ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μαζί μας η κοινωνία και η χώρα»

Ξανθός: Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε

Για απίστευτη καταστροφολογία, η οποία δεν επιβεβαιώνεται στην πράξη, κατηγόρησε την αντιπολίτευση, κατά την ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.
xanthos

«Πραγματικά προκαλεί να κατηγορείται η κυβέρνηση για λαϊκισμό και δημαγωγία, ενώ είναι ο ορισμός της δημαγωγίας, να καταψηφίζεις με δημαγωγικές κορώνες παράγωγα μέτρα τα οποία υπερψήφισες, χωρίς να προτείνεις ισοδύναμα μέτρα και χωρίς να λες με ποιον τρόπο θα υπάρξουν φορολογικά έσοδα για να υποστηριχθεί το κοινωνικό κράτος», ανέφερε ο κ. Ξανθός.

«Αυτό το οποίο κάνει συνολικά η κυβέρνηση με δεδομένες τις δεσμεύσεις και τα προαπαιτούμενα, είναι να υπάρξουν μέριμνες και ασφαλιστικές δικλείδες, οι οποίες διασφαλίζουν δικαιότερη κατανομή των βαρών, το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνική συνοχή» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ.Ξανθός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο μέτρο της υγειονομικής κάλυψης «ρύθμιση που έχει αρχίσει να λειτουργεί και να παράγει αποτελέσματα» και στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να στηρίξει τη βιωσιμότητα των φαρμακείων:«Διασφαλίσαμε, ότι μόνο ένα 10% με 12% των φαρμάκων θα μπορούν να πωλούνται και εκτός φαρμακείου, και πρόκειται για φάρμακα, για τα οποία δεν απαιτείται η συμβουλευτική συμμετοχή του φαρμακοποιού».

«Δεν επενδύουμε στην απελπισία, αλλά στην ελπίδα, όχι στην καταστροφή, αλλά στην ανάπτυξη, στο συνεχή αγώνα για να αλλάξουν οι συσχετισμοί.Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε, μαζί μας η κοινωνία και η χώρα» κατέληξε ο κ.Ξανθός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.