ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Θα βελτιώνει την όραση

Βιονικό μάτι με ραδιόφωνο, κεραία και κάρτα μνήμης ετοιμάζει η Google

Η είδηση ακούγεται αρκετά ιδιόρρυθμη, αλλά είναι γεγονός. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Google απέκτησε την πατέντα μιας ηλεκτρονικής συσκευής που θα ενσωματώνεται στο..ανθρώπινο μάτι.
bionic_eye

Σύμφωνα με το έγκριτο επιστημονικό - τεχνολογικό Tech Insider, η αίτηση για πατέντα είχε κατατεθεί το 2014 και δημοσιεύτηκε την περασμένη Πέμπτη. Περιγράφει ένα βιονικό μάτι, το οποίο θα τοποθετείται με επέμβαση στο μάτι, αφού προηγουμένως αφαιρεθεί από αυτό ο φακός του ματιού. Στη συνέχει απλώνεται στην επιφάνεια ένα υγρό που λειτουργεί σας κολλώδης βάση, πάνω στην οποία θα τοποθετείται η συσκευή.

Πρόκειται για μια micro - ηλεκτρονική συσκευή που θα σου επιτρέπει να βλέπεις πολύ μακριά και πολύ κοντά, θα βελτιώνει την όραση, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Ο Independent μάλιστα αναφέρει πως η συσκευή που θα τοποθετείται στο μάτι θα περιλαμβάνει και ραδιόφωνο, κάρτα μνήμης και φακούς, αλλά και μία εξωτερική κεραία από την οποία θα γίνεται η φόρτιση και η λήψη πληροφοριών.

Πάντως ολα τα δημοσιεύματα τονίζουν πως το γεγονός πως η Google απέκτησε την πατέντα σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως η εταιρεία θα υλοποιήσει άμεσα το πρότζεκτ, αφού τονίζουν πως τις περισσότερες φορές οι πατέντες μένουν μόνο στα χαρτιά. Ας ελπίσουμε ότι είναι έτσι...

Πηγή: yolife.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.