ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Δ.

Απέναντι στους ισχυρούς της Μπίλντερμπεργκ ο Μητσοτάκης

Σήμερα οι πρώτες συναντήσεις του Προέδρου της ΝΔ με την αφρόκρεμα της πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής ελίτ.
mitsotakis

Τα νερά της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ δοκιμάζει ο Πρόεδρος της Ν.Δ., που σήμερα αναμένεται να έχει τον πρώτο κύκλο επαφών του με πολιτικούς, οικονομικούς παράγοντες και επιχειρηματίες, από όλο τον κόσμο. Ο κ. Μητσοτάκης, που μετέβη μόνος του στη Δρέσδη, θα επιδιώξει αφενός να συνεχίσει την οικοδόμηση της προσωπικής του εικόνας ως ενός αξιόπιστου συνομιλητή, αφετέρου να ρίξει τους πρώτους «σπόρους» υπέρ της δικής του εκδοχής για την πορεία εξόδου της Ελλάδας από την ύφεση.

Πρόκειται για δύσκολη αποστολή για τον επικεφαλής της ελληνικής κεντροδεξιάς καθώς γίνεται σε μία συγκυρία που το προσφυγικό και η παρατεινόμενη κρίση στη Μέση Ανατολή, η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη και η απειλή του Brexit αλλά και οι ισορροπίες των δυτικών με τη Ρωσία και την Κίνα βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να πείσει αφενός για την αδυναμία της κυβέρνησης Τσίπρα να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα προβλήματα, αφετέρου για την επάρκεια του δικού του σχεδίου (υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης της τάξεως του 4%, με παράλληλη μείωση της ετήσιας απαίτησης για πρωτογενή πλεονάσματα στο 2%).

Στη συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ, θα βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, του μέλος της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπ. Κερέ, ο πρώην
επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ αλλά και πολλοί ακόμα που θέλουν να ακούσουν για την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, στην Αθήνα η συζήτηση για την πολιτική γραμμή που ακολουθεί το κόμμα εξελίσσεται με ένταση. Η αρχική απόφαση καταψήφισης και του αναπτυξιακού νόμου προκαλεί, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιδράσεις από σειρά στελεχών, που εκτιμούν ότι ειδικά σε αυτό τον τομέα το κόμμα θα έπρεπε να επιδείξει μία, κατ' αρχήν, συναινετική στάση, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι όσα καταγγέλλει ο Πρωθυπουργός περί κάθετης άρνησης της ΝΔ σε όλα δεν αποτελεί την αντιπολιτευτική πραγματικότητα της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.