ΕΛΛΑΔΑ

Η κρίση επηρέασε και το πανέμορφο νησί

Άγχος και κατάθλιψη στην Αμοργό

Έντονα φαινόμενα άγχους, διαταραχών και κατάθλιψης λόγω της κρίσης και υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας εντόπισε στους κατοίκους της Αμοργού η Ομάδα Εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», που επισκέφθηκε το νησί από 13 έως 17 Ιουνίου.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι ενήλικες σε γενικές γραμμές παραμελούν την υγεία τους σε αντίθεση με τα παιδιά, ενώ υπήρξε ανάγκη ενημέρωσης του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης σε όλα τα επίπεδα.

Η 7η Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής ολοκληρώθηκε με συνολικά 1.062 ιατρικές πράξεις σε παιδιά και ενήλικες κατοίκους της Αμοργού. Όλα τα παιδιά βρέθηκαν εμβολιασμένα και φροντισμένα από τους γονείς τους και η γενική κατάσταση της υγείας τους ήταν σε καλά επίπεδα.

Η ομάδα των ψυχολόγων πραγματοποίησε συνεδρίες με παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι γονείς και εκπαιδευτικοί εν γένει παρακολουθούν την εξέλιξη των παιδιών.

Αναλυτικά, πραγματοποιήθηκαν 577 παιδιατρικές πράξεις: Οδοντιατρικές, Οφθαλμολογικές, Καρδιολογικές, Ορθοπεδικές, Ακτινολογικές, Δερματολογικές και Εμβολιασμοί, καθώς και 485 ιατρικές πράξεις σε ενήλικες: Καρδιολογικές, Οφθαλμολογικές, Ορθοπεδικές, Παθολογικές, Σπιρομετρήσεις, Ακτινολογικές, Γυναικολογικές, Δερματολογικές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.