ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διεθνής έρευνα της KPMG

Ανέτοιμες οι εταιρείες να μεταβούν σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα

Την ανάγκη να επενδύουν στο συνεχή επιχειρηματικό μετασχηματισμό κατανοούν οι περισσότεροι ηγέτες των εταιρειών και αντιλαμβάνονται την ανάγκη να εκτελούν άμεσα τα νέα πλάνα τους.
ep

Ωστόσο, διαπιστώνεται αδυναμία να επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα καταδεικνύοντας εσωτερικές αδυναμίες. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η νέα διεθνής έρευνα της KPMG (Global Transformation Study).

Στην έρευνα που έγινε ρωτήθηκαν πάνω από 1.600 στελέχη από εταιρείες σε 16 χώρες. Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας, ποσοστό 96% των οργανισμών είναι στη μέση της κατάρτισης ή της εκτέλεσης ενός πλάνου επιχειρηματικού μετασχηματισμού με το 66% αυτών να έχουν ξεκινήσει ή ολοκληρώσει ένα τέτοιο πρόγραμμα τα τελευταία 2 χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή λιγότερο από το 47% των ηγετών τους δηλώνει ότι μπορούν να αντιληφθούν τη βιώσιμη αξία που προκύπτει από αυτό το μετασχηματισμό.

Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί αποτυγχάνουν να κατανοήσουν σε βάθος τους πελάτες τους ή να μετατρέψουν εγκαίρως τη γνώση που έχουν σε μια διαφοροποιημένη καινοτομική προσέγγιση.

Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι ο επιτυχής μετασχηματισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με μια ριζική επιχειρησιακή και οργανωσιακή αλλαγή, καθώς και με βαθιά αλλαγή στην κουλτούρα του οργανισμού και το 31% των ερωτηθέντων της έρευνας παραδέχτηκε ότι οι οργανισμοί τους δεν είναι σε θέση να εφαρμόσουν καινοτόμες διαδικασίες.

Άλλα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα:

— Το 38% των ηγετών αναμένει ότι το επιχειρησιακό μοντέλο του οργανισμού τους θα ανατραπεί σημαντικά σε μεσοπρόθεσμο διάστημα.

— Σχεδόν οι μισές από τις επιχειρήσεις δηλώνουν ανέτοιμες να «ακούσουν» τα μηνύματα από τις αλλαγές στην αγορά και να διαμορφώσουν απόψεις για τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των πελατών.

— Μόνο το 41 % των οργανισμών εντοπίζει τις αλλαγές των δημογραφικών στοιχείων των πελατών, τις αλλαγές στη συμπεριφορά και στις προσδοκίες τους και χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να χαράξει μια στρατηγική μετασχηματισμού.

— Μόνο το 51% των στελεχών πιστεύει ότι υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν βραχυπρόθεσμες νίκες σε αυτό το πεδίο.

— Ποσοστό μικρότερο από το 44% των στελεχών αναγνωρίζει την αξία των Data & Analytics ως καταλύτες νέων επιχειρηματικών μοντέλων.

— Περισσότεροι από το ένα τρίτο (37%) των στελεχών λένε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν για την επιτυχή εφαρμογή ενός πλάνου μετασχηματισμού είναι η αδυναμία τους να κατανοήσουν τη μεγάλη συμβολή που μπορεί να έχουν οι αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας του οργανισμού τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.