ΚΟΣΜΟΣ

Το είχε καταργήσει

Βραζιλία: Ο μεταβατικός πρόεδρος Τέμερ θα επανασυστήσει το υπουργείο Πολιτισμού

O μεταβατικός πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ προτίθεται να επαναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο είχε καταργήσει, μεταβιβάζοντας τις αρμοδιότητές του υπό την επίβλεψη του υπουργείου Παιδείας, ανακοινώθηκε χθες από επίσημες πηγές.
temer

Η κατάργηση του υπουργείου Πολιτισμού, ένα από τα πρώτα μέτρα που έλαβε ο Τέμερ αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του μετά την προσωρινή έκπτωση της Ντίλμα Ρούσεφ από την προεδρία, είχε ξεσηκώσει μία θύελλα διαμαρτυριών ανάμεσα στους καλλιτεχνικούς κύκλους στη Βραζιλία.

Η αποκατάσταση του υπουργείου Πολιτισμού θα επισημοποιηθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Μεντόνσα Φίλιου.
«Συζήτησα με τον πρόεδρο Τέμερ σχετικά με την απόφαση να ξαναλειτουργήσει το υπουργείο Πολιτισμού. Η δέσμευση του προέδρου απέναντι στον πολιτισμό είναι απόλυτη», πρόσθεσε ο ίδιος υπουργός στον λογαριασμό του στο Twitter.
«Είναι μία χειρονομία από μεριάς του Τέμερ προς την κατεύθυνση του κατευνασμού των πνευμάτων και για να συγκεντρωθούμε σε έναν απώτερο στόχο, τη βραζιλιάνικη κουλτούρα», πρόσθεσε ο Φίλιου.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως ο νυν υφυπουργός Πολιτισμού που υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας θα διορισθεί νέος υπουργός Πολιτισμού.
Μεταξύ των πλέον διαπρύσιων διαφωνούντων για την απόφαση του Τέμερ να καταργήσει το υπουργείο Πολιτισμού ήταν και ο διάσημος τραγουδοποιός Καετάνου Βελόζου, ενώ στις 16 Μαΐου ένα πλήθος από εκατοντάδες διαδηλωτών κατέλαβε το κτήριο του υπουργείου Πολιτισμού, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Τέμερ φύγε!» και «Πραξικοπηματίες, Φασίστες, δεν θα περάσετε». Ο Τέμερ υπήρξε ένας από τους κύριους αυτουργούς της πτώσης της Ρούσεφ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.