ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση “παίζει” εδώ και καιρό»

Βόζεμπεργκ: Οι πολίτες κουράστηκαν να ακούν τη λέξη διαπραγμάτευση

«Οι πολίτες κουράστηκαν να ακούν τη λέξη διαπραγμάτευση» είπε στο “Πρακτορείο 104,9 FM” η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “παίζει” εδώ και καιρό με το ζήτημα αυτό, ενώ υπογράμμισε ότι το βρετανικό δημοψήφισμα και οι εκλογές στην Ισπανία σχετίζονται με τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.
vozemberg

Όπως επισήμανε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, στις Βρυξέλλες επικρατεί αυτή τη στιγμή μια ανησυχία για το ελληνικό ζήτημα, καθώς – όπως είπε - η ΕΕ δεν θέλει να ανοίξει ακόμα ένα μέτωπο απέναντί της, με δεδομένο ότι καλείται να αντιμετωπίσει το Brexit, και τις επικείμενες εκλογές στην Ισπανία. “Υπάρχει μια αναταραχή στο ευρωπαϊκό δεδομένο αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει σωστά τη δουλειά της γι αυτό η αντιπολίτευση της ασκεί κριτική” υπογράμμισε, μιλώντας στην εκπομπή “Δεύτερη Ανάγνωση” και επέκρινε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει από τον περασμένο Νοέμβριο.

“Το τοπίο δεν είναι ίδιο με το καλοκαίρι έχει μια χροιά καλύτερη αλλά πάλι βρισκόμαστε στο να μιλάμε για τη διαπραγμάτευση που δεν τελειώνει, για στόχους οι οποίοι δεν επιτυγχάνονται, για ένα εναλλακτικό πρόγραμμα το οποίο η κυβέρνηση εξήγγειλε αλλά δεν το είδαμε πουθενά”, πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι τα δύο νομοσχέδια (φορολογικό και ασφαλιστικό) που αναμένεται να ψηφιστούν από τη Βουλή, θα είναι πολύ σκληρά για τους πολίτες.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. 9 Αυγούστου 2009 η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ AΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ
  ===================================
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?

  Στις 9Αυγούστου 2009 συμβαίνουν στο ελληνικό δημόσιο ΔΥΟ γεγονότα ,που από μόνα τους συσχετιζόμενα, αποδεικνύουν το μέγεθος και το ύψος της συμμορίας.
  1) Κατατίθεται η έκθεση του διεθνούς νομισματικού ταμείου και οι Έλληνες τραπεζίτες και λοιποί υπάλληλοι του κράτους μαθαίνουν ότι χρεοκοπήσαμε έχοντας έλλειμμα 51 δις ευρώ.
  2) Την ΙΔΙΑ μέρα ο τραπεζίτης μιας δημόσιας ελληνικής τράπεζας, που σίγουρα έμαθε την είδηση, όπως αποκαλύπτεται, ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης είχε αγοράσει ασφάλιστρα. Κινδύνου, στις 9 Αυγούστου 2009, για να ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα της τράπεζάς του. Η Κρατική Τράπεζα ,επί κυβερνήσεως Καραμανλή και…Καμμένου ‘’έπαιξε’’ τον Αύγουστο του 2009, θεωρώντας σίγουρη ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της Ελλάδας.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
  Εκθεση του ΔΝΤ
  Τον Αύγουστο του 2009 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ετήσια του έκθεση «Αρθρο ΙV», που κάνει για όλες τις χώρες, αποφασίζει και αυτό με τη σειρά του να χτυπήσει το καμπανάκι με τον πιο ηχηρό τρόπο. Ο Ολλανδός εισηγητής της έκθεσης Μπομπ Τράα, ειδικός σε στατιστικά θέματα χρέους, αναφέρει μεταξύ των άλλων προβλημάτων της οικονομίας το συνεχές αυξανόμενο χρέος της χώρας, την απώλεια ανταγωνιστικότητας και το μεγάλο έλλειμμά της.
  Οταν στο υπουργείο Οικονομικών βλέπουν το προσχέδιο της έκθεσης αντιδρούν έντονα και ζητούν να μη δημοσιευθεί ό,τι αρνητικό υπάρχει σχετικά με την Ελλάδα και την αδυναμία της να βγει στις αγορές, καθώς και ό,τι σχετιζόταν με το ρίσκο της μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης (τα δύο μόνα στοιχεία που είχε δικαίωμα η Ελλάδα να παρέμβει). Οντως η έκθεση βγαίνει με μερικές αναφορές σβησμένες. Ομως και γι’ αυτούς που δεν ήταν εξοικειωμένοι με τις εκθέσεις του ΔΝΤ, ο Τράα δημοσιεύει και μία συμπληρωματική που μάλλον δεν αντιλαμβάνεται το υπουργείο Οικονομικών. Γιατί εκεί αναφέρεται ξεκάθαρα ότι «αν η Ελλάδα ήταν εταιρεία, θα ήταν χρεοκοπημένη» καθώς τα έξοδά της ήταν κατά 51 δισ. περισσότερα από τα έσοδα.

  ΠΟΝΤΑΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  ΟΙ…ΚΑΡΑΜΑ(Ν)ΛΑΚΗΔΕΣ !!!!

  Η είδηση αυτή έχει ιδιαίτερη μεγάλη και χρονική αξία, αφού με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα η ελληνική τράπεζα που αγόρασε CDS είναι κρατική και πρόκειται για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
  Οπως αποκαλύπτεται, ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης είχε αγοράσει ασφάλιστρα. Κινδύνου, στις 9 Αυγούστου 2009, για να ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα της τράπεζάς του.
  Ολες οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ.
  Με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα ομόλογά τους αγοράζοντας ασφάλιστρα.
  Οταν όμως μία ελληνική τράπεζα αγοράσει προστασία (CDS) είναι σαν να αμφισβητεί την ίδια τη φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους, δείχνοντας ότι πιστεύει εμμέσως στη χρεοκοπία του.

  Η Κρατική Τράπεζα ,επί κυβερνήσεως Καραμανλή και…Καμμένου ‘’επαιξε’’ τον Αύγουστο του 2009, θεωρώντας σίγουρη ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της Ελλάδας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.