ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για το αφορολόγητο

Βρούτσης: Να δώσει εξηγήσεις ο Τσακαλώτος

Η τροπολογία για το αφορολόγητο αλλάζει δραματικά τη ζωή των Ελλήνων, τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης, ζητώντας να πάει στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να δώσει εξηγήσεις.
vroutsis

«Πριν ξεκινήσει η διαδικασία κρίνουμε ότι είναι απαραίτητο να έρθει ο κ. Τσακαλώτος γιατί είναι κρίσιμο και βασικό μέγεθος της συζήτησης να μας ενημερώσει για το αφορολόγητο και την αλλαγή την οποία κατέθεσε, διότι όλοι θυμόμαστε πολύ έντονα τις κόκκινες γραμμές του κ. Τσακαλώτου για τα 9.500 και 12.000 αφορολόγητο» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, στο ξεκίνημα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

«Σήμερα κατατίθεται μια τροπολογία που αλλάζει δραματικά το αφορολόγητο. Πρέπει να έρθει να δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσακαλώτος», τόνισε ο κ. Βρούτσης, ενώ κάλεσε τον Γιώργο Κατρούγκαλο να φέρει στη Βουλή την αναλογιστική μελέτη που συνοδεύει το ασφαλιστικό.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Το 2010 είχε ψηφιστεί νόμος που απαγόρευε τις «τριγωνικές συναλλαγές» μέσω «φορολογικών παραδείσων» του εξωτερικού καθώς είχε διαπιστωθεί ότι με τον τρόπο αυτό, εταιρείες εισαγωγών στην Ελλάδα καυσίμου αλλά και άλλων προϊόντων γλίτωναν την καταβολή μεγάλων ποσών για φόρους στο ελληνικό δημόσιο. Είχαμε δηλαδή να κάνουμε με ένα καλά στημένο σύστημα λαθρεμπορίας που ο νόμος του 2010 ήθελε να καταστρέψει.

    Ο Στουρνάρας και συ κ. Βρούτση, πότε θα λογοδοτήσετε για την τροπολογία που καταθέσατε τον Δεκέμβριο του 2013 στη Βουλή και σύμφωνα με την οποία σβήστηκαν αναδρομικά, πρόστιμα 1,2 δισ. ευρώ που είχαν επιβληθεί το 2010 και 2011 σε εταιρείες πετρελαιοειδών για τις λεγόμενες «τριγωνικές συναλλαγές για εισαγωγή πετρελαίου»;

    Ε, πότε; (Γιατί κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό)

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.