ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η υφ. Μεταφορών για Brexit, αξιολόγηση

Χρυσοβελώνη: Αποκατάσταση της Ευρώπης των Λαών

Η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία, τονίζει ότι όχι μόνο οι πολίτες της Βρετανίας, αλλά γενικότερα η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών, δεν εγκρίνουν την σημερινή μορφή της Ευρώπης.
Xrysoveloni marina

Υπογραμμίζει την αναγκαιότητα δημιουργίας δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου το οποίο θέτοντας τις "ιδρυτικές αξίες της ΕΕ σε ένα πρακτικό και εφαρμόσιμο πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο" θα μπορέσει να "αποκαταστήσει την Ευρώπη των Λαών και να διασφαλίσει την ευημερία κρατών και πολιτών".

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο σημειώνει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν καταθέτουν εναλλακτικές προτάσεις ενώ σε ότι αφορά την συνταγματική αναθεώρηση καλεί τα κόμματα ή να καταθέσουν προτάσεις ή να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι επιθυμούν να παραμείνει το Σύνταγμα ως έχει.

Σε ό,τι αφορά την δεύτερη αξιολόγηση του φθινοπώρου, τονίζει πως στόχος της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση "του εκσυγχρονισμού των εργασιακών θεμάτων προστατεύοντας όμως κατ' απόλυτο τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων, τηρώντας παράλληλα την εθνική εργατική νομοθεσία."

Αναφορικά με την συμμετοχή του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης, είπε ότι με δεδομένο το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας ως διαμετακομιστικού και συνδετικού κόμβου Ευρώπης-Ασίας-Αφρικής καταρτίζεται ήδη από το Υπουργείο συγκεκριμένος στρατηγικός σχεδιασμός που περιλαμβάνει δυο επιμέρους σχέδια δράσης για τον τομέα των Μεταφορών και τον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας (Logistics).

Τέλος η κ. Χρυσοβελώνη, αναφέρεται στην εν εξελίξει συζήτηση τόσο για την οργανωτική επέκταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όσο και για τις κατευθύνσεις και προτάσεις που θα κατατεθούν στο 3ο Συνέδριο του κόμματος, το οποίο χρονικά τοποθετείται τον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.