ΚΟΣΜΟΣ

Κινητοποιήσεις διαρκείας στους σιδηροδρόμους

Air France: Απεργία των πιλότων τις ημέρες του Euro 2016

Ένα συνδικάτο που εκπροσωπεί μέρος των πιλότων της Air France ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει απεργία κατά της περικοπής μισθών στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, αυξάνοντας τον κίνδυνο να υπάρξει αναστάτωση στα αεροπορικά ταξίδια κατά την έναρξη του ποδοσφαιρικού τουρνουά Euro 2016 που θα διαρκέσει έναν μήνα.
air france

Ο επικεφαλής του συνδικάτου SPAF, που εκπροσωπεί περίπου το 25% των πιλότων της Air France, ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει προειδοποίηση για απεργία δύο έως τεσσάρων ημερών και ότι το συνδικάτο θα συντονίσει τις ενέργειές του με το μεγαλύτερο συνδικάτων των πιλότων SNPL, το οποίο έχει ανακοινώσει ότι είναι έτοιμο να απεργήσει, αλλά δεν έχει ακόμη ορίσει ημερομηνία.

Παράλληλα η συνδικαλιστική συνομοσπονδία CGT ζήτησε από τα μέλη της να ψηφίσουν για την πραγματοποίηση πανεθνικών κυλιόμενων απεργιών στον ενεργειακό τομέα στη διάρκεια των συνεδριάσεών τους που θα πραγματοποιηθούν αργότερα σήμερα.

Η απεργία θα αρχίσει σήμερα, αναφέρεται στη δήλωση της CGT, προσθέτοντας ότι στόχος της θα είναι να μειωθεί η παραγωγή στους γαλλικούς πυρηνικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς, καθώς και στους σταθμούς που παράγουν ενέργεια από καύσιμα και άνθρακα.

Με την απεργία θα σταματήσει επίσης η διοχέτευση αερίου σε δεξαμενές αποθήκευσης και θα εμποδισθεί η εκφόρτωση φορτίων LNG, προστίθεται στη δήλωση.

Εξάλλου για όγδοη φορά από τον Μάρτιο, οι εργαζόμενοι στην SNCF, επίσημο μεταφορικό φορέα της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, ξεκίνησαν χθες το βράδυ απεργία, χωρίς ημερομηνία λήξης. Η απεργιακή κινητοποίηση πλήττει λιγότερο τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων και περισσότερο τις τοπικές συνδέσεις. Μεγάλος αριθμός συρμών του προαστιακού είναι εκτός λειτουργίας σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την εταιρεία των γαλλικών σιδηροδρόμων, η απεργία θα γίνει περισσότερο αισθητή την Τετάρτη, χωρίς ωστόσο να φτάσει μέχρι την παράλυση του δικτύου. Το 60% των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV και το 30% έως 40% των τροπικών τρένων θα κυκλοφορούν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.