ΚΟΣΜΟΣ

Είναι καλά στην υγεία του

Έδωσε σημεία ζωής ο αγνοούμενος Πατριάρχης Αντιοχείας

Ζωντανός και καλά στην υγεία του είναι ο Συρορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας, Ιγνάτιος ο Β’, σύμφωνα με υπεύθυνο του Πατριαρχείου, που μίλησε στο CNN Greece.

Όπως είπε πριν από λίγο σε αξιωματούχους του Πατριαρχείου ο κ. Ιγνάτιος, είναι καλά και βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν προς τη Δαμασκό, όπου αναμένεται να φτάσει εκεί το βράδυ.

Ο πατριάρχης των Συρορθόδοξων είχε εγκαινιάσει χθες το μεσημέρι μνημείο για την Γενοκτονία των Αρμενίων σε συνοικία της πόλης Καμισλί στην οποία αργότερα έγινε βομβιστική επίθεση με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.

Προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστος ο λόγος που ο Πατριάρχης δεν είχε δώσει σημεία ζωής για αρκετές ώρες πολλαπλασιάζοντας την ανησυχία πιστών αλλά και των ιερέων που υπηρετούν στο Συρορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας. Ο τρόμος που επικράτησε στο Καμισλί, μετά την επίθεση, όσο και γενικότερα η δυσκολία στις επικοινωνίες στη Συρία, η οποία μαστίζεται εδώ και χρόνια από τον εμφύλιο πόλεμο, ίσως δικαιολογούν την καθυστέρηση αυτή.

Η πολύωρη έλλειψη επικοινωνίας με τον Πατριάρχη των Συρορθόδοξων ξύπνησε ωστόσο δυσάρεστες μνήμες από την απαγωγή του Ορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου, Βεροίας & Αλεξανδρέτας, Παύλου και του Συρορθόδοξου επισκόπου, Γρηγορίου, κατά τη διάρκεια ταξιδιού τους το 2013. Οι δύο ιεράρχες έκτοτε αγνοούνται και δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.