ASTRO-MATRIX

Αστρολογικές Προβλέψεις

Ζώδια: Πάσχα με ανάδρομο Ερμή: χαλάρωση και επανεξέταση!

Πέρασε και το Πάσχα και μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για το καλοκαίρι. Τι προβλέπουν τα άστρα για τη βδομάδα που έρχεται; Το matrix24 παρουσιάζει τις αστρολογικές προβλέψεις.

Κριός

Με τον Ερμή να είναι ο ένας από τους ανάδρομους, πολλά θα είναι αυτά που δεν καταλαβαίνεις. ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ. Μεταπτώσεις, κυκλοθυμίες, διαθέσεις, ψυχανεμίσματα – όλα αυτά με τα οποία εσύ προσωπικά πετάς μπιμπίκι πράσινο μεταλλαγμένο αλλά καλείσαι να τα καταλάβεις, και μάλιστα από μόνος/η σου, πριν καν τα εκδηλώσει ο έτερος ήμισης. Κρατήσου όσο πιο καλά μπορείς. Τι κάνει ο Κριός που σέβεται τον εαυτό του; Βεβαιώνεται ότι αυτό που πατάει είναι έδαφος σταθερό και ουχί ροζ συννεφάκι. Α, και διώχνει με το τηγάνι το tepanyaki τις όποιες ερωτικές επιστροφές από το παρελθόν. Λίγο αργά το θυμήθηκαν το Κριάρι, δε νομίζεις κι εσύ;

Ταύρος

Με τον συνήθη ύποπτο, τον Ερμή, ανάδρομο, όπως συμβαίνει στις περιπετειώδεις διαστημικές ταινίες που σέβονται τον εαυτό τους και το κοινό, το πρώτο που χάνεται είναι η επικοινωνία. Έτσι και τώρα, με τον Ερμή, η ερωτική και συναισθηματική σου αλήθεια αλλάζει πρόσωπο όπως η Σελήνη αλλάζει φάσεις, και μοιάζει με σπασμένο καθρέφτη: κάθε κομματάκι σου δείχνει μόνο ένα κομμάτι του ερωτικού τοπίου. Ευτυχώς, ο Ουρανός από τον Κριό σου θυμίζει τι θέλεις και τι σε φτιάχνει ερωτικά και σεξουαλικά, αλλά και σε οπλίζει με την αισιοδοξία και την αμεσότητα ώστε να το κατακτήσεις. Η όψη αυτή είναι η επιτομή του «η τύχη βοηθά τους τολμηρούς».

Δίδυμοι

Κάθε ζώδιο κι ένας τρελός, στο δικό σας όλοι, βρε! Ναι, καλά κατάλαβες – πάλι ο κακός χαμός, και πάλι αβασάνιστα στο χώρο σας, εκεί που γίνονται πάντα τα πάρτυ τα καλά! Και μιας κι έχεις τη φήμη του ζωδίου εκείνου που καταφέρνει να κάνει ταυτόχρονα δύο (τουλάχιστον) διαφορετικά πράγματα, να σε δω πώς θα τα ισορροπήσεις αυτή την τόσο απαιτητική εβδομάδα, Δίδυμε! Λοιπόν, αυτή την εβδομάδα, καλείσαι να ισορροπήσεις ανάμεσα όχι σε έναν, αλλά σε πέντε ανάδρομους πλανήτες. Ο πρώτος, είναι βεβαίως ο κυβερνήτης σου, που μας ρίχνει κατά καιρούς όλους στα ψυχοφάρμακα. Θα είναι άθλος να μην παρασυρθείς να χρησιμοποιήσεις τη λαμπερή σου ευφυία για να χειραγωγήσεις συναισθηματικά τον/την καλό/ή σου ή για να κινηθείς ύπουλα πίσω από τη δημιουργία εντυπώσεων – όλοι θυμόμαστε τι απατεώνας τρισμέγιστος ήταν ο μυθικός Ερμής αν ήθελε!

Καρκίνος

Υποκειμενικότητα στη σκέψη δεν υπάρχει, και θέλει μεγάλη προσοχή να μη σε παρασύρει ένα άνευ λογικής συναίσθημα – ιδίως αν αυτό είναι το (αυτό)καταστροφικό πάθος μίας σχέσης με πολλά on off, που εννοεί να επιστρέφει για να σε κάνει κουρέλι. Όχι, μωρό μου. Εσύ θα κρατηθείς και θα προτάξεις το σωτήριο χιούμορ σου. Θα είσαι πρωτότυπος/η στις προσεγγίσεις σου, άμεσος/η και σαφής σε ό,τι ποθείς και στον τρόπο που το διεκδικείς – πρόσεξες πως έγραψα «διεκδικείς» κι όχι «ζητάς», έτσι; Δε ζητάς τι-πο-τα. Στρέφεις τις κεραίες εντός, και σκληραίνεις το καβούκι σου λίγο περισσότερο από ό,τι συνήθως – τώρα είναι η ώρα να καταστήσεις σαφές πως ο καιρός που σε χρησιμοποιούσαν κάποιοι σα χαλάκι εισόδου πέρασε ανεπιστρεπτί.

Λέων

Αυτός ο κόσμος που αλλάζει, πόσο σου μοιάζει, Λέων! Διότι μη μου πεις ότι δεν αλλάζει ο κόσμος σου, γιατί θα με κάνεις να ξαναπάω μέσα να τσεκάρω την αστρολογική εφημερίδα, να βεβαιωθώ ότι κοιτάζω το σωστό το μήνα και την σωστή την εβδομάδα, την εβδομάδα με το θεματάκι το τρελό, την εβδομάδα με τους πέντε ανάδρομους.Ο Ερμής της λογικής και της διαύγειας, ανάδρομος είναι αδύναμος. Σε μία θάλασσα συναισθήματος και υποκειμενικότητας, η σκέψη δεν είναι καλός κολυμβητής. Συνεπώς, οι φοβίες σου γιγαντώνονται, η σκιά του ποντικού στον τοίχο φαντάζει λιοντάρι και θεριό τεράστιο, κι επίσης, δεν έχουν καμία λογική βάση και υπόσταση. Το ίδιο και οι εμμονές σου, τα νεύρα και οι αντιδράσεις σου.

Παρθένος

Ο κυβερνήτης σου ανάδρομος. Ξανά,  και το ξέρω πολύ καλά ότι ενδόμυχα περιμένεις να ανακαλυφθεί κανένας πλανήτης λίγο σοβαρότερος από αυτό το τσιρκολίκι που θεωρείς ότι ταιριάζει καλύτερα στους Διδύμους από ότι σε σένα. Αλλά τι να κάνουμε, με ό,τι έχουμε από καταβολής σύμπαντος και Πτολεμαίου, με αυτό θα πορευτούμε. Μέσα στη συναισθηματική ασάφεια και την έλλειψη ορίων και αντικειμενικότητας του ανάδρομου, η προσπάθειά σου για λογική, συζήτηση και επικοινωνία των πραγμάτων που θέλεις και νιώθεις μοιάζουν βαρκούλα δίχως πανί. Κουπί όμως έχεις. Τις εξαιρετικές όψεις του Ουρανού, που επιβραβεύει την πνευματική διαύγεια στην προσέγγιση του άλλου, τα λίγα λόγια και πρωτότυπα, τον έρωτα και το συναίσθημα που δεν ξεχνά το μυαλό και που, ακριβώς γι΄αυτό, κάνει τη διαφορά.

Ζυγός

Θα καθίσουμε τώρα εμείς εδώ ωραία, θα βάλουμε και μουσικούλα, ορίστε και η βαλεριάνα σου, και θα συζητήσουμε ήρεμα και πολιτισμένα πώς μπορούν να σωθούν τα νεύρα σου, η κατάσταση και οι σχέσεις σου γενικότερα σε μία εβδομάδα όπου πέντε πλανήτες γυρίζουν ανάδρομοι, και ανάποδα γυρίζει και το μάτι σου. Κατ΄αρχήν, επανέλαβε ήρεμα: «δεν είναι απαραίτητο να αρέσω σε όλους, δεν είμαι πατάτα τηγανητή». Πες το όσες φορές χρειάζεται για να το πιστέψεις. Ο διασημότερος ανάδρομος της αστρολογίας, ο Ερμής, δοκιμάζει στο έπακρο την ικανότητά σου να συνάπτεις και να διατηρείς σχέσεις, πετώντας σε ερωτικά στο λάκκο με τους κακούς τρόπους, τον παραλογισμό και την ασάφεια.

Σκορπιός

Survival alert, Σκορπίδι – κι ό,τι κι αν έχεις που σε βοηθά να επιβιώνεις από Χιροσίμες, συναισθηματικές και μη, βγάλ’ το τώρα στη σέντρα γιατί θα το χρειαστείς άμεσα.  Σε μία εβδομάδα με πέντε ανάδρομους πλανήτες καταλαβαίνεις ότι ισχύει ό,τι είπε ο Δαρβίνος: επιβιώνει μόνο αυτός που προσαρμόζεται. Μία ενέργεια διανοητική και αεικίνητη, αντικειμενική και ψυχρή, γρήγορη και αδέσμευτη, σε ένα χώρο συναισθήματος και υποκειμενικότητας. Το νόημα που ψάχνεις σίγουρα δε βρίσκεται στα, μπερδεμένα και ταραγμένα, συναισθήματά σου. Στην ανάδρομη κίνησή του, θα χρειαστεί ο Ερμής να σε κάνει να καταλάβεις και να βάλεις όλα τα κομμάτια του παζλ στη σωστή τους θέση.

Τοξότης

Οι ανάδρομοι πλανήτες είναι εδώ έτσι για να μη λες ότι συνήθως εσύ είσαι αυτός/ή που τα κάνεις όλα γης μαδιάμ. Για να επιβιώσεις, καλείσαι να συμβιβάσεις μοναδικά τις δύο πλευρές της Κενταύρειας φύσης σου – τη ζωώδη, με αυτή του στοχαστή που σημαδεύει με το τόξο του πάντα ψηλά, και πέρα, και αλλού. Για να μη γίνει όμως το βέλος μπούμερανγκ, καλό είναι να έχεις κατά νου: Ο ανάδρομος Ερμής  σου θυμίζει πως κάποια πράγματα δεν προσεγγίζονται με τη λογική, ή διαλεκτικά. Πολύ απλά, η χημεία, η σεξουαλική μαγεία και η ένταση είτε υπάρχουν, είτε δεν υπάρχουν. Δεν μπορείς να δημιουργήσεις την ερωτική χημεία, όσες συζητήσεις κι αν κάνεις, όσο κι αν προσπαθήσεις – και ναι, το ξέρεις πολύ καλά πως δεν πρόκειται για μαύρα μεταξωτά εσώρουχα και kinky λαδάκια. Ο ανάδρομος Ερμής στο θυμίζει εντονότατα αυτό, και σε προτρέπει να αφεθείς να καταλάβεις πώς νιώθεις.

Αιγόκερως

Κοίτα να δεις λοιπόν, Αιγοκεράκι, τι θα κάνεις. Θα πάρεις βαθιά ανάσα.Ξέρω πολύ καλά πως κάθε ανάδρομη πορεία του Ερμή σημαίνει στο μυαλό σου και στο σύμπαν σου το τέλος της λογικής. Και να πω ότι έχεις άδικο; Κάπως έτσι, είναι, όντως. Ιδίως τώρα, που   ουσιαστικά καλείσαι να αποκρυπτογραφείς τα (μπερδεμένα, το μόνο σίγουρο) συναισθήματα του/της συντρόφου σου, και να αντιμετωπίζεις αντιδράσεις στην καλύτερη των περιπτώσεων αψυχολόγητες. Όπλο σου σε όλο αυτό, ο Ουρανός, που λειτουργεί κάπως σαν υπενθύμιση ότι σε ένα πέλαγος συναισθήματος και ενστίκτου, η λογική και το πνεύμα πάντα θριαμβεύουν – όπως και ο άνθρωπος που κινείται βάση επιχειρημάτων.

Υδροχόος

Θα ξεκινήσω από το καλό νέο, που δεν είναι άλλο από το ότι δεν σε φοβάμαι ούτε καν αυτή την εβδομάδα, διότι παίζει μπαλίτσα (και) ο Ουρανός και κάπου θα βρεις την άκρη σου. Μέχρι την άκρη σου, όμως, θα χρειαστεί να διασχίσεις ένα λαβύρινθο, οπότε άσε με να σε βοηθήσω με το νήμα. Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Με ανάδρομο τον Ερμή  ο λαβύρινθος είναι, βεβαίως, ερωτικός/συναισθηματικός (διότι έχεις δει εσύ ποτέ Υδροχόο να πελαγώνει στη λογική; Στις εξισώσεις; Στην κβαντική φυσική; Όχι, στο «πώς βλέπεις τη σχέση μας» μπλοκάρει πάντα ο λεβιές των ταχυτήτων!). Θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου για τα συναισθήματα και την έκφρασή τους, κι αυτό θα πρέπει να γίνει τώρα, σε μία περίοδο όπου το συναίσθημα είναι ασαφές, υποκειμενικό και ταραγμένο.

Ιχθείς

Μαζί με τα Διδύμια, θα λέγαμε ότι είστε οι πρωταγωνιστές αυτής της εβδομάδας Ψαράκια μου αγαπημένα. Μεταφράζοντας, λοιπόν, τα άστρα της εβδομάδας: Ο Ποσειδώνας, τρόπον τινά, είναι μία ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης – ένα ανώτερο, άυλο, καθολικό είδος αγάπης που αγγίζει πολύ ως έννοια τη θυσία, και με το οποίο ταυτίζεστε ως Ψάρια σε βαθμό αηδίας – ένα το κρατούμενο, η «Θυσία» για την οποία πάντα μου είστε απίκο. Δεύτερο δεδομένο, ο πλανήτης, ακόμα και σε ορθή πορεία, εισάγει πάντα ένα στοιχείο διάλυσης, ψευδαίσθησης, κατάργησης ορίων και εικονικής πραγματικότητας. Άρα, έχουμε μπροστά μας μία περίοδο όπου είστε επιρρεπείς στη Μεγάλη Θυσία, αλλά για μία ψευδαίσθηση!  Σε συνδυασμό τώρα με το γεγονός ότι από 6/6 ο Ερμής είναι ανάδρομος, καταλαβαίνουμε όλοι πολύ καλά νομίζω πως η ψευδαίσθηση έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός λάθος έρωτα. Ενός λάθος ανθρώπου. Κάποιου/ας που νομίζεις ότι είναι κάπως, που εθελοτυφλείς για το πώς πραγματικά είναι.,

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.