ΕΛΛΑΔΑ

Βούτσης: Στα όρια της αντισυνταγματικότητας η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

«Ανεξάρτητα του πώς το είπε ο Πάνος Καμμένος, είναι σαφές ότι το μέτρο είναι πάρα πολύ προβληματικό και στα όρια της αντισυνταγματικότητας» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
voutsis_382144642

«Η νησιωτικότητα είναι και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων» ανέφερε ο κ. Βούτσης συμπληρώνοντας ότι «μας είχε συνταράξει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων η επιμονή των δανειστών για να ανέβει ειδικά ο ΦΠΑ στα νησιά».

Πριν δύο ημέρες ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε πει από τη Σύρο ότι «η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική και είναι μία απόφαση για την οποία θέλω να σας πω ότι δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή».

«Δυστυχώς, παρά το ότι έφτασα μέχρι το σημείο της παραίτησης, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα -τουλάχιστον σε αυτή τη φάση- όμως παραμένει πρώτη προτεραιότητα να μπορέσουμε, με τα πρώτα αποτελέσματα της εποχής της ανάπτυξης, να επαναφέρουμε τη συνταγματική διάταξη 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας» είχε πει τότε ο υπουργός Άμυνας.

Η δήλωσή του είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Άμυνας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.