ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και μνημόσυνο

Εκδηλώσεις για τον Ανδρέα, 20 χρόνια μετά…

Εκδήλωση στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, διοργανώνει σήμερα στις επτά το απόγευμα στον Πολυχώρο Αθηναΐς, το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου – ΙΣΤΑΜΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Για τον Ανδρέα Παπανδρέου θα μιλήσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ηλίας Νικολακόπουλος, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει και θα κλείσει ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης.

Στο μεταξύ, αύριο, ανήμερα του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ θα τελέσει μνημόσυνο στο 1ο Νεκροταφείο και μετά τρισάγιο στον τάφο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ενώ η πρόεδρος του κόμματος θα παραβρεθεί σε εκδήλωση που διοργανώνει στη μνήμη του το Ίδρυμα της Βουλής, με αφορμή τα εγκαίνια έκθεσης που διοργανώνει με τίτλο «Ανδρέας Γ.Παπανδρέου, 1919-1996 : προσωπική και πολιτική διαδρομή».

Εκδήλωση όμως στη μνήμη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ διοργανώνουν και 78 πρώην βουλευτές και εκατοντάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς και πολίτες. Το κάλεσμα του Κινήματος Φίλων Ανδρέα Παπανδρέου, στο Facebook είναι για αύριο Πέμπτη, στις έξι το απόγευμα στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας.

Έναν ξεχωριστό τρόπο επέλεξε για να τιμήσει τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό αύριο στις οκτώμιση το βράδυ στην αυλή του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, στις νέες και τους νέους που θα αποτελέσουν τους πρωταγωνιστές της συγκρότησης του Δικτύου Νεολαίας του Κινήματος. Εκείνοι, βλέπετε, θυμούνται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου έφερε στο επίκεντρο της δημόσιας ζωής τους νέους και άλλαξε την πορεία της χώρας, και αποφάσισαν να τον τιμήσουν με πράξεις…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.