ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ ΤΗΣ 9ης ΜΑΙΟΥ

Χειρότερο Πάσχα από το φετεινό δεν θα μπορούσε να υπάρξει για τον Αλέξη Τσίπρα. Εκεί που ο πρωθυπουργός περίμενε πως με την Ανάσταση του Κυρίου θα γιόρταζε, όπως είχε δηλώσει αυτάρεσκα στη Βουλή, και την ανάσταση της οικονομίας, τώρα τρέχει και δεν φθάνει. Μάλιστα, για πρώτη φορά ο κίνδυνος να απωλέσει την εξουσία δεν είναι ενδεχόμενος, αλλά πιθανός. Η άρνηση των Ευρωπαίων να συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής ήταν αναμενόμενη. Και προκαλεί έκπληξη γιατί ο πρωθυπουργός τη ζήτησε. "Δεν γνώριζε ο Τσίπρας ότι για να υπάρξει έκτακτη Σύνοδος θα πρέπει προηγουμένως να συνέλθει και να γνωμοδοτήσει το Eurogroup;" αναρωτιέται σημαντικός πολιτικός παράγοντας. "Αν δεν το γνώριζε δεν έχει νόημα να συζητάμε, θα πρέπει να εγκαταλείψει αυτή τη στιγμή την πρωθυπουργία" συμπληρώνει. Και προσθέτει: "Επειδή αποκλείεται να μην το γνώριζε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το ζήτησε. Για να εισπράξει την άρνηση; Για να εκτεθεί στους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες -αφού έκτακτη Σύνοδος Κορυφής δεν πρόκειται να γίνει- και να ταπεινωθεί στην εγχώρια κοινή γνώμη; Είναι τρέλα, η κίνηση του δεν βγάζει κανένα νόημα. Εκτός κι αν ψάχνει να βρει κάποιο άλλοθι για να  κάνει εκλογές και να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία".

Σημειώνουμε πως αυτό τον προβληματισμό ο περί ου ο λόγος Έλληνας αξιωματούχος τον συζήτησε και με πρώην πρωθυπουργό ευρωπαϊκής χώρας που  σήμερα κατέχει σημαντικό πόστο στην Κομισιόν και ο οποίος, εκ της θέσεως του, εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις. Την ίδια απορία, για το ακατανόητο της κίνησης του πρωθυπουργού, έχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν πάντως πως "η λάθος κίνηση του Τσίπρα είναι αποτέλεσμα του γενικότερου  εκνευρισμού και της σύγχυσης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο επιτελείο του όταν στου Μαξίμου κατανόησαν πως Γερμανία και ΔΝΤ, άρα κατ' επέκτασιν και οι Αμερικάνοι, δεν είναι αντίπαλοι, αλλά βρίσκονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού όσον αφορά την επίλυση του ελληνικού προβλήματος". Δεν ξέρω αν ο εκνευρισμός των συνεργατών του πρωθυπουργού και των περισσοτέρων υπουργών είναι αποτέλεσμα αυτής της διαπίστωσης ή επειδή το κλίμα που μεταφέρουν όλοι τους στον Τσίπρα είναι πως το πρόσθετο πακέτο των 3,6 δις ευρώ δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφιστεί από τη βουλή. Οι αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης ειναι μεγάλες και είναι πολλοί αυτοί που έχουν διαμηνύσει αρμοδίως πως δεν πρόκειται να συναινέσουν στη νομοθέτηση των προληπτικών μέτρων που ζητάει το ΔΝΤ. "Με βαριά καρδιά και μόνο για να μην πέσει η κυβέρνηση θα ψηφίσουμε τα 5,6 δις. Ούτε δεκάρα παραπάνω" λένε.

Την περίπτωση λοιπόν να φέρει (κάνοντας για μια εισέτι φορά κυβίστηση) τα προληπτικά μέτρα για ψήφιση στη Βουλή θα πρέπει λογικά να την αποκλείσουμε. Αν το πράξει δεν είναι ότι χάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας, αλλά σημαίνει πως έχει αποφασίσει να τον ρίξουν οι ίδιοι οι βουλευτές του. Κάτι που επίσης είναι ακατανόητο. Να πέσουν ο ίδιος και η κυβέρνησή του επειδή δεν δέχονται τον εξευτελισμό της προληπτικής νομοθέτησης μέτρων έχει νόημα. Να συναινέσει όμως στα μέτρα και να τον ρίξουν οι βουλευτές του, ως δουλικό της Λαγκάρντ, αυτό ισοδυναμεί με πολιτικό χαρακίρι. Και η γενική εντύπωση που υπάρχει είναι ότι ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ μόνον στους Σαμουράι δεν θέλουν να μοιάσουν.

Τι θα κάνει λοιπόν ο Τσίπρας; Εκλογές; Αποκλείεται. Θα είναι σα να παραδίδει στον Μητσοτάκη, αφού, όπως έδειξε και η δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε προ ημερών, στην Αυγή, ο πρωθυπουργός υπολείπεται σημαντικά σε δημοφιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ σχεδόν όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας είναι σε βάρος της κυβερνήσεως. Επιπροσθέτως, με ποιό επιχείρημα; θα στήσει κάλπες; Ποιό θα είναι το διακύβευμα; Ψηφίστε με για να νομοθετήσω ή να μην νομοθετήσω τα 3,6 δις; Αστεία πράγματα. Εκτός κι αν, όπως τον κατηγορούν κάποιοι αντίπαλοί του, έχει στο μυαλό του την έξοδο από το ευρώ. Επίσης, αστεία πράγματα. Αν η στρατηγική του είναι το Grexit θα την ξεδίπλωνε πέρσι τον Ιούλιο με το δημοψήφισμα, όταν το "όχι" πήρε 62%. Επομένως, στο μόνο που ελπίζει ο πρωθυπουργός είναι οι εταίροι-δανειστές της χώρας να μην θελήσουν, λόγω και του δημοψηφίσματος για το Brexit, να ρισκάρουν και την πιθανότητα ενός Grexit, αλλά να προσπαθήσουν, στο επόμενο δεκαήμερο, σ' ένα έκτακτο Eurogroup, να βρουν μια συμβιβαστική λύση ανάμεσα στην πρόταση του ΔΝΤ για νομοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων 3,6 δις τώρα και στην ελληνική αντιπρόταση για συμφωνία μόνο στον αυτόματο μηχανισμό που θα επιβάλλει τα συμπληρωματικά μέτρα σε περίπτωση αποκλίσεων από το πρόγραμμα.

Οι πληροφορίες λένε πως δεν αποκλείεται εκτός από το "μηχανισμό-κόφτη", ο οποίος ούτως ή άλλως είναι αυτόματος, να προσδιοριστούν συγκεκριμένα και οι τομείς όπου θα επιβάλλονται τα συμπληρωματικά μέτρα αν διαπιστώνεται, από την Eurostat κάθε Άνοιξη, ότι υπάρχουν αποκλίσεις από τα συμφωνηθέντα. Με αυτό τον τρόπο οι δανειστές θεωρούν πως θα αποτρέψουν την κυβέρνηση σε περίπτωση αποτυχίας -την οποίαν ειρήσθω εν παρόδω αρκετοί, και πάντως σίγουρα το ΔΝΤ, την θεωρούν βεβαία- να καταφύγει σε νέους φόρους αντί να κόψει, όπως αυτοί προτείνουν, δαπάνες. Την ενδιάμεση αυτή λύση λέγεται πως μπορεί να την αποδεχθούν η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Βόλφανγκ Σόιμπλε, ενώ και η κυβέρνηση θα μπορεί να ισχυρίζεται πως δεν νομοθετεί ακριβώς τα μέτρα όπως τα θέλει το Ταμείο. Με αυτό τον τρόπο οι μεν δανειστές θα έχουν πάρει τις εξασφαλίσεις τους, η δε κυβέρνηση Τσίπρα θα μπορεί να επαίρεται(;) πως δεν υπέκυψε στις αξιώσεις του ΔΝΤ και έτσι οι βουλευτές της πλειοψηφίας δεν θα έχουν κανένα λόγο να μην ψηφίσουν τα 5,4 δις και τα ...διπλανά τους, όπως θα μπορούσε κάποιος παίκτης του καζίνο να βαφτίσει τα συμπληρωματικά 3,6 δις που θα νομοθετηθούν ή τουλάχιστον θα επιδιωχθεί να νομοθετηθούν με τον πλάγιο τρόπο που προαναφέραμε. Πάντως και ανεξάρτητα από την κατάληξη των διαπραγματεύσεων το μόνο σίγουρο είναι, και αυτό ο πρωθυπουργός το ξέρει καλά και από πρώτο χέρι, πως οι δανειστές μας αν κάνουν κάποιο σκόντο στην ψήφιση των προληπτικών μέτρων αυτό θα είναι το τελευταίο και σίγουρα μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία δεν πρόκειται, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες τις διαθέσεις των εταίρων μας, να ανεχτούν καμία πλέον ανυπακοή από την Ελλάδα. "Το 80% των Ευρωπαίων δεν θέλουν καν να ακούν άλλο για την Ελλάδα" μας λέει διπλωματική πηγή που γνωρίζει άριστα εκ των έσω τα όσα συμβαίνουν στις Βρυξέλλες και αφορούν τη χώρα μας...

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Θ.Τ. 10:55 04/05/2016

  Μα ποιό μυστικό σχέδιο Κε Φελνίκο μας ?
  Οπως στα Α.Ε.Ι. της μη ιδιωτικοποιημένης παραπαιδείας θα πάει το βιολί .
  Ο Τσίπρας ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, πάει στις εξετάσεις ( αξιολόγησης )
  ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ( ή μήπως προτάσεις επιπέδου Κτρούγκαλου ήταν το «διάβασμα» του )
  με την ελπίδα » κάποτε θα με βαρεθεί και θα με περάσει».

  Και να δεις που οι «αξιολογητες» μπορεί να τον «περάσουν»
  ( ανάλογα που θα «καθίσει» η ισορροπία ανάμεσα στους τοκογλύφους και τους «θέλω τα λεφτά μου πίσω», ή/και «τον βαρέθηκα τον στραβοχαδεμένο» )
  γιατί
  1. έχουν κάνει αυτοί τα κουμάντα τους ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ( ιδίως οι Σόιμπλε ),
  2. θα στείλουν τον λουφαδώρο στο «φροντιστήριο»,
  που αυτοί το καλοπληρώνονται .
  Το «φροντιστήριο» ( νέο βαρύτερο μνημόνιο, αν όχι «δραχμή» )
  το πληρώνει ο ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ, ο άνεργος, ο ΜΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ πολίτης . . .

  Το μυστικό σχέδιο του είναι η επιτυχημένη συνταγή
  που με πελατειακή παραπολιτική
  κάνει τον «καταληψία» λουφαδώρο
  ακόμα και πρωθυπουργό γιά κανα-δυό τέρμινα .
  ΑΛΛΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ . . .

  Το πρόβλημα είναι :
  εμείς ΟΛΟΙ οι άλλοι τι κάνουμε
  ( σε ΟΣΟ βαθμό δεν του μοιάζουμε . . . )

 2. ΝΜαν. 10:42 03/05/2016

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΡΕ …ΓΑΜΩΤΟ !!!

  Κύριε Τσίπρα όταν »συγκαλύπτεις’’ και παρέχεις ασυλία

  στους πιο διεφθαρμένους πολιτικούς και αρπακτικά της πενταετίας 2004-2009, με τι θάρρος θα ζητήσεις και από τους Γερμανούς να κάνουν ΑΥΤΟ! που δεν κάνεις εσύ, όταν μάλιστα ‘’βλέπουν’’ και ξέρουν ποιοι είναι οι κλέφτες και πόσα χρήματα έχουν στις τράπεζές τους?

  *Όταν ο ΜΟΝΟΣ πολιτικός που τιμωρήθηκε ήταν ο Άκκης, ενώ …χιλιάδες μας ‘’βγάζουν την γλώσσα’,’ αφού το σύστημα και πολλοί δικαστές ήταν μέσα στο άθλιο παιχνίδι της ‘’ΕΘΝΙΚΗΣ’’ διαφθοράς και ιδιοτέλειας, τι νομίζεις ότι οι Ευρωπαίοι »γλείφουν το δάκτυλο»?

  *Όταν, όλοι οι επίορκοι παραβάτες του συντάγματος και των ‘’υπεσχημένων’’ στον ελληνικό λαό για να του ΚΛΕΨΕΤΕ την ψήφο, κατηγορήσατε ΑΝΕΝΤΙΜΑ και ΠΡΟΣΤΥΧΑ τον μοναδικό ΕΛΛΗΝΑ υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου,
  που έβαλε πρόστιμο για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στα ‘’ρετιρέ’’ της φοροδιαφυγής και της λαμογιάς, ‘’οδηγήσατε’’ στο ειδικό δικαστήριο με ψεύτικα στοιχεία , ανύπαρκτες και ΑΘΛΙΕΣ κατηγορίες, μόνο και μόνο να τον ανατρέψετε και να στείλετε μήνυμα σε όλους,
  ότι ‘’εσείς’’ οι επίορκοι προστάτες και προστατευόμενοι των νταβατζήδων της διαπλοκής ,ντόπιων και ξένων ‘’ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ’’ κάθε άλλον ΕΛΛΗΝΑ υπουργό, τι τον ‘’περιμένει’’ όταν αποφασίσει να κτυπήσει τις
  ————————————————————————————————————————————————–
  κεφαλές της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής.
  ———————————————

  *Όταν βλέπουν οι Ευρωπαίοι
  την αχαριστία και την ιδιοτέλεια που έχετε επιδείξει όλοι, απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δεν πτωχεύσαμε ,
  την αθλιότητα και την εγκληματική σας φύση και συμπεριφορά επί πλέον, να επιρρίψετε όλα σας τα εγκλήματα στον έντιμο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, πιστεύετε ότι δεν θα σας κοιτούν ‘’σαν αναγκαίο σκατό’’ στην αυλή τους?

  *Και τέλος, οι Ευρωπαίοι »λάδωναν» για να πωλήσουν τα προϊόντα τους, εσείς ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ αυτούς που
  =======================================================================
  έπαιρναν» ΜΙΖΑ» για να αγοράσουν προϊόντα »άχρηστα» και ΞΕΝΑ και σε εξωπραγματική τιμή που
  ======================================================================
  επιβάρυναν τον Ελληνικό λαό.
  ===========================

  *Όταν καλύπτεις τη βρωμιά και συγκαλύπτεις τους απατεώνες,
  ===========================================
  είσαι και ακατάλληλος και επικίνδυνος να διαχειριστείς τις κρατικές υποθέσεις και τα ΔΑΝΕΙΚΑ χρήματα που θα μας ‘’φορτώσεις’’ στην πλάτη, αν σε εμπιστευτούνε οι δανειστές, και δεν βάλλεις ΥΠΟΘΗΚΗ και την Ακρόπολη..

 3. ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ !
  ============================================
  ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΦΑΝΤΑΡΟΣ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ…???
  ===================================================
  Με Βaybook γεμάτο άδειες….
  Που λοιπόν και πότε, υπηρέτησε ο Πάνος Καμμένος στο στρατό?
  Τι ..ιερό ‘’απόρρητο’’ μυστικό μας στερεί τη χαρά να μάθουμε κι εμείς τι προσέφερε ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ! ο Πάνος στην πατρίδα μας?
  Πόσους μήνες υπηρέτησε και ποια ‘’η ειδικότης κτηθείσα εν στρατεύματι’’ ???

  Και επειδή ο Πάνος είναι.. ευαίσθητος με τα προσωπικά δεδομένα των ‘’άλλων’’, μήπως υπάρχει κάποιος να μας ενημερώσει , που υπηρέτησε ο Πάνος ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ !!! τη θητεία του? Κάποιος που τον είδε φαντάρο?

  Κάποια φωτογραφία , κάποιο άλλο στοιχείο??? Η….????????

  Ρε παιδιά ΚΑΝΕΙΣ (;) !!! δεν είδε τον Πάνο φαντάρο ?
  Κανείς δεν συνυπηρέτησε μαζί του ???

  Κανείς δημοσιογράφος δεν είχε και δεν ΕΧΕΙ(;) την περιέργεια να μάθουμε και εμείς τι προσέφερε ο Πάνος στην Πατρίδα?

  Τέτοια ΣΙΩΠΗ μοιάζει με ..καΜένη γή.

 4. ΝΒ 10:25 03/05/2016

  ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ !

  ΝΑΥΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΖΑΛΙΖΟΜΑΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ,ΠΡΟΤΙΜΩ ..ΣΤΕΡΙΑ ?

  Έβαλε βύσμα για να γίνει ναύτης:
  O Αλέξης Τσίπρας έβαλε βύσμα για να μην υπηρετήσει εκεί που προβλεπόταν από τη μαμά πατρίδα.

  Την άνοιξη του 2003, του ήρθε το χαρτί για να παρουσιαστεί στο Στρατό Ξηράς.

  Ο 29χρονος Αλέξης έβαλε μέσον στην τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κατάφερε να μεταταχθεί στο
  =============================
  Πολεμικό Ναυτικό.

  * Όταν ήρθε η ώρα της μετάθεσης, μπήκαν και πάλι τα μεγάλα μέσα και ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε στη διοίκηση του ΓΕΝ, στην… ακριτική λεωφόρο Μεσογείων.
  Καθημερινά βρισκόταν στο Πεντάγωνο, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
  Την άνοιξη του 2004, χρησιμοποίησε νόμο που έλεγε ότι, εάν είσαι στο Στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής, παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά τον εκλογικό αγώνα.
  Έτσι, απολύθηκε προσωρινά κατεβαίνοντας υποψήφιος και ξαναγύρισε μετά τις εκλογές στις τάξεις του Ναυτικού. Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά 3 μήνες, οπότε εκεί που χρωστούσε 6 μήνες, υπηρέτησε τους μισούς.

  ΣΧΟΛΙΟ: Έκπληξη πρώτου μεγέθους η παρουσία του ‘’ναύτη’’ Αλέξη Τσίπρα σε πολεμικό πλοίο ,σε χώρο που θα ΕΠΡΕΠΕ να είχε υπηρετήσει τη θητεία του.
  Ευκαιρία ,φαίνεται, σκέφτηκε ο Βαγγέλης και Πάνος να ΔΟΥΝ ! από κοντά τι κάνουν τα παιδιά της Ελλάδας, την ώρα που οι ίδιοι ‘’ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΑΝ’’ από το καθήκον.
  Φαίνεται και ο Λάκης, και ο Μάκης και τόσοι δεξιόπλουτοι ‘’αριστεροί’’ δεν αρέσκονται στην προσφορά για την πατρίδα.
  Προτιμούν το γλείψιμο … τη ρουφιανιά τη συκοφαντία και τα σσσσσοκολατάκια στα κότερα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.