ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες προσαγωγές

Bρυξέλλες: Η αστυνομία συνέλαβε 12 υπόπτους που φέρεται να σχεδίαζαν επιθέσεις

Δώδεκα άνθρωποι οι οποίοι φέρεται ότι σχεδίαζαν νέες επιθέσεις συνελήφθησαν στις Βρυξέλλες χθες και σήμερα σε εφόδους που πραγματοποίησε η αστυνομία σε περίπου 40 κατοικίες στο Βέλγιο, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.
APTOPIX Belgium Paris Attacks

Δεκάδες προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε 16 δήμους στο Βέλγιο στο πλαίσιο ερευνών για τρομοκρατία και 12 πρόσωπα συνελήφθησαν, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

"Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της προανάκρισης απαιτούσαν την άμεση επέμβαση", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία χωρίς να παρέχει διευκρινίσεις για τις πληροφορίες που την οδήγησαν στην επιχείρηση αυτή.
"Σαράντα πρόσωπα προσήχθησαν και 12 από αυτά στερήθηκαν την ελευθερία τους. Ο ανακριτής θα αποφασίσει τις επόμενες ώρες για την ενδεχόμενη κράτηση ή την απελευθέρωσή τους", αναφέρει η εισαγγελία.

Συνέντευξη Τύπου αναμένεται να δοθεί αργότερα σήμερα, αφού προηγηθεί η συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου ασφάλειας, στο οποίο συμμετέχουν οι υπουργοί Άμυνας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Εξωτερικών, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Βέλγου πρωθυπουργού, Σαρλ Μισέλ. "Σε σχέση με την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την τρομοκρατία... 40 άτομα ανακρίνονται, ενώ 12 από αυτούς έχουν συλληφθεί,” ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου του Βέλγου ομοσπονδιακού εισαγγελέα.
“Ο εισαγγελέας θ' αποφασίσει για την παραπέρα κράτησή τους, αργότερα σήμερα. Τα στοιχεία της έρευνας κατέστησαν άμεση την ανάληψη δράσης από τις αρχές. Οι έρευνες συνεχίζονται,” ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε 152 γκαράζ αλλά μέχρι στιγμής δεν βρέθηκαν "όπλα ή εκρηκτικά", σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν χωρίς να σημειωθεί κάποιο "ιδιαίτερο περιστατικό" στην περιοχή των Βρυξελλών (στους δήμους Βρυξελλών, Μολενμπέκ, Σάερμπεκ, Άντερλεχτ, Κοέκελμπεργκ, Μπερσέμ-Σεντ-Αγκάτ, Εβέρ, Φορέστ, Βατερμάελ-Μπόιτσφορτ, Γκανσχόρεν), στη Φλάνδρα (Ζαβεντέμ, Νινόβ, Βεμέλ) και στη Βαλονία (Φλερίς, Τιμπίζ και Λιέγη).

"Όσον αφορά τα αντικείμενα που έφεραν και την ταυτότητα των συλληφθέντων, δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες αυτή την ώρα", προσθέτει η εισαγγελία, εξηγώντας πως "η προανάκριση συνεχίζεται".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.