ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναλυτικά οι 20 προτάσεις – επιταχυντές της Ανάπτυξης

Τον δικό της αναπτυξιακό οδικό χάρτη κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την απουσία αναπτυξιακού σχεδίου, εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να επιχειρεί «αντεπίθεση» με μπαράζ προτάσεων που θα φέρουν την χώρα πιο κοντά στην πολυπόθητη ανάπτυξη.
gennimata-theoxaropoulos

Με τον πλέον επίσημο τρόπο και από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής επερώτησης βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Φώφη Γεννηματά, κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα ότι η πρώτη περίοδος της εξουσίας της κόστισε στους Έλληνες 86 δις ευρώ, με τον πρωθυπουργό σήμερα να προσποιείται ότι δεν θυμάται το «asset», όπως χαρακτήριζε άλλοτε τον Γιάνη Βαρουφάκη και η δεύτερη περίοδος οδήγησε την χώρα σε μία ταπεινωτική εποπτεία.

Όσο για τα περί …ανάπτυξης που επικαλείται η κυβέρνηση, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέφρασε το «success story» του Αντώνη Σαμαρά, κάνοντας λόγο για «ανάπτυξη story» του Αλέξη Τσίπρα, που όμως δεν αποτελεί παρά μία ακόμα «αυτ-απάτη», όπως είπε. «Ποτέ άλλοτε το θέμα της ανάπτυξης δεν συνδεόταν τόσο άρρηκτα με το πολιτικό θέμα στη χώρα μας», είπε, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «απωθητικό» για επενδυτές, ντόπιους και ξένους, το brand name ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πολλώ δε μάλλον, που όπως υποστήριξε, η υπογραφή του τρίτου μνημονίου, έδωσε στην χώρα την χαριστική βολή.

Η Φώφη Γεννηματά, υποστήριξε ότι η οικονομία σήμερα είναι παγιδευμένη σε τρία σημαντικά προβλήματα, με έντονη αλληλεπίδραση μεταξύ τους :

- Χάσμα μεταξύ δανείων και καταθέσεων στις τράπεζες περίπου 100 δις ευρώ

- «Κόκκινα δάνεια» στις ελληνικές τράπεζες περίπου 100 δις ευρώ

- Επενδυτικό έλλειμμα.

Εξού και υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος για «να σπάσουν οι κόφτες της ανάπτυξης» που με την πολιτική της κυβέρνησης, οδήγησαν σε υψηλή φορολογία, μείωση εισοδημάτων, capital controls, χρηματοδοτική αδυναμία και ύφεση, είναι ένα μαζικό επενδυτικό κύμα και ένα κύμα μεταρρυθμίσεων, που θα είναι συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης της οικονομίας, της μείωσης του κόστους λειτουργίας του κράτους και της μείωσης της φορολογίας.

«Αντί του κάθε λογής ‘κόφτη’ της Ανάπτυξης που εγείρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που επαγγελλόμαστε θα αποτελέσουν τους επιταχυντές της Ανάπτυξης», είπε, καταθέτοντας 20 προτάσεις εν είδει ‘επιταχυντών’ της ανάπτυξης.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις 20 προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.