ΚΟΣΜΟΣ

Το Σάββατο

Διασώθηκαν 1.348 μετανάστες ανοικτά της Σικελίας

Συνολικά 1.348 μετανάστες διασώθηκαν χθες Σάββατο στη Μεσόγειο, στα ανοικτά της Σικελίας, σε έντεκα χωριστές επιχειρήσεις, ανακοίνωσε στη Ρώμη το κέντρο επιχειρήσεων του ιταλικού Λιμενικού Σώματος, το οποίο τις συντόνισε.
metanastesdiasosi

Οι επιχειρήσεις αυτές αύξησαν τον αριθμό των ανθρώπων που διασώθηκαν μέσα σε τρεις ημέρες σε πάνω από 3.000.

Με την έλευση του καλοκαιριού χιλιάδες μετανάστες αποπλέουν με πλεούμενα ευκαιρίας από τις ακτές της Λιβύης προς την Ιταλία. Στην πλειονότητά τους, είναι υπήκοοι χωρών της υποσαχάριας Αφρικής.

Σαράντα πέντε παράτυποι μετανάστες, Αφγανοί, Πακιστανοί και Υεμενίτες, ανάμεσά τους πάνω από δέκα ανήλικοι, αποβιβάστηκαν παράλληλα στο Οτράντο, στη νότια Ιταλία, τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. Τρεις Γεωργιανοί, φερόμενοι ως διακινητές, συνελήφθησαν για να ανακριθούν.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες πριν από τις επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών, πάνω από 48.000 μετανάστες, σχεδόν όλοι από κράτη της υποσαχάριας Αφρικής, έχουν φθάσει στην Ιταλία από τις αρχές της χρονιάς.

Ο απολογισμός του υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας κάνει λόγο για 50.000 μετανάστες που έχουν φθάσει στις ακτές της χώρας μέχρι στιγμής εφέτος, έναν αριθμό μειωμένο κατά περίπου 10% σε σύγκριση με αυτόν του αντίστοιχου περσινού χρονικού διαστήματος.

Η Ιταλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κρίσης των μεταναστών και των προσφύγων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και εισήλθε στον τρίτο της χρόνο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.