ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή

Βενιζέλος: "Χάνετε σκοπίμως χρόνο σε βάρος του εθνικού οφέλους"

«Το ζήτημα της Ελλάδας είναι πρωτίστως πολιτικό. Σχετίζεται με το ότι βρίσκεστε εσείς στην κυβέρνηση εκβιάζοντας την ιστορία. Και αυτό εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να συνεχιστεί», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή για το ασφαλιστικό.
venizelos

Ο Ε. Βενιζέλος ταυτίσθηκε με τις λίγες δυνάμεις που επιδιώκουν να γίνουν εκλογές, ενώ εκτίμησε ότι «τα 12,5 δις είναι το ελάχιστο, όχι το μέγιστο, των μέτρων που θα χρειαστεί να λάβει η χώρα». «Χάνετε σκοπίμως χρόνο σε βάρος του εθνικού οφέλους μόνο και μόνο για να βρείτε εσωκομματικά προσχήματα», ανέφερε.

Το σχέδιο της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Ε. Βενιζέλο, είναι είτε «το βλέποντας και κάνοντας σε βάρος του τόπου αρκεί να μένετε στην εξουσία», είτε «να παίξετε εν ου παικτοίς, ρίχνοντας την ευθύνη στους κακούς εταίρους, το ΔΝΤ, τον Σόιμπλε, την αντιπολίτευση, ένα επικίνδυνο παιχνίδι με τα εθνικά θέματα και ένα επικίνδυνο παιχνίδι με το νόμισμα». «Μην αποτολμήσετε κάτι τέτοιο. Και μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι η επιβεβαίωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας έχει μεγαλύτερη αξία από την στιγμή που δίδεται», πρόσθεσε.

Ο Ε. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την «ατυχέστατη σύνδεση» της αξιολόγησης, του προσφυγικού και των εθνικών θεμάτων, η οποία «οδηγεί σε υποβάθμιση της εθνικής ισχύος». «Η Γευγελή, η πρώτη πόλη της ΠΓΔΜ, και όχι η Ειδομένη έχει γίνει ντε φάκτο το ευρωπαϊκό σύνορο και εμείς έχουμε γίνει ενιαίος χώρος με την Τουρκία», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.