ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνωστισμός υποψηφίων στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Εκτός από τη Φώφη και το Σταύρο άλλοι πέντε θέλουν να γίνουν αρχηγοί...

Νέες διεργασίες λαμβάνουν χώρα στον ευρύτερο χώρο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όπου ήδη προστίθενται νέα ονόματα στη λίστα τυχόν υποψηφίων επικεφαλής της παράταξης στον βαθμό που θα φτάσουμε σε εκλογή προέδρου από τη βάση.
gennimata-theoxaropoulos-theodorakis

Δίπλα στο όνομα της Φώφης Γεννηματά, που έχει εξ αρχής δηλώσει πως θα είναι υποψήφια, εφόσον το όλο εγχείρημα πάρει σάρκα και οστά, φαίνεται ότι προστίθεται και αυτό του Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά και εκείνο του Θανάση Θεοχαρόπουλου και όχι μόνο.

Ειδικότερα, να θέσει υποψηφιότητα σκέφτεται σοβαρά ο επικεφαλής του Ποταμιού, καθώς οι εισηγήσεις που δέχεται λένε ότι στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θα είναι υποψήφιοι και άλλοι πέραν της Φώφης Γεννηματά, με αποτέλεσμα η δική της δυναμική να μειωθεί και τα μέτωπα με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη να είναι κυρίως εσωκομματικά. Έτσι, εκτιμάται ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, ικανά να δώσουν ώθηση στον Σταύρο Θεοδωράκη.

Υποψήφιος, όμως, θέλει να είναι και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που σε μία τέτοια περίπτωση, θα βάλει μία καλή υποθήκη για το μέλλον. Ο ίδιος εξάλλου είναι ιδιαιτέρως νέος και μία τέτοια υποψηφιότητα, θα δώσει ''πόντους'' στο προφίλ του.

Στο μεταξύ όμως, και ιδιαιτέρως στον βαθμό που θα είναι υποψήφιος ο Σταύρος Θεοδωράκης, ισχυροποιείται το ενδεχόμενο υποψηφιότητα να θέσει και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης.

Τις ηγετικές του φιλοδοξίες έχει στο παρελθόν εκφράσει με υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που όμως δεν ευδοκίμησε και είναι απίθανο να ξαναδοκιμάσει. Τέλος, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και μία υποψηφιότητα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη, αλλά και του Θανάση Χειμωνά, ο οποίος ήθελε να είναι και στο παρελθόν υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όμως δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το 10% των εκλεκτόρων που ήταν προϋπόθεση για να είναι κάποιος υποψήφιος.

Ενδεχομένως και άλλων που θα ήθελαν το όνομά τους να παίζει στην επικαιρότητα. Εξυπακούεται πως σε περίπτωση που υπάρξουν τόσοι, και αυτής της ποιότητας υποψήφιοι το θέαμα μόνον καλό δεν θα κάνει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του πολιτικού κέντρου.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Τ.Π. 15:12 06/06/2016

    Συμφωνώ μαζί σας , πάμε με την καθαρή εικόνα που πιστέψαμε, όχι πισωγυρίσματα.

  2. ΚΤ 8:46 06/06/2016

    Όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της δημοκρατικής παράταξης θέλουν να γίνουν αρχηγοί, χωρίς καμία διεθνή προβολή και χωρίς σαφή προσανατολισμό!! Ο Θεοδωράκης είναι μοιρασμένος ανάμεσα στη Δεξιά και την Σοσιαλδημοκρατία!! Πάλι ομάδες, πάλι υπονόμευση, πάλι διήρε και βασίλευε!! Όλα αυτά δείχνουν πως το κίνημα πρέπει να πορευθεί μόνο μακριά από ίντριγκες και ομάδες!! το επιβάλει η εμπειρία του παρελθόντος!! όσοι πιστεύουν στις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει πρέπει να του δώσουν λόγο στη βουλή και γι αυτό πρέπει να αγωνιστεί!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.