ΕΛΛΑΔΑ

Επιτροπή Διαλόγου

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Θετικά αποτιμάται η πρώτη εκδήλωση

Θετικά αποτιμήθηκε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η εκδήλωση στο Γκάζι της Επιτροπής Διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.
ekdilosi

Στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται για την συνεργασία στο χώρο της Κεντροσριστεράς και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, η εκδήλωση «αποτέλεσε μια σημαντική εξέλιξη για την ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς, του μεταρρυθμιστικού κέντρου, της σοσιαλδημοκρατίας.

Η μαζική παρουσία πολιτών, το ζεστό κλίμα, η προσπάθεια υπέρβασης των διαφορών του παρελθόντος είναι ένα μήνυμα σε όλη την χώρα για την ισχυροποίηση της κοινής προσπάθειας».

Ως προς τα επόμενα βήματα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη δηλώνει ότι άξονας πρέπει να είναι οι μεταρρυθμίσεις: «Όσοι πιστεύουμε και στηρίζουμε το εγχείρημα, να γίνουμε καταλύτης για αλλαγή συσχετισμών. Με αιχμή ένα πολιτικό σχέδιο ανταγωνιστικό στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και τον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Η δική μας θέση είναι σταθερή υπέρ των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, όχι με τις απορρυθμίσεις της ΝΔ και τις αντιμεταρρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Προωθούμε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που οδηγούν στον εκσυγχρονισμό της χώρας, με καθαρή προοδευτική κατεύθυνση και κοινωνικά οφέλη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από την άλλη ωστόσο, εκφράζεται η ενόχληση για τη οξεία κριτική που ασκείται στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, καθώς τονίζεται ότι «όσοι νομίζουν ότι οι διεργασίες στον ευρύτερο χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς θα είναι μια ατελείωτη διελκυστίνδα διαβουλεύσεων και παραπολιτικής, κάνουν μεγάλο λάθος».

Στην κατάληξη της ανακοίνωσης, επισημαίνεται ότι συνεχίζεται η ουσιαστική διαδικασία προγραμματικού διαλόγου για ένα σύγχρονο πολιτικό στίγμα, για την ανανέωση των ιδεών και των αξιών μας, για ένα σύγχρονο σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο και δημιουργείται η πολιτική προγραμματική βάση για τα επόμενα στέρεα βήματα για την ενότητα και αναγέννηση της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης με τόλμη και αποφασιστικότητα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.