδα, δήθεν με προνομιακούς όρους και με το “τυράκι” της σωτηρίας των ναυπηγείων Ελευσίνας. Έπρεπε να βγει δημόσια ο ίδιος ο Βενιζέλος και να αποκαλύψει ότι το κόστος μιας τέτοιας προμήθειας θα άγγιζε τα 7 δις για να “μαζευτούν” οι επίδοξοι “ναύαρχοι”.

    Όσο για την Ελευσίνα; Ασφαλώς η ανάληψη έργου σ΄ ένα τόσο μεγάλο πρόγραμμα θα ήταν σημαντική. Επειδή έχουμε προσωπική άποψη των γαλλικών ναυπηγείων στη Λοριάν και των προβλημάτων που έχουν ,είμαστε εξαιρετικά καχύποπτοι για την πρόθεση των Γαλλων να “σώσουν” την Ελευσίνα και να αφήσουν τα δικά τους ναυπηγεία να καταρρεύσουν. Αλλά αυτό είναι εκτίμηση.

    Η τρίτη αλήθεια είναι ότι η συζήτηση για το πόσο μας “πάνε οι Fremm” πρέπει να γίνει σοβαρά ,όχι μέσω …”παπαγάλων” που για δικούς τους λόγους προσπαθούν να μας πείσουν ότι με τις δύο Fremm “φθάνουμε Άγκυρα”.
    Οι μόνοι που πρέπει να έχουν άποψη είναι οι επαγγελματίες .

    Και αν έχουμε “διαβάσει” σωστά τις απόψεις που διατυπώνονται σε συσκέψεις η πλειοψηφία δεν έχει πειστεί.

  3. Mνήμων 14:09 02/05/2016

    Τον Ιούλιο του 2009 το όνομα του Πάνου Καμμένου
    =================================
    συνδέθηκε με το σκάνδαλο του «συνδικάτου του εγκλήματος», όπως ονομάστηκε από τον Τύπο, με «εγκέφαλο» τον Παναγιώτη Βλαστό που μεταξύ πολλών άλλων εγκληματικών ενεργειών ήταν υπεύθυνος και για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι Πάνος Καμμένος και Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανήκαν στους βουλευτές που αναφέρθηκαν απ’τους κακοποιούς ως καλοί και έμπιστοι φίλοι που τους διευκόλυναν, σε συνομιλίες που υπέκλεψαν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες (ΕΥΠ) . Ο διοικητής της ΕΥΠ (και μετέπειτα βουλευτής του ΛΑΟΣ) Ιωάννης Κοραντής δήλωσε ότι αρνήθηκε να επεξεργαστεί τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες επειδή αποτελούσαν απόδειξη εμπλοκής συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων της Νέας Δημοκρατίας. Η απόφαση του αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, οδήγησε στην αποπομπή του από την ηγεσία της ΕΥΠ με εντολή του τότε Υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου

    Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009
    Κοραντής: Δεν θα δεχόμουν να κάνω κοπτοραπτική !
    ==================================
    Ο παυθείς διοικητής της ΕΥΠ κ. Ιωάννης Κοραντής, εάν και πρώην διπλωμάτης επιδεικνύει από χθες γνήσια έκπληξη για τη αποπομπή του, δηλώνοντας δεξιά και αριστερά, ότι «είναι δυσεξήγητη η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών».
    Tην γυναίκα του υβριστή Χίου προσέλαβαν στην ΕΥΠ…

    Ποιών δημοσιογράφων οι γυναίκες εργάζονται στην ίδια
    Στον ευρύτερο δημοσιογραφικό χώρο, ανακαλύψαμε πλέον πως ο Στέφανος Χίος ανέλαβε ανεπίσημα το Γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου .
    Καταλαβαίνετε τι ακριβώς θα συμβεί.
    Όλοι οι κουραδογλύφτες, σε μια ακόμη εμφανή προσπάθεια να βρωμίσουν την Ελλάδα.
    Το σκάνδαλο με τις συζύγους των δημοσιογράφων στην ΕΥΠ –
    Σε τεράστιο σκάνδαλο αρχίζει και εξελίσσεται το θέμα με τις συζύγους των δημοσιογράφων που είναι στην ΕΥΠ!
    Έτσι ελέγχεται το σύστημα και έτσι διοχετεύονται πληροφορίες!
    Μιλάμε για γεγονότα και όχι για συκοφαντίες ή ύβρεις.
    Οι σύζυγοι των δημοσιογράφων είναι στην ΕΥΠ και ο καθένας μπορεί να σκεφθεί οτιδήποτε.
    ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για μια κυβέρνηση και τον Προκόπη Παυλόπουλο, που υπήρξε αρμόδιος υπουργός της ΚΥΠ και έκανε τις περισσότερες προσλήψεις
    Διαβάστε στα πρόχειρα…
    =========================
    1. Σεραφείμ Κοτρώτσος (Δ/ντης Ελ.Τύπου με την σύζυγο στην ΕΥΠ.)
    2. Στέφανος Χίος (espresso με την σύζυγο στην ΕΥΠ)
    3.Γ.Καραιβάζ (ΑΝΤ1- με την σύζυγο στην ΕΥΠ)
    4.Β.Παπαδρόσος (δ/ντης ALPHA με την σύζυγο στην ΕΥΠ)
    Οι τρεις τελευταίοι που είναι ενεργοί, θέλουν να μας πούνε ότι το βράδυ πέφτουν για ύπνο και δεν ρωτάνε τη γυναίκα τους «τι νέα είχες από την δουλειά;»
    Θέλουν να κρατήσουν τα προσχήματα και λένε:
    «Γυναίκα δεν θέλω να μου πεις τίποτα ούτε για Βλαστό ούτε για τίποτα.
    Θα τα μάθω μόνος μου’’…
    Η ξεφτίλα…
    ΥΓ: Αρχηγός της ΚΥΠ είναι-εδώ και λίγο καιρό-ο κολητός του Τσίπρα, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης…

  4. ΝΜαν. 18:12 01/05/2016

    ΔΙΔΑΓΜΑ: ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ … ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ.

    ΝΑΥΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

    Έβαλε βύσμα για να γίνει ναύτης:

    O Αλέξης Τσίπρας έβαλε βύσμα για να μην υπηρετήσει εκεί που προβλεπόταν από τη μαμά πατρίδα.
    Την άνοιξη του 2003, του ήρθε το χαρτί για να παρουσιαστεί στο Στρατό Ξηράς. Ο 29χρονος Αλέξης έβαλε μέσον στην τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κατάφερε να μεταταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό.
    Όταν ήρθε η ώρα της μετάθεσης, μπήκαν και πάλι τα μεγάλα μέσα και ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε στη διοίκηση του ΓΕΝ, στην… ακριτική λεωφόρο Μεσογείων.
    Καθημερινά βρισκόταν στο Πεντάγωνο, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
    Την άνοιξη του 2004, χρησιμοποίησε νόμο που έλεγε ότι, εάν είσαι στο Στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής, παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά τον εκλογικό αγώνα.
    Έτσι, απολύθηκε προσωρινά κατεβαίνοντας υποψήφιος και ξαναγύρισε μετά τις εκλογές στις τάξεις του Ναυτικού. Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά 3 μήνες, οπότε εκεί που χρωστούσε 6 μήνες, υπηρέτησε τους μισούς.

  5. N Bράχος 18:07 01/05/2016

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΡΕ …ΓΑΜΩΤΟ !!!

    Κύριε Τσίπρα όταν »συγκαλύπτεις’’ και παρέχεις ασυλία

    στους πιο διεφθαρμένους της πενταετίας 2004-2009, με τι θάρρος θα ζητήσεις και από τους Γερμανούς να κάνουν ΑΥΤΟ! που δεν κάνεις εσύ, όταν μάλιστα ‘’βλέπουν’’ και ξέρουν ποιοι είναι οι κλέφτες και πόσα χρήματα έχουν στις τράπεζές τους?

    *Όταν ο ΜΟΝΟΣ πολιτικός που τιμωρήθηκε ήταν ο Άκκης, ενώ …χιλιάδες μας ‘’βγάζουν την γλώσσα’,’ αφού το σύστημα και η δικαιοσύνη ήταν μέσα στο άθλιο παιχνίδι της ‘’ΕΘΝΙΚΗΣ’’ διαφθοράς και ιδιοτέλειας, τι νομίζεις ότι οι Ευρωπαίοι »γλείφουν το δάκτυλο»?

    *Όταν, όλοι οι επίορκοι παραβάτες του συντάγματος και των ‘’υπεσχημένων’’ στον ελληνικό λαό για να του ΚΛΕΨΕΤΕ την ψήφο, κατηγορήσατε ΑΝΕΝΤΙΜΑ και ΠΡΟΣΤΥΧΑ τον μοναδικό ΕΛΛΗΝΑ υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που έβαλε πρόστιμο για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στα ‘’ρετιρέ’’ της φοροδιαφυγής και της λαμογιάς, ‘’οδηγήσατε’’ στο ειδικό δικαστήριο με ψεύτικα , ανύπαρκτες και ΑΘΛΙΕΣ κατηγορίες, μόνο και μόνο να τον ανατρέψετε και να στείλετε μήνυμα σε όλους, ότι ‘’εσείς’’ οι επίορκοι προστάτες και προστατευόμενοι των νταβατζήδων της διαπλοκής ,ντόπιων και ξένων ‘’ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ’’ κάθε άλλον ΕΛΛΗΝΑ υπουργό, τι τον ‘’περιμένει’’ όταν αποφασίσει να κτυπήσει τις κεφαλές της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής.

    *Όταν βλέπουν οι Ευρωπαίοι την αχαριστία και την ιδιοτέλεια που έχετε επιδείξει όλοι απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δεν πτωχεύσαμε ,την αθλιότητα και την εγκληματική σας φύση και συμπεριφορά επί πλέον, να επιρρίψετε όλα σας τα εγκλήματα στον έντιμο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, πιστεύετε ότι δεν θα σας κοιτούν ‘’σαν αναγκαίο σκατό’’ στην αυλή τους?

    *Και τέλος, οι Ευρωπαίοι »λάδωναν» για να πωλήσουν τα προϊόντα τους, εσείς ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ αυτούς που έπαιρναν» ΜΙΖΑ» για να αγοράσουν προϊόντα »άχρηστα» και ΞΕΝΑ και σε εξωπραγματική τιμή που επιβάρυναν τον Ελληνικό λαό.

    *Όταν καλύπτεις τη βρωμιά και συγκαλύπτεις τους απατεώνες, είσαι και ακατάλληλος και επικίνδυνος να διαχειριστείς τις κρατικές υποθέσεις και τα ΔΑΝΕΙΝΙΚΑ χρήματα που θα μας ‘’φορτώσεις’’ στην πλάτη..

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.