ΕΛΛΑΔΑ

Συμπληρωματικές ποινικές διώξεις - Νέα στοιχεία για την υπόθεση

Το DNA πιστοποίησε ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος είναι ο νεκρός άνδρας της Porsche Cayenne

Το γενικό υλικό, που εξετάστηκε στα ειδικά εργαστήρια με τη μέθοδο DNA, πιστοποίησε πως ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν ο οδηγός της Porsche Cayenne που τυλίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στις φλόγες στην Αττική Οδό.

Επίσης, από την νεκροτομή, οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου οφείλεται στην φωτιά που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο και δεν υπάρχουν παθολογικά ευρήματα.

Συμπληρωματικές ποινικές διώξεις - Νέα στοιχεία για την υπόθεση

Ωστόσο, όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, γίνεται ιστολογική και τοξικολογική εξέταση, για την περίπτωση που ο 42χρονος είχε καταναλώσει κάποιες ουσίες, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σε περίπου 15 ημέρες.

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις, σε συνδυασμό με τα στοιχεία της προανάκρισης, οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οδηγούνται στο συμπέρασμα του ατυχήματος.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη διερεύνηση που έκαναν οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ, στο αυτοκίνητο και στον τόπο του τραγικού συμβάντος, δεν βρέθηκαν στοιχεία έκρηξης εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού και αναμένεται η έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Επίσης, στις κάμερες φαίνεται ότι υπήρξε διαρροή καυσίμου από το αυτοκίνητο.

Για τον λόγο αυτό, θα οριστούν πραγματογνώμονες, αλλά και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, που θα εξετάσουν το όχημα για να διαπιστωθεί αν υπήρχε κάποια δολιοφθορά στα συστήματα τροφοδότησης, μηχανική βλάβη ή κάτι άλλο που προκάλεσε την ανάφλεξη.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου

Εν τω μεταξύ η οικογένεια του θύματος μέσω του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος αγνώστων δραστών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.

«Στη μηνυτήρια αναφορά ορίζονται ως τεχνικοί μας σύμβουλοι ο Νικόλαος Διαμαντής, υποστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, ειδικός σε θέματα διερεύνησης εμπρησμών, και ο Γεώργιος Ραυτογιάννης, βαλλιστικός – εξεταστής ιχνών εργαλείων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο λόγος που υπεβλήθη η ως άνω μηνυτήρια αναφορά είναι ότι η οικογένεια του εκλιπόντος, με αυτόν τον τρόπο και με τους τεχνικούς της συμβούλους, επιθυμεί να βοηθήσει τους διορισθέντες από την ελληνική αστυνομία πραγματογνώμονες, ώστε να διεκπεραιωθεί ταχύτατα η πραγματογνωμοσύνη και σε συνδυασμό με τις ειδικές γνώσεις τους να εκδοθεί ένα πλήρες και αναμφισβήτητο πόρισμα», επισημαίνεται.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.