ΚΟΣΜΟΣ

Με αίτημα την απομάκρυνση του Μαδούρο από την προεδρία

Βενεζουέλα: Με δακρυγόνα παρεμποδίστηκε διαδήλωση της αντιπολίτευσης

Οι αστυνομικές αρχές της Βενεζουέλας εμπόδισαν μια διαδήλωση της αντιπολίτευσης με αίτημα την αποχώρηση του προέδρου Νίκολας Μαδούρο, ο οποίος έχει κηρύξει σε κατάσταση ανάγκης τη χώρα.
ven

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί κοντά στην Πλατεία της Βενεζουέλας του Καράκας, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 διαδηλωτές, με επικεφαλής τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες, με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι την έδρα της εκλογικής επιτροπής.

«Έξω ο Μαδούρο»  και «Δημοψήφισμα, δημοψήφισμα», φώναζε ρυθμικά το συγκεντρωμένο πλήθος.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά επεισόδια, εκτός από ορισμένες ρίψεις δακρυγόνων.

Διαδηλώσεις οργανώνονται σήμερα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Βενεζουέλας από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης MUD που πλειοψηφεί στο κοινοβούλιο. Στόχος των διαδηλωτών είναι να πραγματοποιήσουν πορεία προς τις έδρες των εκλογικών αρχών σε περίπου 20 πόλεις.

Η αντιπολίτευση ζητά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την καθαίρεση του Μαδούρο, ένα αίτημα που οι αρχές έχουν χαρακτηρίσει απαράδεκτο.

Μετά τη νίκη της αντιπολίτευσης στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στα τέλη του 2015 η Βενεζουέλα βυθίζεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο σε μια πολιτικοοικονομική και κοινωνική κρίση.

Η αντιπαράθεση μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου Μαδούρο, του διαδόχου του Ούγο Τσάβες που πέθανε το 2013, εντάθηκε αφότου η αντιπολίτευση συγκέντρωση 1,8 εκατομμύριο υπογραφές για να προκαλέσει δημοψήφισμα μέχρι τα τέλη του 2016.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.