ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση της αστυνομίας στο Χολαργό

Δέμα -θανάτου με φωτοβολίδες και ξυραφάκια στη δικαστικό που χειρίστηκε μεγάλες υποθέσεις

Δέμα-θανάτου με ταχυδρομικό διανομέα εστάλη στην πρόεδρο Εφετών Ισιδώρα Πόγκα στον Χολαργό, που το θεώρησε ύποπτο και κάλεσε την αστυνομία.

Μετά από έλεγχο των αρχών διαπιστώθηκε ότι το δέμα περιείχε ένα βιβλίο και τρεις ναυτικές φωτοβολίδες συνδεδεμένες με καλώδιο, καθώς επίσης βίδες και ξυραφάκια.

Σύμφωνα με  αστυνομικούς, εάν η εισαγγελέας της δίκης της Χρυσής Αυγής άνοιγε το δέμα τότε είναι σίγουρο πως θα τραυματιζόταν σοβαρά και ο εκρηκτικός μηχανισμός θα της προκαλούσε σοβαρότατα εγκαύματα. Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από την κρατική ασφάλεια, ενώ ενημερώθηκε και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος επικοινώνησε απόψε με την κ.  Πόγκα, η οποία έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης. Ο κ. Παρασκευόπουλος εξέφρασε στην κ. Πόγκα τη συμπαράστασή του,
καταδικάζοντας την εις βάρος της ενέργεια.

Χειρίστηκε μεγάλες υποθέσεις

Η Ισιδώρα Πόγκα, προήδρευε στο δικαστικό συμβούλιο που εξέδωσε το βούλευμα για την παραπομπή 69 κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Μάλιστα, η ίδια ως πρόεδρος του δικαστικού συμβουλίου είχε ταχθεί μαζί με ένα ακόμη συνάδελφό της εφέτη, υπέρ της παραπομπής σε δίκη των 69 κατηγορουμένων για το αδίκημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ακόμη, η κ. Πόγκα είχε αναλάβει να εξετάσει με την ιδιότητα της προέδρου του δικαστικού συμβουλίου και την αίτηση αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συντρόφου κατηγορουμένου για συμμετοχή στην Οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς». Τότε, η αίτηση της Ε. Στατήρη είχε απορριφθεί από το δικαστικό συμβούλιο. Τελικά, η νεαρή κοπέλα αποφυλακίστηκε έπειτα από 18 ημέρες απεργίας πείνας και ενώ νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Ιουνίου του 2015 είχε πραγματοποιηθεί στο σπίτι της κ. Πόγκα παρέμβαση αλληλεγγύης και σε σχετικό κείμενο που είχαν αφήσει οι «εμπνευστές» της, ζητούσαν: «Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη. Άρση των περιοριστικών όρων της Αθηνάς Τσάκαλου», «καμμία δίωξη σε φίλους και συγγενείς Πολιτικών Κρατουμένων και «άμεση χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στον Νίκο Ρωμανό».

Η ίδια δικαστική λειτουργός, προηδρεύσε σε άλλο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο είχε πει «όχι» στην έκδοση στη Γερμανία του Τούρκου αγωνιστή Erol Gultekin. Πρόκειται για τον άνθρωπο που παρέμεινε στη στη φυλακή για 8 χρόνια και δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για βασανιστήρια που έχει υποστεί και για παραβίαση των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων στα δικαστήρια Κρατικής Ασφάλειας της Τουρκίας.

Τέλος, η κ. Πόγκα ως πρόεδρος Εφετών προήδρευσε στο δικαστικό συμβούλιο που αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη 32 κατηγορουμένων για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, μεταξύ των οποίων οι επιχειρηματίες Πάνος Ευσταθίου,Αλέξανδρος Αβατάγγελος, Μιχάλης Ματαντός, Γιάννης Μπέλτσιος, Παύλος Νικολαΐδης, Αντώνης Χάγιας, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγιών ΣκαραμαγκάΣωτήρης Εμμανουήλ, οι χρηματιστές Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, καθώς και στρατιωτικοί, επικεφαλής του ναυτικού, αλλά και μέλη της Επιτροπής Προμήθειας των Υποβρυχίων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.