ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στην κυβέρνηση

Μπακογιάννη: Είναι παμπλουτίδης όποιος διαδηλώνει;

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή τις δηλώσεις υπουργών και κυβερνητικών στελεχών για την διαδήλωση της 15ης Ιουνίου. «Είναι δυνατόν, να θεωρείται, παμπλουτίδης, γραφικός ή τρελός, όποιος διαδηλώνει εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;» αναρωτήθηκε.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 η βουλευτής και πρώην υπουργός είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει το πιο αυταρχικό πρόσωπο που έχουμε βιώσει, στη Μεταπολίτευση.

«Δεν βγαίνει μόνο σε αυτό, βγαίνει στον τρόπο με τον οποίο, το Αθηναϊκό Πρακτορείο, παρουσίασε την έρευνα του ΒΗΜΑΤΟΣ. Βγαίνει στη Βουλή όπου οι υπουργοί, δεν έρχονται να απαντήσουν, βγαίνει στον τρόπο, με τον οποίον, αν παρακολουθήσετε τα δελτία ειδήσεων στην ΕΡΤ, νομίζετε ότι ζείτε σε μία χώρα, στην οποία τα πάντα, τα πάντα, είναι τέλεια, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι η ίδια δεν θα πάει στη συγκέντρωση, «γιατί δεν θέλω να δώσω στον εκάστοτε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ την ευχαρίστηση να λέει, πήγε η Ντόρα, άρα είναι η ΝΔ από πίσω».

Για τους χειρισμούς στην εξωτερική πολιτική

«Βλέπετε μία έξαρση προκλητικότητας, Τουρκικής, μια σαφώς κλιμάκωση των Τουρκικών προκλήσεων, μια έξαρση, αλβανικού εθνικισμού και μια αντίδραση της ελληνικής πλευράς, η οποία κατά την άποψή μου είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Δεν έχω ζήσει ποτέ υπουργείο το οποίο κάνει Εξωτερική πολιτική με κύκλους. Ταυτόχρονα, ζούμε το φαινόμενο του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, να πηγαίνει στην Αλβανία και παρουσία του Αλβανού υπουργού, να διαψεύδει τους κύκλους του υπουργείου του. Αυτό, δεν έχει ξανασυμβεί, κύριοι».

Για τον εκλογικό νόμο:

«Ξεκάθαρα, όχι. Δεν θα ψηφίζαμε (έναν αναλογικότερο εκλογικό νόμο), τουλάχιστον εγώ δεν θα εισηγηθώ να ψηφίσουμε, διότι δεν τους εμπιστεύομαι. Η λογική ότι θα κάνουν αναλογικότερο νόμο, ο οποίος βασικά θα ευνοεί το δεύτερο κόμμα, έναντι του πρώτου γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι δεύτερο κόμμα στις επόμενες εκλογές, κτλ. Τα έχω ζήσει, στο μακρινό παρελθόν, από τον αείμνηστο Κουτσόγιωργα.

«Τα μεγάλα θέματα σήμερα είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, που χρειάζεται να βρεθούν συναινέσεις, αν θέλουμε να συμφωνήσουμε, τουλάχιστον στα αναθεωρητέα άρθρα.

Η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, να πετύχει το οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα, τον οδηγεί στο να διχάσει τους Έλληνες, είναι παλιά συνταγή, δοκιμασμένη συνταγή, από όλα τα αυταρχικά κόμματα τα οποία έχουν περάσει».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.