ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο η ομιλία του προέδρου του Κινήματος στη Θεσσαλονίκη

Χ.Καστανίδης: Καταλύτης για την εθνική συννενόηση ο Γιώργος Παπανδρέου

Ρόλο καταλύτη για την επίτευξη της εθνικής συνεννόησης με σκοπό τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου για την έξοδο της χώρας από την κρίση επιθυμεί να διαδραματίσει ο Γιώργος Παπανδρέου και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ)», τόνισε ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης.
george kastanidis

Αύριο στις 8.00 μ.μ. ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΙΔΗΣΟ στη Θεσσαλονίκη, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Πόρτο Παλάς» και με τη ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης ο κ. Καστανίδης έδωσε συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρουσίασε τις πολιτικές θέσεις του ΚΙΔΗΣΟ.

Η χώρα χρειάζεται μια διαφορετική σκέψη και διαφορετικές απαντήσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, είπε ο κ. Καστανίδης και πρότεινε να υπάρξει μια σοβαρή διαπραγμάτευση για πτυχές του τρίτου Μνημονίου, που είναι απίθανο να υλοποιηθούν, καθώς το μείγμα είναι «λανθασμένο», όπως σημείωσε.

Προϋπόθεση είναι μια ευρεία κοινοβουλευτική και πολιτική στήριξη, κι εδώ απαιτείται η εθνική συνεννόηση, η οποία είναι μια ιδέα του Γιώργου Παπανδρέου από την εποχή που ήταν πρωθυπουργός, επισήμανε ο κ. Καστανίδης.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν μόνοι τους, τότε πρέπει να τους προειδοποιήσουμε ότι οι εκλογές είναι πολύ σύντομα. Το ίδιο ισχύει και για την αξιωματική αντιπολίτευση: Εάν νομίζει ότι θα επανέλθει στην κυβέρνηση και θα επιχειρήσει μόνη της να εφαρμόσει μια ωφέλιμη λύση, έξω από αυτά που σήμερα ισχύουν για τη χώρα και τα αδιέξοδα, κάνει λάθος. Αυταπατώνται όσοι νομίζουν ότι στη μοναξιά τους μπορούν να δώσουν λύσεις», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός και προσέθεσε: «Κατά τούτο θα είναι αποφασιστική η στάση του ΚΙΔΗΣΟ και του Γιώργου Παπανδρέου. Κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων και προσπάθεια να τους πείσουμε όλους ότι θα πρέπει να κάνουμε το εθνικά επωφελές οι περισσότεροι μαζί».

Σχετικά με τον διάλογο για την Κεντροαριστερά, ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι από τις άλλες δυνάμεις «εγκλωβίστηκε σε έναν εκλεκτικισμό που οδήγησε σε μια πολύ κομψή διατύπωση αλληλοκατηγοριών μεταξύ της κ. Γεννηματά και του κ. Θεοδωράκη», αυτό δείχνει πως ορισμένοι σκέφτηκαν μάλλον «ευκαιριακά».

«Εμείς είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε μια συνεννόηση», επισήμανε, αλλά ταυτόχρονα παρατήρησε: «Θα περιμένουμε τους εκλεκτικιστές να συνειδητοποιήσουν ότι ο δρόμος είναι διαφορετικός, αλλά ξέρετε δεν περιμένουμε κανέναν. Δεν περιμένουμε κανέναν, δεν παρακαλούμε κανέναν. Η θέση μας είναι ότι θα πάμε σε πλήρη οργανωτική και πολιτική ανάπτυξη του ΚΙΔΗΣΟ, θα κριθούμε με τα δικά μας ψηφοδέλτια στις εθνικές εκλογές και εάν, βεβαίως, εν τω μεταξύ προκύψουν διαφορετικές συνθήκες για τη συνεννόηση θα ανακράξουμε, ευπρόσδεκτοι οι συνομιλητές μας».

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Μόνο Κινημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

 2. Θ.Τ. 20:51 07/06/2016

  | .. Δεν περιμένουμε κανέναν, δεν παρακαλούμε κανέναν. … και εάν, βεβαίως, εν τω μεταξύ προκύψουν διαφορετικές συνθήκες για τη συνεννόηση θα ανακράξουμε, ευπρόσδεκτοι οι συνομιλητές μας» .

  H ΜΟΝΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ στην Βουλή ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ, είτε στον «χώρο» είναι οι ΑΝΤΙΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σαν αυτές που ξεκίνησαν το 2009 – 2011 , είναι η καταπολέμηση της παρασιτικής οικονομίας .

  ΝΥΣΑΦΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΞΙΟ»ΑΡΙΣΤΕΡΟ» ΛΑΙΚΙΣΜΟ
  ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ,
  ΤΕΡΜΑ ΟΙ Κ@ΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΜΕ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ
  ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΛΙΤΟΤΗΤΑ» ΤΩΝ ΞΕΒΟΛΕΜΕΝΩΝ .

 3. αλεξ 19:25 07/06/2016

  Δεν περιμένουμε κανέναν, δεν παρακαλάμε κανέναν. Έτσι μπράβο Καστανιδη!

 4. Γιώργο προχώρα – σε στηρίζουμε

 5. ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑΣΜΑΤΑ !!!

  ΠΟΙΟΙ (?) συνέβαλαν τα ΜΕΓΙΣΤΑ στην ανατροπή του νομίμου πρωθυπουργού με κατασκευασμένες ‘’αλήθειες’’ τύπου..καΜένου εντελώς
  Ο κ B Κόκκινος ζητά την ποινική δίωξη Παπανδρέου γιατί
  δεν ‘’δέχτηκε’’ τα 20 ΔΙΣ. από τον..ΠΟΥΤΙΝ !!!
  Την ποινική δίωξη Παπανδρέου ζητά ο Βασίλης Κόκκινος

  Την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού, ζητά ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλης Κόκκινος, με βαρυσήμαντο άρθρο του στην εφημερίδα «Αξία». Αφού περιγράφει και εξηγεί τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου γιά την οικονομική κρίση, με κομβικό σημείο ότι μας οδήγησε προμελετημένα στην μέγγενη του Δ.Ν.Τ., δεδομένου ότι «εκτός των άλλων» αρνήθηκε και το δάνειο Πούτιν 20 δις ευρώ, με την αδιαμφισβήτητη νομική του κατάρτιση παραπέμπει σε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και άρθρων του Συντάγματος πού στοιχειοθετούν το αδίκημα της Εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού. Για δε την παραπομπή του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, δεν απαιτείται τίποτα παραπάνω από 30 υπογραφές Βουλευτών της αντιπολίτευσης πού μπορούν να ζητήσουν… την άσκηση ποινικής δίωξης!

  Μέχρι και ο Βασίλης Κόκκινος,
  ναι, ναι, ο Βασίλης Κόκκινος, ο ταυτισμένος δικαστής με το «βρώμικο 89», ο άνθρωπος που επέλεξε ο Μητσοτάκης να δικάσει τον Ανδρέα Παπανδρέου, ζητά να παραπεμφεί σε δίκη ο σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και εμμέσως πλην σαφώς να πάει στο ικρίωμα, έχοντας βέβαια εκ των προτέρων διαμορφωμένη άποψη, όπως άλλωστε το 1991 ήταν πεπεισμένος ότι ο Ανδρέας έπαιρνε τα χιλιάρικα του Κοσκωτά μέσα σε κούτες από πάμπερς που του πήγαινε ο Μαμανέας και ο Σκορδούλης. Και τις αναρτήσεις αυτές του Κόκκινου είναι εξίσου εκπληκτικό ότι τις κάνουν «like» στο facebook και τις αναρτούν στις σελίδες τους αριστεροί και κομμου.νιστεςστές. Εντάξει για εκείνους που δεν έχουν κοινωνική συνείδηση, αντιλαμβάνομαι όσους δεν έχουν μαρξιστική παιδεία και αναλυτική σκέψη, αλλά κομμου.νιστες στές να κάνουν «like» στον Κόκκινο πάει πολύ.

  ΥΓ.
  Σήμερα έχει τον αντρισμό να ζητήσει συγγνώμη, για το κακό που έκανε στην πατρίδα μας??

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.