ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή

Ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα είναι υποψήφιος για τη διαδοχή του Κάμερον

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον. Διαψεύδοντας τα όσα λέγονταν και γράφονταν μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, ο Βρετανός πολιτικός επέλεξε να μην θέσει υποψηφιότητα για να διαδεχθεί τον Βρετανό Πρωθυπουργό.
Boris-Johnson

Ο Μπόρις Τζόνσον, πρώην δήμαρχος Λονδίνου, ήταν ο κύριος εκπρόσωπος της καμπάνιας υπέρ του Brexit και πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν πως θα αναλάμβανε ενεργό ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας κατά τη διαδικασία αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απαριθμώντας τα καθήκοντα και την αποστολή που περιμένουν τον επόμενο πρωθυπουργό, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: «Έφθασα στο συμπέρασμα ότι αυτό το πρόσωπο δεν μπορεί να είμαι εγώ».

« Ο ρόλος μου θα είναι να υποστηρίξω με όλες τις δυνάμεις μου την επόμενη συντηρητική κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Πέντε πρόσωπα έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους, εκτός της Τερέζα Μέι που εμφανίζεται ως η υποψήφια της συναίνεσης: ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ, η υποψηφιότητα του οποίου αποτελεί αποδοκιμασία του Μπόρις Τζόνσον, ο πρώην υπουργός Άμυνας Λίαμ Φοξ, η Αντρέα Λίντσομ, στέλεχος της καμπάνιας του Brexit και ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Στίβεν Κραμπ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.