ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στη Real News

Τσίπρας: Επιστροφή στις αγορές το 2017

Τη βεβαιότητα ότι ο μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης δεν πρόκειται να εφαρμοστεί και την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές από το 2017 και να βγει από το μνημόνιο, πριν από τη λήξη του το 2018, εκφράζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Ο πρωθυπουργός αφήνει να εννοηθεί ότι μετά τις 24 Μαΐου θα προβεί σε αλλαγές στην κυβέρνηση, στον συντονισμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, ενώ επικρίνει έντονα την αντιπολίτευση και ειδικότερα τη ΝΔ για τη στάση της όχι μόνο στο θέμα της αξιολόγησης, αλλά γενικότερα στην πολιτική της. Σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται τη διεύρυνση, ωστόσο θέτει προϋποθέσεις.

Για τον λεγόμενο «κόφτη», ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι η πρόταση για τη θεσμοθέτηση του μηχανισμού αντί της άμεσης νομοθέτησης προληπτικών μέτρων 3,6 δισ. που απαιτούσε το ΔΝΤ, αποτέλεσε μια εξαιρετικά ευφυή κίνηση στη σκακιέρα της διαπραγμάτευσης. Ο κ. Τσίπρας προσθέτει ότι ο μηχανισμός «σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει απολύσεις στο δημόσιο, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί».

Όσον αφορά το κλείσιμο της αξιολόγησης, τη συμφωνία για το χρέος και την επόμενη ημέρα, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «αν πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε για το χρέος στις 24 Μαΐου, το 2017 θα επιστρέψουμε στις αγορές και ίσως πολύ νωρίτερα από τη λήξη του προγράμματος το 2018, θα έχουμε βγει από το μνημόνιο». Σημείωσε επίσης ότι η ρύθμιση του χρέους θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών προς την ελληνική οικονομία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού και τη λειτουργία της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας τονίζει: «Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ανοίγει ένας νέος κύκλος και η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή. Έχουμε λοιπόν τη δυνατότητα» προσθέτει «σε συνθήκες ομαλότητας και σταθερότητας να κάνουμε τομές, να σπάσουμε κατεστημένα δεκαετιών και να βάλουμε τις βάσεις για να γίνει η Ελλάδα μια πραγματικά ευρωπαΐκή χώρα. Έχει έρθει η ώρα» σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «το σχέδιο μιας συνολικής αναμόρφωσης της χώρας να μπει σε ράγες υλοποίησης. Τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν αυτή την ευθύνη απέναντι στους πολίτες έχουν μεγάλη σημασία, αλλά ακόμη μεγαλύτερη, ο μηχανισμός υλοποίησης συντονισμού και ελέγχου της κυβερνητικής πολιτικής».

Σχετικά με το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με τη συμμετοχή και άλλων δυνάμεων, ο κ. Τσίπρας εκφράζει καταρχάς τη βεβαιότητα ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή και επαρκής. Τονίζει όμως ότι αν οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας επιλέξουν να ανοίξουν έναν γόνιμο διάλογο, «θα καλωσορίζαμε το γεγονός». Ωστόσο, σημειώνει, «δείχνουν προσηλωμένοι στο άρμα του παλιού συστήματος» και επιλέγουν να είναι στήριγμα στον κ. Μητσοτάκη. Όσο συνεχίζουν αυτό τον δρόμο, αναφέρει ο κ. Τσίπρας, συνειδητά υπονομεύουν τα περιθώρια για συγκλίσεις. Για τον πρόεδρο της ΝΔ ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «διάλεξε να πολιτευθεί με τρόπο τυχοδιωκτικό, πόνταρε τα πάντα στην αποτυχία της αξιολόγησης. Πόνταρε δηλαδή τα πάντα στη διαιώνιση της αβεβαιότητας και της αστάθειας στη χώρα. Ευτυχώς για τον τόπο, δεν του βγήκε».

Για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι «ο χώρος μας έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται τις διευρύνσεις, αρκεί να γίνονται στη βάση μιας ειλικρινούς πολιτικής συμφωνίας». Υπάρχουν οι δίαυλοι προς τη σοσιαλδημοκρατία και προσθέτει ότι «το πώς θα προχωρήσει η σχέση μας, μένει να αποφασιστεί το επόμενο διάστημα, με βασικά κριτήρια την κοινή πολιτική και προγραμματική συμφωνία, την ανιδιοτέλεια και την εντιμότητα».

Συνολικά για τη στάση της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και ειδικότερα της ΝΔ, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «όχι μόνο δεν έθεσαν καμία αντιπρόταση στο τραπέζι, αλλά παρακαλούσαν τους πιστωτές να κρατήσουν σκληρή στάση και ταυτόχρονα ζητούσαν εκλογές». Όσο γρηγορότερα συνέλθουν δηλώνει ο κ. Τσίπρας «τόσο το καλύτερο για τον τόπο, αλλά και για τη ΝΔ, που τείνει να μετατραπεί σε ένα ακραίο κόμμα διαμαρτυρίας».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δημοσιοποίηση της υποκλαπείσας συνομιλίας των Τόμσεν και Βελκουλέσκου και τις υπόνοιες περί εμπλοκής ελληνικών υπηρεσιών, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι «είναι λυπηρό, μπροστά στη θλίψη της απώλειας της εξουσίας, ορισμένοι να οδηγούνται στην παραφροσύνη, να συμπεριφέρονται ως «πέμπτη φάλαγγα» απέναντι στην ίδια τους τη χώρα, διασπείροντας συκοφαντίες και ανυπόστατα ευφάνταστα σενάρια κατασκοπείας».

Για τα capital controls και τον χρόνο άρσης των περιορισμών, ο πρωθυπουργός σημειώνει:

«Αυτό εξαρτάται από το κλίμα και την ψυχολογία στην αγορά και τους καταθέτες. Νομίζω μετά τις 24 Μαΐου το κλίμα θα αλλάξει ριζικά και γρήγορα. Βήματα προς την κατεύθυνση χαλάρωσης των περιορισμών ήδη έχουν γίνει και θα εξακολουθήσουν να γίνονται. Ο διαχωρισμός παλιού και νέου χρήματος είναι ένα από αυτά, καθώς το νέο χρήμα που θα κατατίθεται δεν θα υπάγεται στους περιορισμούς».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση και σύντομα θα αποτελέσει νόμο του κράτους.

Ο πρωθυπουργός τέλος εκτιμά ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό δεν θα ανατραπεί, ενώ σχολιάζοντας τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο τονίζει ότι «απαντάμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» και προσθέτει πως «η Τουρκία, πρέπει να καταλάβει ότι η ένταση δεν συμφέρει ούτε εκείνη, αλλά ούτε την ευρύτερη περιοχή.

11 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. SPARTA. 23:58 15/05/2016

  Ποτέ ξανά στις Διεθνείς Αγορές η Ελλάδα με τον Τσίπρα και τον Καμμένο.Το δίδυμο της Ελληνικής χρεοκοπίας θα στερήσει και από τους απλούς Έλληνες πολίτες την δυνατότητα αγοράς βασικών προιόντων διατροφής.

 2. Μά αυτός είναι ένας από τους «μύθους του Σαμαρά».

 3. ( Skripta manent) !!!
  Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Real Fm και στο Νίκο Χατζηνικολάου:

  Όταν ο Τσίπρας κατηγορούσε τον Παπανδρέου επειδή δεν δανείστηκε από αλλού όπως η…Κύπρος
  26.11.12
  Πολύ κοντά σε συμφωνία με Ε.Ε. και ΔΝΤ για την υπογραφή μνημονίου βρίσκεται η Κύπρος μετά τον τελευταίο γύρο συνομιλιών με την τρόικα.

  «Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε πολύ σκληρά», δήλωσε ο Δημήτρης Χριστόφιας τα μεσάνυχτα της 23ης Νοεμβρίου του 2012 από τις Βρυξέλλες.
  ————————————————————
  Υπάρχει άραγε καλύτερη…

  …στιγμή να θυμηθούμε τα όσα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας, λίγους μήνες πριν, στις 29 Φεβρουαρίου του 2012;

  Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Real Fm και στο Νίκο Χατζηνικολάου:

  Τσίπρας: «…Όταν πρωτομίλησα στο ελληνικό Κοινοβούλιο για την ανάγκη η χώρα να διεκδικήσει εναλλακτικές πηγές δανεισμού και να μην πάει στο ΔΝΤ ή για να διεκδικήσει την έκδοση ευρωομολόγου, θυμάστε τι μου είχε απαντήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου; Ότι αυτά που λέω είναι επικίνδυνα γιατί εκθέτουν τη χώρα και μας κάνουν αναξιόπιστους στις αγορές. Αν η Ελλάδα το 2010 αρχές όταν τα έλεγα αυτά είχε ακολουθήσει αυτούς τους δρόμους, θα είχαμε πολύ διαφορετικά αποτελέσματα σήμερα. Έρχομαι όμως στο τώρα…»

  Χατζηνικολάου: «Τώρα βέβαια εδώ πολλοί λένε ότι τα περί εναλλακτικών πηγών δανεισμού είναι μύθος, ότι κατ΄ ουσία δεν υπήρχε άλλος τρόπος να δανειστούμε απ΄ αυτόν που επέλεξαν…»

  Τσίπρας: «Στη ζωή δεν υπάρχουν μονόδρομοι και αυτό μας το αποδεικνύουν όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Ευτυχώς υπάρχουν παραδείγματα. Στην Κύπρο υπάρχει μια κυβέρνηση της αριστεράς, σε άλλες συνθήκες, σε μικρογραφία των προβλημάτων που έχουμε εδώ στην Ελλάδα, αλλά ο κ. Χριστόφιας όμως κατάφερε να δανειστεί από τη Ρωσία του Πούτιν 2,5 δις ευρώ και να μην μπει στο ΔΝΤ και να αποφύγουμε να έχουμε και τις δύο χώρες του ελληνισμού στο ΔΝΤ και την επιτήρηση. Θα μου πείτε 2,5 δις είναι μικρό ποσό. Για την Κύπρο είναι το 30% του ΑΕΠ της.

  Η Ελλάδα είχε δυνατότητες και διαπραγμάτευσης και αναζήτησης εναλλακτικών πηγών δανεισμού. Δεν το έκανε ποτέ όμως, γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις. Έχω επανειλημμένα τοποθετηθεί. Πρόκειται για ένα προμελετημένο και προσχεδιασμένο έγκλημα, το οποίο αρνήθηκε να υλοποιήσει ο Καραμανλής και γι αυτό και αποχώρησε στην ουσία από την εξουσία, δέχθηκε όμως με θέρμη να το υλοποιήσει όμως ο κ. Παπανδρέου. Είναι όμως ένα σχέδιο εγκληματικό για τον ελληνικό λαό. Τώρα μπαίνουμε στο δεύτερο στάδιο της υλοποίησης του εγκλήματος, που είναι ακόμα πιο τραγικό. Το τελευταίο στάδιο μιας πολιτικής που οδηγεί στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και στην υποτέλεια…»

  Εδώ και τρία χρόνια, η ελληνική κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με θεωρίες συνωμοσίας, από τις βεβαιότητες του κάθε τυχαίου. Ακούει για προδότες. Για δοσίλογους. Για πουλημένους. Για Γουδή. Για κρεμάλες. Για προειλημμένες αποφάσεις. Για λεφτά που μας έδιναν άλλοι τζάμπα αλλά δεν τα παίρναμε.

  Το διαρκές λέγε-λέγε μετέτρεψε τις γελοίες περιθωριακές αρλούμπες σε κοινό τόπο στη συνείδηση εκατομμυρίων Ελλήνων. Αντί να ασκείται πραγματική πολιτική κριτική σε πολιτικές αποφάσεις, διασύρθηκαν και διασύρονται άνθρωποι από μια ισοπεδωτική κριτική χωρίς τσίπα, χωρίς μέτρο, αλλά με μπόλικη δόση πατριδοκαπηλίας.

  Θα ζητήσει κανείς ποτέ συγνώμη για αυτές τις αθλιότητες;

  • ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
   ========================================
   «Δεν υπάρχει άλλη λύση μέχρι στιγμής»
   ‘’Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε χρήματα σε κανέναν’’
   ==================================
   Το μήνυμα της Μόσχας στην Αθήνα: Βρείτε τα με τους δανειστές σας
   ==========================================
   Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συμφωνήσει με τους πιστωτές της για τους νέους όρους των δανειακών πληρωμών και να συνεχίσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε στο ρωσικό δορυφορικό δίκτυο «Ρωσία-24» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS Σεργκέι Στορτσάκ.
   Όπως μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ, ο κ. Στορτσάκ είπε επιλέξει: «Εκτός από τις προσπάθειες να βρει έναν συμβιβασμό με τους δανειστές, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής άλλη λύση (για την Ελλάδα). Η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος είναι η συνέχιση εκείνων των δομικών μεταρρυθμίσεων, τις οποίες ανέπτυξαν οι Αρχές της Ελλάδας και κατά την υλοποίηση των οποίων βασίζονται στους πολίτες της χώρας».
   Κατά τη γνώμη του Ρώσου αξιωματούχου, η απώλεια της υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης από την πλευρά των φορολογουμένων πολιτών θα σημάνει την αποτυχία των δομικών μεταρρυθμίσεων.

   ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑΣΜΑΤΑ !!!
   ΠΟΙΟΙ (?) συνέβαλαν τα ΜΕΓΙΣΤΑ στην ανατροπή του νομίμου πρωθυπουργού
   με κατασκευασμένες ‘’αλήθειες’’ τύπου..καΜένου εντελώς
   Ο κ B Κόκκινος ζητά την ποινική δίωξη Παπανδρέου γιατί
   δεν ‘’δέχτηκε’’ τα 20 ΔΙΣ. από τον..ΠΟΥΤΙΝ !!!
   Την ποινική δίωξη Παπανδρέου ζητά ο Βασίλης Κόκκινος
   Την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού, ζητά ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλης Κόκκινος, με βαρυσήμαντο άρθρο του στην εφημερίδα «Αξία». Αφού περιγράφει και εξηγεί τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου γιά την οικονομική κρίση, με κομβικό σημείο ότι μας οδήγησε προμελετημένα στην μέγγενη του Δ.Ν.Τ., δεδομένου ότι «εκτός των άλλων» αρνήθηκε και το δάνειο Πούτιν 20 δις ευρώ, με την αδιαμφισβήτητη νομική του κατάρτιση παραπέμπει σε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και άρθρων του Συντάγματος πού στοιχειοθετούν το αδίκημα της Εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού. Για δε την παραπομπή του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, δεν απαιτείται τίποτα παραπάνω από 30 υπογραφές Βουλευτών της αντιπολίτευσης πού μπορούν να ζητήσουν… την άσκηση ποινικής δίωξης!
   Μέχρι και ο Βασίλης Κόκκινος,
   ναι, ναι, ο Βασίλης Κόκκινος, ο ταυτισμένος δικαστής με το «βρώμικο 89», ο άνθρωπος που επέλεξε ο Μητσοτάκης να δικάσει τον Ανδρέα Παπανδρέου, ζητά να παραπεμφεί σε δίκη ο σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και εμμέσως πλην σαφώς να πάει στο ικρίωμα, έχοντας βέβαια εκ των προτέρων διαμορφωμένη άποψη, όπως άλλωστε το 1991 ήταν πεπεισμένος ότι ο Ανδρέας έπαιρνε τα χιλιάρικα του Κοσκωτά μέσα σε κούτες από πάμπερς που του πήγαινε ο Μαμανέας και ο Σκορδούλης. Και τις αναρτήσεις αυτές του Κόκκινου είναι εξίσου εκπληκτικό ότι τις κάνουν «like» στο facebook και τις αναρτούν στις σελίδες τους αριστεροί και κομμου.νιστεςστές. Εντάξει για εκείνους που δεν έχουν κοινωνική συνείδηση, αντιλαμβάνομαι όσους δεν έχουν μαρξιστική παιδεία και αναλυτική σκέψη, αλλά κομμου.νιστες στές να κάνουν «like» στον Κόκκινο πάει πολύ.
   ΥΓ.
   Σήμερα έχει τον αντρισμό να ζητήσει συγγνώμη, για το κακό που έκανε στην πατρίδα μας??

 4. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ… και οι ψηφοφόροι του !

  Ο Αλ.Τσίπρας σχολιάζοντας ότι αυτοί που είναι σε πανικό προσπαθούν τώρα να τρομοκρατήσουν τον λαό, έδωσε απαντήσεις-εγγυήσεις με «καθαρές κουβέντες», όπως είπε, σε έξι «επίμαχα» σημεία:
  • η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το ευρώ χωρίς άλλες θυσίες εκ μέρους των πολιτών
  • ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών
  • εγγυάται και δεσμεύεται ότι θα καταργήσει το 2015 τον ΕΝΦΙΑ και θα σταματήσει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας
  • εγγυάται για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, με επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ («Ένα φορολογικό σύστημα που δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί λαθρέμπορους και φοροφυγάδες»)
  • δεσμεύεται για το τέλος της διαπλοκής και εγγυάται ότι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία θα επιστρέψουν στον τόπο. Εγγυάται ότι θα καταλογισθούν οι πολιτικές ευθύνες και θα αναζητηθούν και οι ποινικές εκεί όπου υπάρχουν
  • εγγυάται ότι από την επομένη των εκλογών θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης.
  Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί θα είναι η αρχή του τέλους της λιτότητας και των μνημονίων ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ.Τσίπρας, ο οποίος για μία ακόμη φορά κατηγόρησε τον Αντ.Σαμαρά για «ρεσιτάλ κινδυνολογίας», «λαϊκισμό» και «παροχολογία».
  Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν είναι «ούτε λαϊκισμός, ούτε παροχές» και συμπλήρωσε:
  «Είναι το δικό μας χρέος. Το μόνο χρέος που αναγνωρίζουμε. Το χρέος της ανατροπής αυτής της εφιαλτικής κατάστασης και της αλληλεγγύης σε όσους έχουν χάσει σχεδόν τα πάντα».
  ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΙ ΛΕΓΑΝΕ?

 5. ΝΜan. 23:47 14/05/2016

  Το χρέος του Αλέξη και μια τρελή εικόνα

  Το διαβάσαμε στο διαδίκτυο. Πέρασε στα ψιλά, η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης των οφειλών του Αλέξη Τσίπρα με το ΙΚΑ. Και βέβαια, δεν είναι τρομερό, σήμερα τουλάχιστον, να χρωστά κάποιος στο ΙΚΑ. Άλλωστε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πενιχρά – κατά το πόθεν έσχες του εισοδήματα, που ανέρχονται σε 22.872 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση και 25.332,63 από άλλες πηγές, προχώρησε στον προβλεπόμενο διακανονισμό με το ΙΚΑ. Φυσικά, θεωρούμε ότι όλα αυτά αφορούν παρελθούσες χρήσεις, αφού δεν μπορεί να συνεχίζει τέτοιου είδους δραστηριότητες από τη θέση του.

  Το ζήτημα είναι για ποιο λόγο τα ΜΜΕ απέφυγαν να σχολιάσουν το γεγονός; Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, θα πει κανείς. Αλλά ξάφνου, μια τρελή εικόνα εμφανίζεται μπροστά.

  Φαντάσου, λέει, να χρώσταγε ο Γιώργος Παπανδρέου. Θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν. Ποιος ο λόγος αυτής της επιλεκτικής συμπεριφοράς; Επειδή μεγάλος μέρος των δημοσιογράφων ανήκουν στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως ακόμα γιατί είναι εύκολο να υπάρχει ένα μαύρο πρόβατο που να του αποδίδουμε όλες τις ευθύνες;

 6. ΝΒ 23:41 14/05/2016

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟΙ, ΡΕ ?…

  Αυτοί κι αν περνάνε τους έλληνες ψηφοφόρους, για χαχόλους και δεν κρύβονται καθόλου στα μικροπολιτικά και επαίσχυντα παιχνίδια τους.

  Οι ΣΥΡΙΖΑίοι με ύφος πολυάριθμων Καρδιναλίων και έπαρση κανα δυο Αυτοκρατόρων, αφού υπονόμευσαν κάθε απόπειρα συγκρότησης κυβέρνησης κι αφού βομβάρδισαν την κοινή γνώμη μ΄ ένα σωρό πολιτικές και οικονομικές μαλακίες, οδηγώντας τους καταθέτες στα γκισέ και τις καταθέσεις στα σεντούκια, ήρθαν και αποκαλύφτηκαν πλήρως, σ΄ ό,τι αφορά την πάγια και αμετακίνητη επιδίωξή τους, να οδηγήσουν τη χώρα ξανά σε εκλογές !

  Δεν πάνε πολλές ημέρες που ο Τσίπρας από τις εξέδρες κατακεραύνωνε τη βούληση του Σαμαρά να προκαλέσει νέα εκλογική αναμέτρηση αν δεν έπαιρνε την αυτοδυναμία, μιλώντας για επικίνδυνα παιχνίδια.

  Τώρα αυτό που έλεγε ο Σαμαράς, το κάνει ο ίδιος, μόνο και μόνο για να πάρει το bonus των 50 εδρών και να βγάλει – όπως υπολογίζει – κάμποσα συνιστωσιακά κουμάσια, ακόμα, βουλευτές !

  Το «φύλο συκής», η ένθερμη υποστήριξη της απλής ανόθευτης αναλογικής, έφυγε κι αυτό ο σύγχρονος και αμόλυντος Αλέξης, εμφανίστηκε, τελείως ξεβράκωτος, στο κατώφλι του Αρείου Πάγου να καταθέτει τα χαρτιά για τη δημιουργία Κόμματος !

  Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε Κόμμα, από Συνασπισμός συνιστωσών, γιατί, έτσι λένε, το παράγγειλε ο λαός !

  ΄Αρκεσαν, μόλις 7 μέρες για να διαπιστωθεί, πως όλος ο αχταρμάς των θέσεων και των απόψεων, που είχαν και εξέφραζαν τα 12 γκρουπούσκουλα, που τον συγκροτούσαν, ομογενοποιήθηκαν κι έτσι, τώρα πια, δεν υπάρχουν διαφορές, ούτε για το Ευρώ, ούτε για τη δραχμή, ούτε για την Ευρώπη, ούτε για την επανάσταση, ούτε για τον κομμουνισμό κλπ, κλπ, κλπ.

 7. ΝΜan. 23:37 14/05/2016

  Στο πλευρό των εφοριακών ο Αλέξης Τσίπρας

  1/11/2012
  Παραθέτω μια ακόμα καταπληκτική δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση του με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – Δ.Ο.Υ. ):

  Το φαύλο πολιτικό σύστημα της κλεπτοκρατίας και της διαπλοκής επέλεξε συνειδητά όλα αυτά τα χρόνια να πριμοδοτήσει και να αφήσει ανεξέλεγκτη τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή. Τώρα προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στους εφοριακούς.

  Εμείς δεν θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν επίορκοι εφοριακοί, όπως υπάρχουν επίορκοι σε κάθε επάγγελμα. Όμως είναι απλά τα γρανάζια μιας μηχανής που έχει ρυθμιστεί να χάνει λάδια. Στόχος τους είναι να διατηρηθεί αυτό το άδικο και ταξικό φορολογικό…

  …σύστημα, το μοναδικό στην Ευρώπη που έχει τόσους μεγάλους φόρους στα χαμηλά εισοδήματα και αφήνει ανεξέλεγκτα τα μεγάλα εισοδήματα. Και ταυτόχρονα στόχος είναι να μεταβιβαστεί η ελεγκτική και η εισπρακτική δραστηριότητα σε ιδιωτικές εταιρείες. Και αναρωτιόμαστε: Τι μας λέει ότι οι ιδιωτικές εταιρείες όχι μόνο δεν θα συνεχίσουν στο ίδιο βιολί, αλλά δεν θα γιγαντώσουν ακόμα περισσότερο τα κρούσματα διαφθοράς;

  Σχόλιο : Καταλάβατε; Δεν φταίνε οι επίορκοι εφοριακοί που κλέβουν τους πολίτες και πλουτίζουν παράνομα. Φταίει αυτό το άδικο ταξικό σύστημα που τους αναγκάζει να λαδώνονται.

  Να δω τι άλλο θα ακούσουμε. Σε λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγκαλιάσει και τον «πολιτικό» κρατούμενο Μάκη Ψωμιάδη…

 8. ΝΜan. 23:37 14/05/2016

  Στο πλευρό των εφοριακών ο Αλέξης Τσίπρας

  1/11/2012
  Παραθέτω μια ακόμα καταπληκτική δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση του με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – Δ.Ο.Υ. ):

  Το φαύλο πολιτικό σύστημα της κλεπτοκρατίας και της διαπλοκής επέλεξε συνειδητά όλα αυτά τα χρόνια να πριμοδοτήσει και να αφήσει ανεξέλεγκτη τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή. Τώρα προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στους εφοριακούς.

  Εμείς δεν θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν επίορκοι εφοριακοί, όπως υπάρχουν επίορκοι σε κάθε επάγγελμα. Όμως είναι απλά τα γρανάζια μιας μηχανής που έχει ρυθμιστεί να χάνει λάδια. Στόχος τους είναι να διατηρηθεί αυτό το άδικο και ταξικό φορολογικό…

  …σύστημα, το μοναδικό στην Ευρώπη που έχει τόσους μεγάλους φόρους στα χαμηλά εισοδήματα και αφήνει ανεξέλεγκτα τα μεγάλα εισοδήματα. Και ταυτόχρονα στόχος είναι να μεταβιβαστεί η ελεγκτική και η εισπρακτική δραστηριότητα σε ιδιωτικές εταιρείες. Και αναρωτιόμαστε: Τι μας λέει ότι οι ιδιωτικές εταιρείες όχι μόνο δεν θα συνεχίσουν στο ίδιο βιολί, αλλά δεν θα γιγαντώσουν ακόμα περισσότερο τα κρούσματα διαφθοράς;

  Σχόλιο Παραπολιτικής: Καταλάβατε; Δεν φταίνε οι επίορκοι εφοριακοί που κλέβουν τους πολίτες και πλουτίζουν παράνομα. Φταίει αυτό το άδικο ταξικό σύστημα που τους αναγκάζει να λαδώνονται.

  Να δω τι άλλο θα ακούσουμε. Σε λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγκαλιάσει και τον «πολιτικό» κρατούμενο Μάκη Ψωμιάδη…

 9. Ποιά δικαιοσύνη, Αλέξη;

  Ξύπνησα πρωί- πρωί και πήγα να πληρώσω στα κεντρικά γραφεία της Ε.Υ.Δ.Α.Π τον καθυστερημένο λογαριασμό νερού.
  Ο νεαρός υπάλληλος ήταν στα κέφια του. Χαμογελούσε και έλεγε αστεία με τον συνάδερφό του. Που την βρήκαν τόση χαρά μαζεμένη αναρωτήθηκα. Έδωσα τα λεφτά και μόλις μου παρέδωσε πίσω την επικυρωμένη απόδειξη και τα ρέστα, μου ευχήθηκε με ακράτητη αισιοδοξία η μέρα μου να είναι καλή.
  «Τι καλή;» Ρώτησα. «Δεν βλέπετε;» Μου απάντησε. «Αλλάζουν τα πράγματα. Θα πάρουμε από τον Αλέξη τα λεφτά που μας έκοψαν από τον μισθό!». Έβαλα τα ρέστα στην τσέπη και βγήκα από την δημόσια επιχείρηση έντονα προβληματισμένος. Αυτό που μόλις άκουσα ήταν αιτία ρήξης μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων από την μια μεριά, ιδιωτικών υπαλλήλων και ελεύθερων επαγγελματιών από την άλλη.
  Ο κ.Τσίπρας υποσχέθηκε στους δημόσιους υπαλλήλους ότι θα διατηρηθεί η μονιμότητα, που σημαίνει ότι κανείς δεν θα απολυθεί και διαβεβαίωσε ότι θα επαναφέρει τους μισθούς τους και τις συντάξεις στα επίπεδα που ήταν.
  Από την άλλη μεριά ιδιωτικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, καλούνται να πληρώσουν με βάρβαρους πρόσθετους φόρους, μέρος των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεών τους.
  Επιπλέον ανήγγειλε από την τηλεόραση ο κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στρατούλης, πως θα «χρησιμοποιηθούν» και οι καταθέσεις για την ανάπτυξη της χώρας και θα κρατικοποιηθούν μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες – προφανώς για να προσληφθούν ακόμη πιο πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι.

 10. Νιώθεις Έλληνας ; Τον Τσίπρα τον ρώτησες;

  2/20/2012
  Δήλωση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και την προοπτική να εγκριθεί το PSI:

  Αφού λοιπόν οι εταίροι και οι πιστωτές διασφαλίστηκαν έναντι πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας οικονομικά αλλά και νομικά,
  σήμερα με την απόφαση τους οργανώνουν τη χρεοκοπία με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε το όλο βάρος να πέσει στον ελληνικό λαό, στην ελληνική κοινωνία και οι ίδιοι μαζί με τους τραπεζίτες να….

  …διασωθούν.
  Τα επιχειρήματα του κ Σόιμπλε που μέσα από τις συνεντεύξεις του ασκεί έντονη κριτική και επιτίθεται στους Έλληνες δεν είναι καινούρια.
  Όλο το προηγούμενο διάστημα τα ακούγαμε από τον κ. Παπαδήμο, τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Σαμαρά.
  Μπορεί οι Ευρωπαίοι να λένε ότι είμαστε όλοι έλληνες, αλλά μάλλον κάποιοι Έλληνες δεν είναι και τόσο Έλληνες. Αυτοί που μας κυβερνούν.

  Σχόλιο : Όχι-όχι, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ένας ακόμα εθνικιστής φασίστας. Απλά αποφάσισε να μοιράσει πιστοποιητικά ελληνικότητας και μάλλον όσοι δεν συμφωνούμε με τις απόψεις του, είμαστε λιγότερο Έλληνες.

  Αν πάντως 100% Έλληνας σημαίνει να συμφωνείς με τον 15χρονο ηγετίσκο του ΣΥΡΙΖΑ, προτιμώ να νιώθω …τουρκόσπορος.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.