ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας-Παρόντες ο Τσίπρας και οι πρώην πρωθυπουργοί Γ.Παπανδρέου και Κ. Σημίτης

Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Την έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με θέμα «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου 1919-1996: Προσωπική και Πολιτική Διαδρομή», με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, εγκαινίασε, στο Περιστύλιο της Βουλής, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, πρώην πρωθυπουργών, πολιτικών αρχηγών, συγγενών, προσωπικών και πολιτικών φίλων και στελεχών των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου.
av d

Στα εγκαίνια παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Σημίτης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου Δήμητρα Λιάνη, ιστορικά στελέχη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, βουλευτές άλλων κομμάτων, πρώην βουλευτές κ.ά.

av

av c

av d

av e

pak 2

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στα εκθέματα της έκθεσης, η οποία περιλαμβάνει αντικείμενα και ντοκουμέντα που συνδέονται με την προσωπική και πολιτική δράση του πρώην πρωθυπουργού και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.

pak 3

pak 4

pak

Τα ιστορικά ντοκουμέντα προέρχονται, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, από το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου και από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, το ΠΑΣΟΚ και το ΙΣΤΑΜΕ, το Ίδρυμα Κ. Σημίτης, την ΕΡΤ, τα ΑΣΚΙ, το Μουσείο Μπενάκη, την Τράπεζα της Ελλάδος, κ.α.

pasok 2

pasok 3

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2016.

pasok

 

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. SPARTA. 22:13 23/06/2016

  Πολιτικό προσωπικό τελειωμένο και αποτυχημένο, που οδήγησε την Ελλάδα να είναι σήμερα χρεοκοπημένη ένα θλιβερό στρατόπεδο λαθρομεταναστών, πιό κάτω από χώρες όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία.Άνθρωπος των Αμερικάνων, βλέπουμε και στην φωτογραφία σας ότι υπηρέτησε το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.Ήταν αυτός που μαζί με μιά ομάδα Εβραίων καθηγητών του Μπέρκλευ, ανέλαβαν διάφορους ρόλους για τις χώρες τους, πρός όφελος των ΗΠΑ.Τους Παπανδρέου τους πλήρωσε πανάκριβα η Ελλάδα και περισσότερο από όλους την αριστερά την οποία ήρθε να διαλύσει κατ εντολή των Αμερικανών.Θα θυμάμαι τον Ανδρέα ώς αρχηγό του ΘΑ, του πράσινου κομματικού κράτους όπου η ρουφιανιά και το χαφιεδιλίκι των Πασόκων βασίλευε, θα τον θυμάμαι για την πανάκριβη εγχείρηση στο Χέρφιλντ από τον διάσημο καθηγητή Γιακούμπ, ενώ οι Έλληνες ασθενείς πέθαιναν χωρίς το απαραίτητο φακελάκι, θα τον θυμάμαι για το πανάκριβο διαζύγιο του πρός τηνςυζυγό του Μάργκαρετ Τσάντ, καθώς και για τον πανάκριβο γάμο του με την Δήμητρα Λιάνη και την αμαρτωλή Βίλλα της Εκάλης, το κωλόσπιτο κατά τον υβριστή Ευάγγελο Γιαννόπουλο.Βεβαίως θα τον θυμόμαστε όλοι για το σκάνδαλο Κοσκωτά.Αυτόν έχει σάν πρώτυπο ο Αλέξης Τσίπρας στο ψέμα και την πολιτική απάτη.

 2. freeman 19:48 23/06/2016

  ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΑΑΑΑΑ!!!! ΤΑ ΜΑΘΕΣ ΠΑΤΕΡΑ , μετά τον Κύρκο που σου ζήτησε συγνώμη , λίγο πριν έλθει να σε βρεί, για την ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟ-ΚΥΡΚΟ-ΦΛΩΡΑΚΗκη συνωμοσία του 1989 , ΤΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΚΑΜΕΝΟΣ (Αυτός ο πατσοκομάντο καραγκιόζης που σε έλεγε αρχηγό 17Ν ) , ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ γλείφοντας και έρποντας ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ να τους Συγχωρήσεις τότε που μαζί με Κωνσταντόπουλο & Κοσκωτά ήθελαν να σε τελειώσουν πολιτικά και βιολογικά (βλ: Χέρφιλντ). Και τα είχε στήσει μια χαρά Ψυχάρης- Σαμαράς- Βενιζέλος-Καραμανλής . . . Αίτιο της πτώχευσης ο Ανδρέας και Αφορμή ο Γιώργος . . . ΕΝΑ ΑΝΑΘΕΜΑ στο Παπανδρεικό Γονίδιο και ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΘΩΟΙ !!!! Τώρα , το Παπανδρεικό γονίδιο εκδικείται , πέρα από Ανδρέα & Γιώργο που παρήγαγαν & παράγουν Δημοκρατική & Εμπεριστατωμένα Οραματική & Διορατική Πολιτική σκέψη , ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ είναι στείρες πολιτικάντικες . . . αυταπατημένες ΓΙΔΕΣ . Γιώργο , πες στον κλανωμέντα ΤσεΤσίπρα να . . . αναβάλει την επανάσταση και ζήτα από τον καραγκιόζη καρεκλολάγνο να κάνει Εξεταστική για την περίοδο 2004-2009 ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΠΑΚΗ και τα πλαστά στατιστικά Παπαθανασίου ! Θα σε ευγνωμονεί και ο Κούλης που θα γλιτώσει το πριόνισμα από τον μουγκό Ραφήνιο Λιποτάκτη . Οι ΑντιΠαπανδρεικοί ιντερνερικοί συριζοκαμένοι χαφιέδες ψάχνουν σαστισμένοι τα αντιΠαπανδρεικά ενχειρίδια για να δουν τι σχόλιο θα ρουφιανέψουν αλλά τίποτα . . . δεν είχε προβλεφτεί . . . ΣΗΚΩ Ανδρέα για να δεις ποιοι τυμβωρύχοι σε …τιμάνε -σκυλεύουν την μνήμη σου … οι Επαγγελματίες Δημόσιοι Κατήγοροι οι Αριστεροφασίστες Σταλινικοί Εσωτερικού , που από το 1989 πάσχιζαν να κατακτήσουν τον σοσιαλδημοκρατικό κόσμο και το κατάφεραν πατώντας επί του πτώματος της Ελλάδας και της Ελληνικής κοινωνίας , υποδαυλίζοντας προδοτικά την οικονομικό-αξιακή Κρίση .

 3. «Κατηγορώ τους κατηγόρους μου ότι διαστρέβλωσαν με πολιτική ιδιοτέλεια την έννοια της κάθαρσης, για να μπορέσουν έτσι να οργανώσουν αυτόβουλα τον πολιτικό μου διωγμό… Κατηγορώ τους κατηγόρους μου ότι εξοβελίζουν τον πολιτικό διάλογο και με στόχο το κομματικό όφελος θεσμοποιούν αδίστακτα τη συκοφαντία…

  «Ειλικρινά λυπάμαι που σε λίγο καιρό οι σημερινοί μου κατήγοροι θα φέρουν πολιτικά και ιστορικά το στίγμα του συκοφάντη… Η παλινόρθωση μίας ρεβανσιστικής και μονεταριστικής και εξαρτημένης Δεξιάς δεν πρόκειται να επιτευχθεί».
  Τα λόγια του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, απευθυνόμενα στους πολιτικούς του αντιπάλους, οι οποίοι την ίδια μέρα τον παρέπεμπαν στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά, σημάδεψαν ανεξίτηλα τη θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής στις 27 Σεπτεμβρίου 1989 και σφράγισαν την πολιτική του απάντηση στους εμπνευστές του «βρόμικου 89».

  Είκοσι χρόνια μετά τη μέρα εκείνη, η οποία στη συνείδηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού καταγράφηκε ως μία από τις πιο μελανές σελίδες της μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου, ένα βιβλίο – ντοκουμέντο φέρνει στο φως το παρασκήνιο της πρωτοφανούς πολιτικής μεθόδευσης, με στόχο την πολιτική, ηθική και φυσική εξόντωση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.