ΕΛΛΑΔΑ

H ανακοίνωση του ΓΕΑ

Aναγκαστική προσγείωση Καναντέρ στα Δερβενοχώρια - Σώοι οι πιλότοι

Τα αίτια της πτώσης αποδίδονται σε τεχνικό πρόβλημα του αεροσκάφους.

Πυροσβεστικό αεροσκάφος, που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, κοντά στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής στα νοτιοδυτικά της πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται από χτες το βράδυ κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους είναι σώοι, ωστόσο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις. Στο σημείο του ατυχήματος μετέβη και κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας, που θα διερευνήσει τα αίτια της αναγκαστικής προσγείωσης.

Διευκρινίζεται πάντως ότι το αεροσκάφος είναι από τα παλιά καναντέρ CL-215, για τα οποία έχουν γίνει πολλές επισημάνσεις τα τελευταία χρόνια, ότι είναι πλέον «γερασμένα».

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν ένα από τα οκτώ που έπαιρναν μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία είναι σε εξέλιξη.Τα υπόλοιπα, μαζί με πέντε ελικόπτερα και τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης.

Ωστόσο, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες έχουν πάρει διαστάσεις, ενώ ήδη έχει καεί σημαντική έκταση πευκοδάσους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά στο χωριό Στεφάνη, αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλείται άμεσα κατοικημένη περιοχή.

Ανακοίνωση για την αναγκαστική προσγείωση πυροσβεστικού αεροπλάνου, τύπου Canadair (CL-215), στη Βοιωτία, εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα:

Tο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι, την Κυριακή 26 Ιούνιου 2016 και περί ώρα 11:09, αεροσκάφος CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), το oποίο επιχειρούσε από την 111 Πτέρυγα Μάχης/ Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου και συμμετείχε σε αποστολή αεροπυρόσβεσης στην περιοχή Δερβενοχωρίων, εκτέλεσε αναγκαστική προσγείωση.

Το πλήρωμα του αεροσκάφους είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους.
Συγκροτήθηκε Επιτροπή εμπειρογνωμόνων της ΠΑ, η οποία θα διερευνήσει τις συνθήκες και τα αίτια πρόκλησης του ατυχήματος.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.