ΕΛΛΑΔΑ

Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων παίρνει το όνομα του Γεράσιμου Αρσένη

Να ονομαστεί το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων «Γεράσιμος Αρσένης» αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, σε έκτακτη συνεδρίασή του.
arsenis

Η απόφαση ελήφθη μετά την εισήγηση που έκανε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, λαμβάνοντας υπόψη το σχετικό ψήφισμα της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

«Ο Γεράσιμος Αρσένης, ως υπουργός Παιδείας, ίδρυσε το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, και είχε την ευτυχία να το εγκαινιάσει τον Οκτώβριο του 1999, ενισχύοντας την εκπαίδευση αλλά και την τοπική οικονομία στα Ιόνια Νησιά, ενώ μέχρι και την τελευταία του στιγμή παρέμεινε θερμός υποστηρικτής της λειτουργίας και ενίσχυσής του. Μάλιστα η οικογένειά του είχε δημοσιοποιήσει την επιθυμία της αντί στεφάνων να κατατεθεί δωρεά στον τραπεζικό λογαριασμό υποτροφιών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη μνήμη του εκλιπόντος» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γαλιατσάτος στην εισήγησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η απόφαση για την ονοματοδοσία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε «Γεράσιμος Αρσένης», θα αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προς έγκριση και υλοποίηση.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Και λίγο είναι για έναν ΠΑΤΡΙΩΤΗ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.