ΚΟΣΜΟΣ

Σημερινή δημοσκόπηση: Μπροστά το Bremain με 10 μονάδες- Προβλήματα από τις βροχές

Σε εξέλιξη το ιστορικό δημοψήφισμα στη Βρετανία

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 07:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος) το δημοψήφισμα με το οποίο θα κριθεί αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει ή θα αποχωρήσει από την ΕΕ.
1

Σε σημερινή δημοσκόπηση της Populus, σε δείγμα 4.700 ατόμων το ποσοστό του Bremain προηγείται με 10 μονάδες συγκεντρώνοντας το 55% έναντι 45% του Brexit.

Αρκετά εκλογικά κέντρα έκλεισαν στο Λονδίνο, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των πλημμυρών. Η ψηφοφορία σε αρκετά τμήματα κατέστη αδύνατη, προκαλώντας προβληματισμό στις εκλογικές αρχές. Έτσι αρκετοί ψηφοφόροι μετακινήθηκαν σε άλλα εκλογικά τμήματα, προκειμένου να ψηφίσουν.

rain

Τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοιχτά ως τις 22:00 τοπική ώρα (24:00 ώρα Ελλάδος), ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

2

Με τη λήξη της διαδικασίας, το καθένα από τα 382 κέντρα καταμέτρησης θα συγκεντρώσει τον αριθμό των ψηφοδελτίων και θα ανακοινώσει τα ποσοστά συμμετοχής του εκλογικού σώματος (το τελικό ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να ανακοινωθεί στις 05:00 τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδας).

3

Στη συνέχεια το κάθε κέντρο θα καταμετρήσει τα ψηφοδέλτια και θα ανακοινώσει τον αριθμό αυτών που τάσσονται υπέρ της παραμονής και αυτών που είναι υπέρ της αποχώρησης.

Οι περισσότερες περιφέρειες αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

4

Η τελευταία ανακοίνωση των τοπικών αποτελεσμάτων αναμένεται γύρω στις 07:00 τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας. Θα ακολουθήσουν συγκεντρωτικά στοιχεία για 12 περιφέρειες και στη συνέχεια το τελικό, εθνικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο η ώρα της επίσημης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων θα εξαρτηθεί από τη διαφορά μεταξύ του "Remain" και του "Leave".

5

Το ποσοστό της συμμετοχής στο δημοψήφισμα, το οποίο θα έχει ανακοινωθεί νωρίτερα, μπορεί να προσφέρει μια πολύτιμη ένδειξη για το αποτέλεσμά του. Αν είναι υψηλό μπορεί να ευνοεί το στρατόπεδο του "Remain".

Απουσία exit poll, το βρετανικό ινστιτούτο δημοσκοπήσεων YouGov θα δώσει στη δημοσιότητα μια έρευνα για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος λίγη ώρα αφότου κλείσουν οι κάλπες, το βράδυ της Πέμπτης, με την ελπίδα ότι θα επαναλάβει την επιτυχία που είχε η πρόβλεψή του για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Σκωτίας, το 2014.

6

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

1. Δημοσκόπηση ComRes: H έρευνα έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Daily Mail και του τηλεοπτικού δικτύου ITV μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων από τις 17 έως τις 22 Ιουνίου.

Bremain: 48%
Brexit: 42%

Η προηγούμενη δημοσκόπηση της ComRes στις 14 Ιουνίου έδινε προβάδισμα μιας μονάδας στο Bremain.

2. Γκάλοπ της YouGov: Στην εφημερίδα The Times

Bremain: 51%
Brexit: 49%

Η προηγούμενη έρευνα έδινε προβάδισμα στο Brexit

3. Δημοσκόπηση Opinium: Διαδικτυακή από τις 20 μέχρι τις 22 Ιουνίου

Bremain: 44%
Brexit: 45%
Αναποφάσιστοι: 9%

Η προηγούμενη έρευνα που είχε δημοσιευθεί την Κυριακή έδειχνε ισοπαλία στο 44%.

4. Δημοσκόπηση TNS: Διαδικτυακή σε δείγμα 2.300 ατόμων από τις 15 έως τις 22 Ιουνίου

Bremain: 41%
Brexit: 43%

Η προηγούμενη έρευνα στις 17 Ιουνίου έδινε 47% στο Brexit και 40% στο Bremain

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.