ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Ιστορική ψήφος

Τουρκία: Εγκρίθηκε η άρση της ασυλίας των βουλευτών

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία  το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που προβλέπει την άρση της ασυλίας των βουλευτών από δικαστικές διώξεις.
turkey

Στην τρίτη και τελική μυστική ψηφοφορία, το νομοσχέδιο πήρε το πράσινο φως με 376 ψήφους υπέρ εκ των συνολικά 550 βουλευτών του κοινοβουλίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Ισμαϊλ Καχραμάν, το υπερψήφισε δηλαδή ένας αριθμός βουλευτών άνω των 2/3 (367) που απαιτούνταν προκειμένου το Σύνταγμα να αναθεωρηθεί χωρίς τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος.

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την άσκηση διώξεων σε βάρος 138 βουλευτών, από τους οποίους οι 50 είναι βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Λίγο πριν από την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για μια «ιστορικής σημασίας ψήφο».

«Πρόκειται για μια ιστορική ψήφο» δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους ο οποίος έκανε δηλώσεις από την επαρχία της Ριζούντας (βορειοανατολικά).

«Ο λαός μου δεν θέλει σε αυτό το κοινοβούλιο βουλευτές που έχουν διαπράξει εγκλήματα», «ιδίως εκείνους που υποστηρίζουν μια αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση», υπογράμμισε αναφερόμενος προφανώς στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.