ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

"Η κεντροαριστερά είναι εδώ" έγραφε το σύνθημα στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του ΣΕΦ το προηγούμενο Σάββατο όπου η Δημοκρατική Συμπαράταξη (δηλαδή το ΠΑΣΟΚ συν η ΔΗΜΑΡ και κάποιες πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο Ι. Τούντας κ.α.) είχε συνδιάσκεψη.

"Εδώ είναι, αλλά που ακριβώς;" αναρωτήθηκαν αρκετοί από τους συμμετέχοντες όταν στα πηγαδάκια μάθαιναν πως ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Άννα Διαμαντοπούλου, που συμμετέχουν στο εγχείρημα για τη συγκρότηση του λεγόμενου τρίτου πόλου, προτίμησαν να καθήσουν δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Στέφανο Μάνο στο συνέδριο της Δράσης, του μικρού (νεο;)φιλελεύθερου κόμματος, το οποίο, στις επόμενες εκλογές, πιθανολογείται βασίμως ότι θα βρίσκεται στο ευρω-φιλελεύθερο μέτωπο που θα συγκροτήσει η Ν.Δ. για να διεκδικήσει την εξουσία από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν ήταν μόνον η απουσία του Σταύρουη και της Άννας, αλλά και του Γ. Παπανδρέου ή εκπροσώπων του Κινήματός του (οίτινες δεν προσεκλήθησαν), που έκανε αρκετούς να ομολογούν πως τελικά το στίγμα της Συνδιάσκεψης δεν το έδωσαν αυτοί που πήγαν ή αυτά που ειπώθηκαν, αλλά αυτοί που δεν πήγαν και οι λόγοι για τους οποίους δεν πήγαν. Ενδεικτικοί είναι οι τίτλοι των ρεπορτάζ: "Ράγισε το γυαλί με το Ποτάμι", "Δοκιμάζονται οι σχέσεις", "Κλίμα καχυποψίας μεταξύ Φώφης Σταύρου", "Διαταραχή..." και άλλα παρόμοια.

Η αλήθεια είναι πως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το μικρό φιάσκο της προγραμματικής συνδιάσκεψης δεν το φέρει η Φώφη, αλλά ο Σταύρος και η Άννα που δεν ξεκαθαρίζουν στην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως η πολιτική και οι μεταρρυθμίσεις που οι ίδιοι προτιμούν έχουν περισσότερα κοινά σημεία με το λόγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Θόδωρου Σκυλακάκη και της Μιράντας Ξαφά, παρά με αυτόν του Βενιζέλου, του Λαλιώτη, του Γείτονα, του Πρωτόπαππα, του Απόστολου Κακλαμάνη, του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και όσων άλλων συνδράμουν στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της Κεντροαριστεράς. Μπορεί το μερίδιο ευθύνης της Φώφης, για τον Σταύρο και την Άννα, να είναι μικρό, όμως, όπως αποδεικνύεται, ήταν μεγάλο το λάθος της να ακούσει τις εισηγήσεις της δημογεροντίας του ΠΑΣΟΚ για το πως να χειριστεί τη συνεργασία με τον Γ. Παπανδρέου και το Κίνημά του. Η λογική: "να πάρουμε τους παπανδρεϊκούς χωρίς τον Παπανδρέου" δυστυχώς για τη Φώφη δεν ευδοκίμησε. Μάλιστα, είχε και τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα καθώς ο Γ. Παπανδρέου, εκλαμβάνοντας τη συμπεριφορά της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη απέναντί του ως "μειωτική, μίζερη και απαράδεκτη", αποφάσισε να συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του (την Τετάρτη θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Πάτρα και επόμενος σταθμός, ενδεχομένως και σύντομα, θα είναι, λένε συνεργάτες του, πιθανότατα η Θεσσαλονίκη) ενώ πλέον είναι περισσότερο πιθανό να υπάρξει στο μέλλον συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά εάν αυτός πριν τις βουλευτικές εκλογές ενταχθεί, όπως βασίμως πιθανολογείται, στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Εδώ να σημειώσουμε πως κυβερνητικές πηγές διατείνονται πως σύντομα ο Αλέξης Τσίπρας θα καλέσει στο Μαξίμου τον Γ. Παπανδρέου, με την ιδιότητα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, για να συζητήσουν ευρύτερα για τις εξελίξεις που σημειώνονται στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και στα καθ' ημάς. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως η σχέση των δύο ανδρών είναι καλή και κατά καιρούς επικοινωνούν τηλεφωνικά, κάτι που επιβεβαιώνει και η πλευρά Παπανδρέου με τη διευκρίνηση πως ένας πρώην πρωθυπουργός, που έχει διεθνή δραστηριότητα και μάλιστα σε φόρα όπου συζητείται και το οικονομικό μέλλον της Ελλάδος, είναι λογικό να θέλει να γνωρίζει από τα πλέον επίσημα χείλη τις θέσεις της κυβερνήσεως σε κάποια σοβαρά θέματα προκειμένου και ο ίδιος να τα προωθήσει στις συναντήσεις που έχει με σημαντικούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Το ερώτημα λοιπόν είναι: Μπορεί να ανασυγκροτηθεί ο ενδιάμεσος, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., χώρος δίχως το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου και όποιες άλλες προσωπικότητες (Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης, Παπαδόπουλος κ.α.) εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σ' ένα προοδευτικό κόμμα του Κέντρου; Δύσκολο. Όχι επειδή υπάρχουν έντονες προσωπικές φιλοδοξίες ή πάθη που έρχονται από το παρελθόν, αλλά επειδή απουσιάζει μια νέα, μεγάλη και συνεγερτική για τη χώρα αλλά και την προοδευτική παράταξη, ιδέα. "Όσο στη Χαριλάου Τρικούπη αρνούνται να δεχθούν πως το ΠΑΣΟΚ πέθανε και πρέπει να ενταφιαστεί με τιμές, δεν πρόκειται να γίνει καμμία ανασυγκρότηση. Ο χώρος θα φθίνει μέχρι να του βάλουν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι λουκέτο", μας λέει μέλος της Επιτροπής Διαλόγου και Θέσεων για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις. Επιτροπή, η οποία, παρά τις αναταράξεις συνεχίζει το έργο της και στις 6 Ιουνίου θα κάνει και την πρώτη δημόσια εκδήλωσή της στην Αθήνα, στην οποίαν επιστήμονες όπως ο Νικηφόρος Διαμαντούρος και ο Ξενοφών Κοντιάδης θα παρουσιάσουν τις επεξεργασίες που έχουν γίνει για τον εκλογικό νόμο και τους θεσμούς. Οι εκδηλώσεις της Επιτροπής θα συνεχιστούν με άλλη θεματολογία και πιθανότατα η επόμενη να γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Πάντως, μέχρι τέλους Ιουνίου τα 27 μέλη της Επιτροπής θα καταθέσουν το τελικό κείμενο των θέσεων το οποίο θα πρέπει να συνυπογραφεί απ' όσους θέλουν να μετέχουν στον τρίτο πόλο. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι πως πιθανότατα ο Σταύρος Θεοδωράκης θα αρνηθεί να το υπογράψει και το όλο εγχείρημα θα τιναχτεί στον αέρα. Δύσκολα επίσης θα βάλουν την υπογραφή τους ο Θ. Σκυλακάκης εκ μέρους της Δράσης, η οποία μετέχει κι αυτή στην Επιτροπή με τον αντιπρόεδρο της Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη, αλλά και η Α. Διαμαντοπούλου -την εκπροσώπηση του Δικτύου της στην Επιτροπή έχει ο διευθυντής του γραφείου της Γιάννης Μαστρογεωργίου. Ο Στ. Θεοδωράκης δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του όχι επειδή, αυτή τη στιγμή και μετά το επεισόδιο της Συνδιάσκεψης, η σχέση του με τη Φώφη είναι κάκιστη, αλλά επειδή θεωρεί πως η Χαριλάου Τρικούπη αυτό που θέλει είναι να φτιάξει ένα μεγαλύτερο ΠΑΣΟΚ και όχι ένα μεταρρυθμιστικό προοδευτικό κόμμα του κέντρου, όπως ο ίδιος επιθυμεί. Επίσης δεν πιστεύει, και ορθώς, πως στις πολιτικές συγχωνεύσεις ισχύει η αριθμητική, δηλαδή το 4% του Ποταμιού και το 6% του ΠΑΣΟΚ κάνουν 10%, αλλά, όπως λέει, "είναι η δυναμική των εγχειρημάτων αυτή που καθορίζει την αποδοχή εκλογικού σώμα". "Και δυναμική η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν μπορεί να αναπτύξει" μας λέει συνεργάτης του Σταύρου και προσθέτει "σκέφτεσαι να είχε πάει ο Σταύρος στη Συνδιάσκεψη και να ήταν ανάμεσα στον Γείτονα, τον Κακλαμάνη, τον Βενιζέλο, τον Λαλιώτη, τη Φώφη, τον Σημίτη, τον Πρωτόππαπα, τον Παπαϊωάννου. Και μόνο η εικόνα με τα πρόσωπα της πρώτης θέσης που έδειχνε η τηλεόραση ήταν αρκετή για να μας γυρίσουν την πλάτη οι δικοί μας ψηφοφόροι, αλλά και οι νέοι άνθρωποι".

Παρά την ψύχρα στις σχέσεις Φώφης - Σταύρου (ούτε στο τηλέφωνο δεν έχουν μιλήσει το τελευταίο δεκαήμερο παρά τα όσα συνέβησαν) ορισμένοι συνεργάτες τους προσπαθούν να τους φέρουν και πάλι κοντά. Τη δουλειά αυτή την έχουν αναλάβει οι Δατσέρης, Τσιόδρας, Μεϊμάρογλου, Πρωτόπαππας και Ανδρέας Παπαδόπουλος, οι οποίοι μετέχουν και στην Επιτροπή και ουσιαστικά, σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός εξ αυτών, είναι και η καθοδηγητική της ομάδα. Ρόλο "γεφυροποιού" για να αποκατασταθεί η επικοινωνία Φώφης - Σταύρου εχει αναλάβει ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αλλά η προσπάθεια του δύσκολα θα ευδοκιμήσει καθώς δεν διαθέτει, λένε συνεργάτες των δύο αρχηγών, εκείνο το ειδικό πολιτικό βάρος που θα τους αναγκάσει να ξανακαθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Πάντως ορισμένοι συνεργάτες της Φώφης υποστηρίζουν πως η συνδιάσκεψη ήταν απλώς το πρόσχημα για να διαχωρίσει ο Σταύρος τη θέση του Ποταμιού από το ΠΑΣΟΚ. "Όταν είδε πως απομακρύνονται οι εκλογές άρχισε να απομακρύνεται και ο Σταύρος. Μας προσέγγισε, επειδή φοβήθηκε ότι θα γίνουν εκλογές. Για τον ίδιο λόγο το κάναμε και μεις είναι η αλήθεια. Η προοπτική συνεργασίας του Ποταμιού με τη Ν.Δ. δεν υπήρχε τότε, τώρα υπάρχει και αντί για το κεντροαριστερό-προοδευτικό χαρτί ο Σταύρος θα παίξει το μεταρρυθμιστικό-φιλελεύθερο χαρτί μαζί με την Διαμαντοπούλου, τον Φλωρίδη και μην εκπλαγείς στην πορεία να δεις κι άλλους από τους λεγόμενους πρωτοκλασάτους δικούς μας" μας λέει ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός.

Ένας άλλος, επίσης μέλος της Επιτροπής υποστηρίζει πως "ίσως δεν πρέπει να είμαστε τόσο αυστηροί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας μετακινείται συνεχώς από τη ριζοσπαστική αριστερά στη σοσιαλδημοκρατία. Κάποια στιγμή θα συναντηθούμε. Μπορεί να παραστεί ανάγκη ακόμη και να συνεργαστούμε σε κυβερνητικό επίπεδο. Εξάλλου, έχουν δίκαιο όσοι υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να υπάρξει Κεντροαριστερά χωρίς την Αριστερά. Τελικά ίσως να μην ήταν και τόσο λάθος η θέση του Παπανδρέου να συζητήσουμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι για τώρα, αλλά για αύριο". Η μετακίνηση του Τσίπρα προς το Κέντρο και η αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ από την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, η αλήθεια είναι πως έχει προκαλέσει ισχυρούς πονοκεφάλους στη Φώφη και τους συνεργάτες της, αλλά και στον Σταύρο Θεοδωράκη. Ειδικά στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να χωνέψουν το γεγονός πως ο Τσίπρας καλείται στις συναντήσεις των σοσιαλδημοκρατών ηγετών, ενώ θα πρέπει να θεωρείται μάλλον βέβαιο πως σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ο Σταύρος Θεοδωράκης θα πρεσάρει τους ευρωβουλευτές του να μετακομίσουν στους Φιλελεύθερους του Φερχόφστατ. Προσώρας, ήταν το δυστύχημα της EgyptAir που απέτρεψε το εγκεφαλικό στους ενοίκους της Χαριλάου Τρικούπη. Ο Ρέντσι, λόγω του θανάτου των 66 ανθρώπων, ανέβαλε τη συνάντηση των ευρωσοσιαλιστών στην Ιταλία στα μουσεία Καπιτολίνι, όπου και αυτός, μετά τον Ολάντ, είχε καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει. Στην Αθήνα οι Έλληνες σοσιαλιστές δεν θέλουν να βλέπουν τον Τσίπρα και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες οι ομοϊδεάτες τους τον έχουν πρώτο τραπέζι πίστα. Αν μη τι άλλο δεν είναι και η καλύτερη δυνατή βοήθεια που προσφέρουν οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές στη συντρόφισσα Φώφη και τον προκάτοχό της σύντροφο Βαγγέλη Βενιζέλο.

Και επειδή αναφερθήκαμε στον τέως επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε πως ένας άλλος ισχυρός πονοκέφαλος για τη Φώφη είναι και ο Βενιζέλος. Στο επιτελείο της Γεννηματά προσπαθούν να ερμηνεύσουν τι σημαίνει για τα μελλοντικά σχέδια του Βενιζέλου η επίθεση που εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά στη Φώφη και όσους τον αποδοκίμαζαν για τους "58", την "ελιά" και τις άλλες πολιτικές κινήσεις του προκειμένου να συγκρατήσει τη φθορά του ΠΑΣΟΚ. "Ό,τι έκανα, κάνετε" τους είπε. "Δεν θέλατε την Ελιά και τώρα φτιάχνετε μια νέα Ελιά, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη" προσέθεσε, για να καταλήξει "ήρθατε στις θέσεις μου, κάλλιο αργά παρά ποτέ". Και φυσικά έδωσε τη γραμμή να στηριχθεί ο ίδιος και η κυβέρνηση Σαμαρά στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Ενδιαφέρον πάντως έχει να δούμε και πως θα καταλήξει η διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και κυβέρνησης για τον ...Ανδρέα Παπανδρέου. Η απόφαση του Προέδρου της Βουλής να γίνει πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του ιδρυτού του ΠΑΣΟΚ και "πρωθυπουργού της Αλλαγής" θεωρήθηκε ότι έγινε κατόπιν προτροπής του Μαξίμου προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας, που προσπαθεί να μιμηθεί τον Ανδρέα, να αποκτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποδοχή στους παπανδρεϊκούς ψηφοφόρους ειδικά μετά τη στροφή που επιχειρεί προς το χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας. Στο ΠΑΣΟΚ δεν λένε ευθέως πως το πολιτικό μνημόσυνο του Ανδρέα το ζήτησε ο ίδιος ο Τσίπρας, αλλά σημειώνουν με νόημα πως "το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, που τώρα βρίσκεται στο πολιτικό γραφείο όπου συστεγάζονται οι υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης και Νίκος Παππάς μαζεύουν υπογραφές για τον Ανδρέα Παπανδρέου"...

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Yt 6:58 24/05/2016

  Τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αυτούς που δεν εχουν καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ, θα τους κερδίσουν εκείνοι που δεν ντρέπονται και δεν μηδενίζουν την διαχρονική προσφορά του ΠΑΣΟΚ στον τόπο και στα εθνικά θέματα. Δυστυχώς η Φωφη και το περιβάλλον της , αδυνατούν ή δεν επιθυμούν να αναδείξουν την ιστορική πορεία αυτού του χώρου. Συνεργούν με εκείνους που προσπαθούν να ταυτίσουν το ΠΑΣΟΚ με τον ολετήρα της χώρας.

 2. diogenis 13:47 23/05/2016

  τι λέτε κύριε αρθρογράφε? είναι δυνατόν να υποστηρίζετε ότι η φώφη δεν έχει ευθύνες για τις απουσίες από τη συνδιάσκεψη? αφού δεν τους κάλεσε! και δεν τους κάλεσε γιατί προφανώς δεν τους θέλει!!! δεν είναι κακό…αλλά η αλήθεια. Λέτε ότι δεν έχει εξηγήσει η διαμαντοπούλου πχ στη φώφη ότι δεν συμφωνεί με τις μεταρρυθμίσεις του πρωτόπαπα. Μα πρώτο το ΠΑΣΟΚ του πρωτόπαπα ξήλωσε τη μεταρρύθμιση της!!! ΕΚείνο λοιπόν, δεν ήταν πρώτο που της έδειξε την πόρτα??? ΕΠίσης απώς ήταν ο χρυσοχοίδης! η φώφη αντί να μαζέψει κύριε, έδιωξε!
  μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις υπέρ της χαριλάου τρικούπη σε αυτή την υπόθεση. Δεν γίνεται.

  • Τον Χρυσοχοΐδη δεν τον γουστάρει ο Λαλιώτης. Οσο αφορα την Διαμαντοπουλου, πως να επιστρέψει οταν έκανε βουλευτή έναν απο τους χειρότερους υβριστές της.

  • Ελεν 18:41 27/05/2016

   Με την ευκαιρία μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί τόσο μίσος της Φώφης και του περιβάλοντος της προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη; Υπάρχει παρασκήνιο ή απλά είναι κομπλεξικοι και απεχθάνονται τους πετυχημένους.

 3. freeman 11:54 23/05/2016

  ΚΑΡΑΔεξιός ΝεοΔημοκράτης Βορίδης, εχθές στη Βουλή , κατά Τσίπρα : //Ακίνητα, κινητά και μετοχές τα δίνετε όλα για 100 χρόνια συνδιαχείρισης. Αυτό που ζητούσαν από τον Γιώργο Παπανδρέου και με έλλειμμα 17%, με την πλάτη στον τοίχο, δεν τους έδωσε.//
  ΜΟΥΓΚΑ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΠΙΛΆΝΕ ΑΚΟΜΑ ΒΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΠΑΡΑΜΥΘΑ του Μουγκού , κριμένου 7 χρόνια πίσω από την κολόνα στο βάθος της βουλής Ραφήνιου Λιποτακτη Ολετήρα. ΚΑΛΑ ΡΕ Μιντιάρχες, Δημοσιογράφοι & πολίτες , ΠΩΣ ΑΝΕΧΕΣΤΕ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΠΟΥ ΖΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ?
  7 χρόνια χλιδάτες διακοπές, Βουλευτική ασυλία, προνόμια, μισθοί και ΟΛΙΚΗ ΟΜΕΡΤΑ-ΚΑΛΥΨΗ από ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ !!
  To 1o Παπανδρεικό Μνημόνιο ΦΑΝΤΑΖΕΙ πιά ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ , για έναν λαό που ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ από εμπάθεια . ΔΕΝ μπόρεσε ποτέ να αποδεχτεί ότι ο . . . Ηλίθιος, ο . . . ημίαιμος ΕλληνοΑμερικανός, ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΤΟ 2010 , είχε σωστά εκτιμήσει πως λιγότερο επώδυνη ΛΥΣΗ στον Πλανήτη Γη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ , πως ή ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ή ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ! Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, οι καθημερινοί εμπρησμοί & μάχες στις πλατείες, οι δολοφονίες εργαζομένων, η στάση-ακύρωση στρατιωτικής παρέλασης Εθνικής επετείου και ο προπηλακισμός & άμεση απειλή λιντσαρίσματος από ΑνθιμοΚουράκηδες εντεταλμένους & απόστρατους χουντόσπορους του ΠτΔ Παπούλια και στο τέλος οι αποστασίες ψυχαρολακέδων βουλευτών του πασοκ , ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ μας επέτρεψαν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα Πορτογάλων , Ιρλανδών , Κυπρίων ! ΚΡΙΜΑ . . . ΤΟ ΓΙΝΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ , έλεγε η γιαγιά μου !

 4. Ιστορίες για αγρίους. Περί όνου σκιας. Ποιός θα ασχοληθεί ρε Φελνίκο με τα πολιτικά φαντάσματα;
  Η καλύτερη δουλειά που θα είχαν να κάνουν όλοι αυτοί οι τύποι είναι να πάνε σπίτι τους. Τότε μπορεί να συνέβαινε -έστω από τύχη- κάτι καλό για την ταλαίπωρη την Κεντροαριστερά. Αλλά από ότι βλέπουμε » πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι». Και όλοι αυτοί οι τύποι εκτός από την άσκηση «εξουσίας» δεν ξέρουν να κάνουν τίποτε άλλο…

  • Θ.Τ. 13:25 23/05/2016

   Αν ο φίλος Βατσιμάνης ( watchman ? ) δεν πήρε πρέφα πως ΟΛΟΙ αυτοί της Κεντροαριστεράς – ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ – δεν θέλουν τίποτε άλλο εκτός από την καρέκλα , αλλά δεν βλέπει την διαφορά πως ΓΑΠ – και η αλήθεια είναι – λίγοι «κηπουροί» ΒΑΛΑΝ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ , τότε δεν είναι καθόλου καλός βατσιμάνης.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.