ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναζητεί μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Ανησυχεί το ΔΝΤ για τον «Μαρινόπουλο» και τα άλλα «κανόνια» στην αγορά

Την ανησυχία του ΔΝΤ για την πτώχευση Μαρινόπουλου και την επαπειλούμενη απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας και άλλα «κανόνια» στην αγορά εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.
mar

Συμπλήρωσε δε ότι το ΔΝΤ σε συνεργασία με τους άλλους θεσμούς αναζητούν μέτρα τα οποία θα ανακουφίζουν την Ελλάδα από τέτοια φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε, στόχος του Ταμείου είναι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα να είναι αξιόπιστο και λειτουργικό, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων και στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Αναφορικά με τη χρηματοδοτική συμμετοχή ή μη του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα, ο Τζέρι Ράις επανέλαβε ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2016 να έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ να αποφασίσει θετικά. Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο αποτελεί η σημαντική μείωση του Δημόσιου Χρέους, αλλά και η αναπροσαρμογή των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα του Προϋπολογισμού σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις του Brexit, το ΔΝΤ διαβλέπει αυξημένους κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία, εξαιτίας της αυξημένης αβεβαιότητας η οποία θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στη Μ. Βρετανία.

Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι κίνδυνοι τόσο στο μακροοικονομικό επίπεδο όσο και στις χρηματοπιστωτικές αγορές θ’ αυξηθούν. Το ΔΝΤ αρνήθηκε, πάντως, να πάρει θέση για το κατά πόσο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα το άρθρο 50 της Συνθήκης, παρόλο που -όπως είπε ο εκπρόσωπος του- θα ήταν επιθυμητή η επίτευξη μίας νέας συμφωνίας της ΕΕ με τη Μ. Βρετανία το ταχύτερο δυνατό.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ELLHNAS. 20:50 30/06/2016

    Τα κανόνια θα είναι απανωτά όσο παραμένει στην εξουσία η προδοτική κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου.Ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταστρέφει τις Ελληνικές επιχειρήσεις κάνοντας την βρώμικη δουλειά για τους ξένους τοκογλύφους, αδιαφορώντας για τους Έλληνες εργαζόμενους τους οποίους οδηγούν στην ανεργία, την μετανάστευση και την αυτοκτονία.Τσίπρας και Καμμένος είναι οι Δήμιοι των Ελλήνων.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.