ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση εικαστικών έργων από παιδιά

«Χίλια παιδιά μέσα σε τίμιο αγέρι» από τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς

Μία έκθεση με εικαστικά έργα τα οποία ζωγράφισαν παιδιά από έξι νησιά του Αιγαίου
ergaaigaio

Έκθεση εικαστικών έργων από παιδιά της νησιωτικής Ελλάδας, με τίτλο «χίλια παιδιά μέσα σε τίμιο αγέρι», διοργανώνει ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, στο χώρο του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος του τραπεζικού ομίλου.

Η έκθεση διοργανώνεται με στόχο να υποστηρίξει τους σκοπούς της Ομάδας Αιγαίου, η οποία επί σειρά ετών συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής νησιωτικών κοινοτήτων του Αιγαίου, υποστηρίζοντας δράσεις στους τομείς της υγείας και των υποδομών.

Περισσότερα από 80 παιδιά από έξι νησιά του Αιγαίου (Αγαθονήσι, Αστυπάλαια, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Φούρνοι, Χάλκη) ενθαρρύνθηκαν να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή παρατηρώντας και ζωγραφίζοντας το περιβάλλον στο οποίο ζουν.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ομίλου Πειραιώς, διά του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, με την Ομάδα Αιγαίου όσον αφορά την προαγωγή του πολιτισμού, της ιστορικής μνήμης και της τοπικής ιστορίας σε ακριτικές νησιωτικές κοινότητες της χώρας μας.

Η έκθεση παρουσιάζεται επίσης με την ευκαιρία του εορτασμού του 2016 από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων, ως Έτους Πολιτιστικού Τοπίου και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της στις 11 Ιουνίου, στις 9 το πρωί και θα διαρκέσει έως τος 17 του ίδιου μήνα. Το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται το χώρο από τις 9 το πρωί, έως τις 9 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.