ΕΛΛΑΔΑ

Για την ενίσχυση των δράσεων του Χαμόγελου του Παιδιού

Το πρώτο Plane Pull στην Ελλάδα

Μπορούν 25 άνθρωποι να τραβήξουν ένα αεροπλάνο 100 τόνων; Ναι μπορούν, είναι η απάντηση, ειδικά όταν γίνεται για έναν καλό σκοπό. Αυτό αποδείχθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 1ο Plane Pull.
plane b

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τη DHL Express, πραγματοποίησαν αυτό το ξεχωριστό event, για την υποστήριξη των δράσεων της ΜΚΟ στον τομέα της υγείας.

Οι 16 ομάδες των 25 ατόμων που συμμετείχαν από επιχειρήσεις και φορείς της αεροπορικής κοινότητας -και όχι μόνο-, προσπάθησαν να τραβήξουν για λίγα μέτρα τον ιπτάμενο γίγαντα, βάρους 100 τόνων. Κάθε ομάδα είχε και τον εμψυχωτή της, ενώ προηγουμένως, για λίγα λεπτά, έκαναν ασκήσεις προθέρμανσης με γυμνάστρια, υπό τους ήχους της μουσικής που είχαν οι ίδιοι επιλέξει. Πολλοί τα κατάφεραν χωρίς δυσκολία, ενώ άλλοι χρειάστηκαν επιπλέον χέρια για να μετακινήσουν το αεροπλάνο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι πέρασαν καλά και ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους αυτήν την ιδιαίτερη εκδήλωση, που είχε ως στόχο την οικονομική ενίσχυση των δράσεων που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υποστήριξη παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας στην Ελλάδα.

Εννέα βραβεία δόθηκαν στους συμμετέχοντες για την «Πιο Γρήγορη», «Πιο Αργή» και «Πιο Ενθουσιώδη» Ομάδα.

«Η προσπάθεια αυτή έχει ήδη ξεκινήσει από το εξωτερικό, όμως η πρωτοτυπία του πρώτου ελληνικού plane pull είναι ότι πραγματοποιείται για την ενίσχυση των δράσεων του «Χαμόγελου του Παιδιού», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΜΚΟ, Κώστας Γιαννόπουλος. «Προσπαθήσαμε να ενώσουμε την κοινότητα του αεροδρομίου με τις ομάδες που συμμετέχουν, σε μία προσπάθεια να τραβήξουν ένα αεροπλάνο 100 τόνους της DHL, που είναι και ο κύριος χορηγός μας. Τα "ζόρια" που θα τραβήξουν οι συμμετέχοντες είναι μία συμβολική διαδικασία, που μας αποδεικνύει ότι όταν ενωθούν δυνάμεις μπορούν να καταφέρουν πολλά», συμπλήρωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Ο κόσμος εδώ περνά καλά, δεν είναι, λοιπόν, μόνο η συνεισφορά. Σήμερα αποκτήσαμε καινούριους φίλους, εταιρείες που ήθελαν, με κάποιο τρόπο, να έρθουν κοντά μας, γιατί παρά τις δυσκολίες που περνάμε, ο κόσμος στηρίζει και αγαπά «το Χαμόγελο του Παιδιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε: «Πρέπει να καταλάβουν εκείνοι που μας κυβερνούν διαχρονικά, ότι υπάρχουν πολλές θετικές δυνάμεις στη χώρα μας, που χρειάζονται απλά ένα νεύμα για να κινητοποιηθούν, που δεν σκέφτονται τα κέρδη και αυτές τις δυνάμεις δεν πρέπει να τις σταματούν οι αρνητικές. Έχουμε πολύ κόσμο σε όλη την Ελλάδα με συναίσθημα, συναίσθηση και αυτογνωσία».

Για τη σπουδαιότητα τέτοιων δράσεων μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου. «Είναι μία μέρα κεφιού, μία μέρα ομαδικού πνεύματος και αλληλεγγύης, γιατί αυτή η εκδήλωση γίνεται για τους στόχους του «Χαμόγελου του Παιδιού» και να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα για το "Χαμόγελο". Ενωνόμαστε όλοι για έναν κοινό στόχο και αυτό νομίζω για την Ελλάδα του σήμερα, το να επιδεικνύει δηλαδή κανείς συλλογικότητα και αλληλεγγύη για κάποιο κοινό σκοπό και μάλιστα κοινωνικό σκοπό, είναι πολύ σπουδαίο», τόνισε η κ. Παπαδοπούλου.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνονται τέτοιες δράσεις, αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και λόγω της κρίσης, με τις χορηγίες, είτε να έχουν σταματήσει, είτε να έχουν περιοριστεί, επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διευθύντρια προσωπικού της DHL Εxpress στην Ελλάδα, Κάτια Λαμπροπούλου. «Η εταιρεία μας στηρίζει διαχρονικά το "Χαμόγελο του Παιδιού", ενώ η πιο πρόσφατη δράση μας ήταν η δωρεά δύο βανς από τον στόλο μας για τις ανάγκες του Χαμόγελου», συμπλήρωσε και σημείωσε: « Ό,τι περνά από το χέρι του καθενός, είτε σε προσωπικό, είτε και σε εταιρικό επίπεδο, και μπορούμε να το κάνουμε, είναι πολύ σπουδαίο. Για εμάς, στην DHL, η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι πάντα προτεραιότητα. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο κι εμείς να δώσουμε κάτι πίσω στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη».

Η εκδήλωση αναμένεται, από την επόμενο χρόνο, να γίνει μια πιο μεγάλη γιορτή των ανθρώπων του αεροδρομίου αλλά και του κοινού, ενώ υπάρχει, ήδη, η σκέψη να μπορέσουν να τραβήξουν τα παιδιά μικρότερο όχημα, για να αισθανθούν και εκείνα ότι προσφέρουν για έναν δικό τους σκοπό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.