ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη

Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωφελή Δράση του Ινστιτούτου Σταύρος Νιάρχος

"Καθημερινά, οι ανισότητες σε πλούτο στις ακτές της Μεσογείου έχουν οδηγήσει σε μετακίνηση των ανθρώπων, με πολλούς μετανάστες να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους προκειμένου να φτάσουν στην Ευρώπη, ενώ ο δρόμος από τη Λιβύη έχει αναζωπυρωθεί και σίγουρα θα αυξηθεί η ροή".

Η παραπάνω διαπίστωση ανήκει στον καθηγητή Ιστορίας της Μεσογείου του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, David Abulafia, ο οποίος μίλησε στο 5ο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωφελή Δράση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο Brexit, ο κ. Abulafia σημείωσε ότι αν συμβεί, "θα προκαλέσει μεγάλο σεισμό στην Ε.Ε. που θα πρέπει να σκεφθεί πλέον και αν οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται στις πρωτεύουσες των χωρών ή στις Βρυξέλλες".

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής προγραμμάτων & στρατηγικής του Ιδρύματος Πάνος Παπούλιας, μίλησε ενδεικτικά για κάποια προγράμματα που χρηματοδοτεί το ΙΣΝ ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπως το πρόγραμμα ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιείται, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης.

Η θεματική του συνεδρίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθεί γύρω από την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, ως μια ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και αντιμετωπίζει διαχρονικές και σύγχρονες γεωπολιτικές προκλήσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.