ΚΟΣΜΟΣ

«Πρέπει να πληρώσει για το έγκλημά του» δήλωσε ο πατέρας της Ρίβα

Αντιμέτωπος με 15ετή κάθειρξη ο Πιστόριους

Ο Όσκαρ Πιστόριους "πρέπει να πληρώσει για το έγκλημά του", δήλωσε σήμερα ο πατέρας της Ρίβα Στέενκαμπ, που δολοφονήθηκε με τέσσερις σφαίρες από τον φίλο της τον Φεβρουάριο του 2013, ο οποίος είπε επίσης πως πιστεύει ότι το έγκλημα συνέβη έπειτα από καυγά.

"Πρέπει να πληρώσει για το έγκλημά του, ήταν πολύ δύσκολο για μένα ώστε να συγχωρέσω", δήλωσε ο Μπάρι Στέενκαμπ που κατέθετε για πρώτη φορά στη δίκη, κατά την ακροαματική διαδικασία προσδιορισμού της ποινής, που διεξάγεται σε δικαστήριο της Πρετόρια.

"Πιστεύω προσωπικά πως έγινε ένας καυγάς", δήλωσε με σπασμένη φωνή ο Μπάρι Στέενκαμπ, ο οποίος κλήθηκε ως μάρτυρας από την πολιτική αγωγή.

Αν και ο Όσκαρ Πιστόριους έχει κριθεί ένοχος για φόνο, το ενδεχόμενο μιας προμελετημένης ενέργειας και ενός καυγά δεν είχε αναφερθεί ποτέ μέχρι τώρα κατά την ακροαματική διαδικασία.

Αφότου ξεκίνησε η δίκη, τον Μάρτιο του 2014, ο Μπάρι Στέενκαμπ, 73 ετών, δεν είχε καταθέσει ποτέ λόγω της εύθραυστης υγείας του.

Ξεσπώντας συχνά σε λυγμούς στη διάρκεια της κατάθεσής του, ο Στέενκαμπ δήλωσε ότι θα μιλήσει "σίγουρα στον Όσκαρ, ιδιωτικά, όταν έρθει η ώρα".

Τη νύχτα της 13ης προς 14η Φεβρουαρίου 2013, ο Όσκαρ Πιστόριους σκότωσε στο σπίτι του στην Πρετόρια τη φίλη του Ρίβα Στέενκαμπ, η οποία είχε κλειστεί στην τουαλέτα. Εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι την εξέλαβε ως διαρρήκτη που μπήκε στο σπίτι.

Αφού κρίθηκε ένοχος για φόνο, διατρέχει τον κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 15 ετών. Η νοτιοαφρικανική νομοθεσία προβλέπει ότι ο κατηγορούμενος πρώτα καταδικάζεται και στη συνέχεια ορίζεται η ποινή του, στο τέλος μιας ακροαματικής διαδικασίας όπου τα δύο μέρη προβάλλουν τα επιχειρήματά τους.

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει έως την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.