ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο

Ξεκίνησε η δίκη για την άγρια δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα

Ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου ξεκίνησε η εκδίκαση για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 85χρονου συγγραφέα, Μένη Κουμανταρέα, το βράδυ της 5ης προς 6η Δεκεμβρίου 2014 στην Κυψέλη, με κατηγορούμενους δύο Ρουμάνους, στους οποίους καταλογίζεται πως σκότωσαν τον λογοτέχνη, με σκοπό την ληστεία.

Για την άγρια δολοφονία του συγγραφέα, στο εδώλιο κάθονται ο 27χρονος Στέφαν Ματεσαρενάου και ο 30χρονος Κοσμίν Γκαϊτάν, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της απόπειρας ληστείας.

Και οι δύο αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται στο κατηγορητήριο, στάση που είχαν κρατήσει και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, όπου ο ένας απέδιδε στον άλλο τη δολοφονία, αποδεχόμενοι πως είχαν πάει στο σπίτι του θύματος με σκοπό ο νεαρότερος να ζητήσει χρήματα από τον συγγραφέα, καθώς είχαν μακροχρόνια φιλική σχέση.

Σήμερα, ενώπιον του δικαστηρίου, ο 27χρονος, ο οποίος γνώριζε τον συγγραφέα, υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο «στον Μένη, αλλά και σε κανέναν άλλο» και πως δεν είναι ούτε κλέφτης, ούτε αλήτης.

Ο 30χρονος συγκατηγορούμενός του είπε ότι δεν γνώριζε το θύμα και πως όσα χρόνια είναι στην Ελλάδα δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή, μετά από αντιρρήσεις των υπερασπιστών των κατηγορουμένων, Αλέξη Κούγια και Παναγιώτη Μπαλακτάρη, τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής που υποβλήθηκε από πρώτη εξαδέλφη του συγγραφέα.

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο φίλος και συνεργάτης του συγγραφέα, Θανάσης Φουσκαρίνης, ο οποίος ήταν έξω με τον Μένη Κουμανταρέα το βράδυ πριν το έγκλημα. Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, το επίμαχο βράδυ ο συγγραφέας, κάποια στιγμή, του είπε πως έπρεπε να ανέβει στο διαμέρισμά του γιατί είχε ξεχάσει να πάρει το χάπι του και θα επέστρεφε για να πιουν καφέ σε ζαχαροπλαστείο της Φωκίωνος Νέγρη. Όταν είδε πως αργούσε να επιστρέψει ανησύχησε, ανέβηκε στη πολυκατοικία που διέμενε ο συγγραφέας να δει τι συμβαίνει αλλά «παρά τα επίμονα χτυπήματά μου η πόρτα δεν άνοιξε». Έτσι, ειδοποίησε τον εξ αγχιστείας ανιψιό του Μένη Κουμανταρέα, μαζί με τον οποίο μπήκαν στο διαμέρισμα. «Διαπιστώσαμε πως υπήρχε αναστάτωση στα πράγματα. Δεν ήταν όπως τα έβαζε ο Μένης, ο οποίος ήταν μανιακός της καθαριότητας. Προχωρήσαμε από το σαλόνι και αριστερά, στην κρεβατοκάμαρα, είδαμε το θέαμα. Ο Μένης ήταν ριγμένος πάνω στο κρεβάτι, νεκρός, με παραμορφωμένο το πρόσωπο, χτυπημένος, τα χέρια του χτυπημένα...» περιέγραψε ο κ. Φουσκαρίνης στο δικαστήριο.

Στον μάρτυρα υπέβαλε σωρεία ερωτήσεων ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου κατηγορούμενου, Αλ. Κούγιας, όσον αφορά τη σχέση που είχε το θύμα με τον εντολέα του. Ο δικηγόρος επέμεινε να μάθει από τον κ.Φουσκαρίνη εάν ο συγγραφέας είχε «σχέσεις με νεαρούς άνδρες, ακόμη και ηλικίας 15 ετών». Ο μάρτυρας είπε πως ο φίλος του είχε μία στενή ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο και ότι ο συγγραφέας «εκτιμούσε και αγαπούσε» τον 27χρονο. Ωστόσο, κατέθεσε πως λίγο καιρό πριν την δολοφονία, ο Μένης Κουμανταρέας ήθελε να διακόψει αυτήν τη σχέση, γιατί ο νεαρός τού ζητούσε χρήματα και τον καλούσε επανειλημμένα στο τηλέφωνο.

Η δίκη θα συνεχιστεί τον Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.