ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟ ΒΑΤΡΑΧΟ...

Κάποτε οι βάτραχοι οργάνωσαν έναν αγώνα: θα νικούσε όποιος ανέβαινε πρώτος σ' έναν ψηλό και λείο βράχο. Πολλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Κανείς απ' τους θεατές δεν πίστευε πως οι βάτραχοι θα τα καταφέρουν. Κι όλοι έλεγαν "Άδικος κόπος, δεν πρόκειται κανένας τους να φτάσει στην κορυφή!" Τους άκουγαν οι βάτραχοι κι άρχισαν να αμφιβάλλουν για τους εαυτούς τους. Ο ένας μετά τον άλλον παραδεχόταν την αδυναμία του κι εγκατέλειπε τον αγώνα. Στο τέλος, μόνο ένας κατόρθωσε, με υπερπροσπάθεια, ν' ανέβει στην κορυφή. Όλοι οι βάτραχοι έτρεξαν κοντά του και τον ρωτούσαν πώς τα κατάφερε. Τότε συνειδητοποίησαν πως ο νικητής ήταν κουφός...

Το εύκολο για μένα θα ήταν γύρω από το μύθο να πλέξω ένα πολιτικό άρθρο. Να προσπαθήσω να βρω αντιστοιχήσεις με τα όσα, απογοητευτικά, συμβαίνουν σήμερα στο δημόσιο βίο των Ελλήνων. Να υποστηρίξω πως πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας στις φωνές εκείνων που δεν πιστεύουν πως η χώρα (με τούτη ή άλλη κυβέρνηση δεν έχει σημασία) μπορεί να τα καταφέρει να βγει τη από την κρίση και να σταθεί στα πόδια της. Να συνεχίζουμε να προσπαθούμε ακόμη κι αν οι συνθήκες είναι αντίξοες. Κι άλλα πολλά θα μπορούσα να πω. Ακόμη και να συμβουλεύσω, εφόσον μου επιτρέπεται, τον πρωθυπουργό να κάνει -εφόσον θέλει να επιτύχει- τον "κουφό" ειδικά στις απόψεις ορισμένων υπουργών του που δεν εννοούν να καταλάβουν πως πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόση σχέση με την αριστερά, τα αντιμνημόνια και τη ρήξη με τη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη όση έχει και ο Τσακαλώτος με την ευκτική, το απαρέμφατο και τον υπερσυντέλικο της ελληνικής γλώσσας.

Αυτό, επαναλαμβάνω, θα ήταν για μένα το εύκολο. Ήδη στο μυαλό μου έχω και το πως θα ξεκινούσε, μετά την παράθεση του μύθου, το άρθρο μου: Μόνον κάποιος κουφός θα μπορούσε να συνεχίζει να εμπιστεύεται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κάποιος, ο οποίος δεν θα είχε ακούσει τα όσα έχουν υποσχεθεί στον ελληνικό λαό και επομένως δεν μπορεί να τα συγκρίνει με αυτά, τα εντελώς αντίθετα, που κάνει ο συνεταιρισμός του μεγάλου κόμματος της (αλήστου μνήμης) αριστεράς με το μικρό κόμμα της δεξιάς. Ακόμη και τα όσα υπόσχονταν, όχι τον Ιανουάριο του 2015 ούτε στο δημοψήφισμα ή στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, αλλά μέχρι και την παραμονή ψήφισης του νομοσχεδίου των 7.500 σελίδων αλλά και ύστερα απ' αυτό και μέχρι σήμερα καθώς συνεχίζουν να αλλάζουν και να αναμορφώνονται διατάξεις που ψηφίστηκαν τα τελευταία 24ωρα, ακόμη λοιπόν και τα όσα μέχρι χθες υπόσχονταν μόνον ένας που είναι ...υπερήφανος στα αυτιά θα μπορούσε να μην επαναστατήσει με τα μέτρα και τη συμπεριφορά των κυβερνώντων.

Όμως, έτσι για αλλαγή είπα να μην γράψω άρθρο, αλλά να δώσετε εσείς, όσοι θέλετε, τη δική σας ερμηνεία στο μύθο. Εξάλλου, όπως έχω διαπιστώσει, από τα σχόλια που κάνετε, αρκετοί από τους αναγνώστες του matrix24 έχουν όχι μόνον την ικανότητα, αλλά και την έφεση στο γράψιμο. Γράψτε λοιπόν εσείς τη συνέχεια του μύθου για τα βατράχια. Δεν είναι απαραίτητο να είναι άρθρο ή μεγάλο κείμενο. Μπορεί να είναι και ένα σύντομο σχόλιο, μία εύστοχη παρομοίωση ή ακόμη και απλώς μια έξυπνη ατάκα. Εξάλλου, δεν λένε, και έτσι είναι, πως η δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι η διαδραστικότητα. Περιμένω λοιπόν να δω πόσοι θα ανταποκριθούν. Ελπίζω τουλάχιστον να είναι πάνω από δύο. Μην ξεφτιλιστούμε κιόλας...

13 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Μετά την ανάγνωση 10 σχολίων το συμπέρασμα είναι καθαρό…ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ..!!!…και συμπληρωματικά,αντιβενιζελικός είμαι,αλλά δώστε χάρη στον Βαγγέλη,γιατί χωρίς αυτόν θα χάσουμε τελείως την αίσθηση του τι σημαίνει ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ…θα μας μείνουν μόνο οι δίκες οι εξεταστικές και τα ..αποσπάσματα..τα οποία ανάχθηκαν ήδη σε πολιτικό λόγο…Το συμπέρασμα του μύθου? Η κοινωνία δεν έχει την δύναμη να αυτοδιασωθεί…

 2. Ε.Στ. 15:37 03/06/2016

  Στην κρίσιμη εκείνη στιγμή, όταν εκείνο που πρωτεύει είναι η σωτηρία της χώρας πάση θυσία και καλείσαι εσύ από τον λαό να διαχειριστείς το πρόβλημα, σε άλλα θα πρέπει να είσαι στοχοπροσηλωμένος και όχι να εξαντλείσαι στις διαγραφές, όση πικρία και να έχεις. Αλλιώς, αποκόβεσαι από την κοινωνία και στρώνεις τον δρόμο σε τυχάρπαστους, όπερ και εγένετο. Και ο Συριζανέλ ήρθε στην εξουσία, και το μισό Πασόκ τον ψήφισε και το μισό Πασοκ (ΠαπανδρεΪκό και Τσοχατζοπουλικό) έτρεξε να πιάσει καρέκλα, και ο μουγκοθόδωρος (Καραμανλής) βγήκε αλώβητος, εξού και τα τάτσι μήτσι κότσι με τον Τσίπρα Και ο Πάκης Πρόεδρος της Δημοκρατίας (άκου ο Πάκης)!

 3. S.Porky 15:20 03/06/2016

  Αλητήριοι και οι δύο σας. Θα θέλατε, θα συμβουλεύατε πραγματικά τον Παπά νά ασχολείται με διαγραφές και εξεταστικές επιτροπές για να πάει η Ελλάδα μπροστά;
  Με σας σάν βοηθούς θα ξαναβγεί από τον Τάφο; ημαρτον και ελέησον κυρίες μου.

  • Ε.Στ. 17:02 03/06/2016

   Porky, συγγνώμη, αλλά χαμπάρι δεν έχεις πάρει από την συζήτηση…Άλλα λέμε, άλλα λες.

 4. Θ.Τ. 12:30 03/06/2016

  Κε Φελνίκο μας, στον πελατειακό βάλτο, οι λαικιστές βάτραχοι κρατούν βουλωμένη την τρύπα που φέρνει νερό ( οικονομία ) γιατί θέλουν να ανεβουν στον βράχο (καρέκλα) , έτσι :
  * ο πρώτος βάτραχος ήταν η «πλατεία» της ντροπής, οι «σύντροφοι» ΚΑΙ γκεμπελίσκοι στα Μ.Μ.Ε.. έτσι διώξαν – μαζί και με το μαύρο φίδι – το «προδοτικό» λελέκι, που πήγε να εξυγιάνει τον βάλτο και έφερε και 110 «λίτρα» νερό . . .
  * σ΄αυτών την πλάτη πήγε να ανεβεί ο σαμαροβενιζελικός βάτραχος ΚΑΙ γκεμπελίσκοι στα Μ.Μ.Ε. και στο τέλος
  * σ΄αυτών την πλάτη ανέβηκε ο – χειρότερος όλων – ο τσιπρανέλικος βάτραχος ΚΑΙ γκεμπελίσκοι στα Μ.Μ.Ε.
  Ομως η πελατειακή γλίτσα που καλύπτει όλους βάλτο και βατράχους ΞΕΡΑΙΝΕΤΑΙ,
  όσο κι αν οι απ έξω – γιά δικούς τους λόγους – φέρνουν «πανάκριβο νερό» .
  Οπου να ΄ναι σκάει ο χειρότερος των βατράχων . . . ΧΑΝΕΙ την πελατεία – που του έχει απομείνει –αφού την μετατρέπει σε μη προνομιούχους .Ετσι γίνεται αδιάφορος και για τους ολιγάρχες . . . Δεν είναι βολικός, είναι και αλμπάνης, ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΠΙΑ ?

 5. Ε.Στ. 12:08 03/06/2016

  Εγώ, θα προσπαθήσω να συνεχίσω την ιστορία: …Το μειονέκτημα του βάτραχου τον βοήθησε να ανεβεί στην κορυφή του βράχου. Κάποια στιγμή όμως, υποχρεωτικά, έπρεπε να κατεβεί, να συνυπάρξει με τους υπόλοιπους βάτραχους και να ζήσει κανονικά και παραγωγικά. Αυτή τη φορά όμως δεν στάθηκε τυχερός μέσα στην κουφαμάρα του. Προσπάθησε πολλές φορές να ξεκινήσει την κατάβαση αλλά μάταια. Όλο γλυστρούσε κι άντε φτου κι απ” την αρχή. Οι βάτραχοι από κάτω, του φώναζαν ότι πίσω ακριβώς από την κορυφή, υπήρχε ένα μυστικό, αρχαίο μονοπάτι, που, αν το ήξερες κατέβαινες μια χαρά. Αυτός όμως δεν μπορούσε να τους ακούσει κι έτσι έμεινε εκεί, στην κορυφή, μόνος κι έρμος, τρεφόμενος μόνο από ερπετά και μυγάκια. Η μόνη του ελπίδα πια, ήταν ή να περάσει κάποιο ελικόπτερο και να τον περισυλλέξει ή (ακόμα πιο δύσκολο αυτό), να περάσει ο Φίλης, να τον φιλήσει και να τον μεταμορφώσει σε πρίγκηπα, ωραίο και δυνατό, ώστε να μπορέσει να τα καταφέρει. Τα χρόνια πέρασαν, τον ξέχασαν οι υπόλοιποι βάτραχοι, σαν μύθος κυκλοφορούσε πια η ιστορία του και κάποιοι περαστικοί, λένε ότι τον άκουσαν να μονολογεί μέσα στην ερημιά του, «Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα».

 6. Αντι για τον κουφό βάτραχο στον Τσίπρα ταιριάζει ο ρόλος του κουφού βιολιστή. Να πως έχει η ιστορία: Ένας βιολιστής πετούσε με το ιδιωτικό του τζετ όταν ξαφνικά παρουσιάστηκε βλάβη κι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σκάφος με αλεξίπτωτο, προλαβαίνοντας μόνο να πάρει μαζί του πέφτοντας το βιολί του. Τελικά έπεσε στο ξέφωτο μιας ζούγκλας κι εκεί που στεκόταν και σκεφτόταν τι να κάνει βλέπει στην άκρη του ξέφωτου ένα λιοντάρι. Το λιοντάρι τον βλέπει κι αυτό και βρυχώμενο αρχίζει να ορμά προς το μέρος του. Ο βιολιστής, συναισθανόμενος το τέλος του, βγάζει το βιολί του κι αρχίζει να παίζει μια λυπητερή μελωδία. Το λιοντάρι συνεχίζει να ουρλιάζει και να επιτίθεται κι ο βιολιστής παίζει. Τον πλησιάζει στα τριάντα μέτρα, στα είκοσι, στα δέκα, στα πέντε και ξαφνικά σταματάει μπροστά του, μαγεμένο απ τη μουσική, κι ακούει. Μετά από λίγο ένα δεύτερο λιοντάρι εμφανίζεται στην άκρη του ξέφωτου. Βρυχάται κι αρχίζει σαν αστραπή να ορμά. Πλησιάζει στα τριάντα μέτρα, στα είκοσι, στα δέκα, στα πέντε και σταματάει κι αυτό, μαγεμένο, κι ακούει το βιολιστή. Μετά από λίγο ένα τρίτο λιοντάρι κάνει την εμφάνισή του και βρυχάται κι επιτίθεται κι αυτό. Φτάνει στα τριάντα μέτρα, στα είκοσι, στα δέκα, στα πέντε και τελικά πέφτει πάνω στο βιολιστή και τον κατασπαράζει. Τότε γυρνάει το πρώτο λιοντάρι και λέει στο δεύτερο: Πάλι την έκανε τη μαλακία του ο κουφός! Το νόημα της ιστορίας είναι πως κάποια στιγμή θα βρεθεί κάποιος από τους Θεσμούς που θα βαρεθεί ν” ακούει τις κλάψες και τα παρακαλετά του Τσίπρα και του Τσακαλώτου (γιατί αυτό κάνουν κι όχι διαπραγμάτευση όπως λένε) και θα τους αναγκάσουν να φύγουν από την εξουσία όπως και τους προηγούμενους

 7. δεν ξέρω τι λέτε εσείς κ. Φελέκη αλλά τα πράγματα είναι ΑΠΛΑ : ο Μητσοτάκης (τον οποίο προσωπικά δε θα ψηφίσω) να μην επαναλάβει το λάθος του Παπανδρέου όταν δεν έκανε εξεταστική για τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ Καραμανλή.
  Να γίνει λοιπόν πραγματική εξεταστική για το μαφιόζικο σχέδιο της συμμορίας Τσίπρα να μας οδηγήσει στη δραχμή.
  Αν δεν το πράξει θα δείξει ΣΥΝΕΝΟΧΗ…

  • Ε.Στ. 13:30 03/06/2016

   Βλέπετε, η χώρα φλεγόταν και το κύριο μέλημα του Παπανδρέου ήταν να διαγράψει τον Σημίτη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Πασοκ αντί να καταγγείλει τον μέγα καταστροφέα της χώρας Καραμανλή, τον κύριο υπαίτιο της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας να τον ξεμπροστιάσει και να τον κρεμάσει κυριολεκτικά στα μανταλάκια με στοιχεία και αριθμούς. Ουδόλως ασχολήθηκε τότε και μετά, όταν, αποφάσισε να ψελλίσει κάτι, ήταν αργά και ο κόσμος τα είχε βάλει με όλο το σύστημα, πράγμα το οποίο πλήρωσε και ο ίδιος ο Παπανδρέου.

   • Συμφωνώ απολύτως – Δύο τεράστια πολιτικά λάθη έκανε ο Παπανδρέου που τα πλήρωσε πανάκριβα, πρώτον δεν δίκασε τον Καραμανλή για να τελειώνει οριστικά με τη δεξιά, κι δεύτερον δεν διέγραψε τον Βενιζέλο.

    αντιθέτως, διέγραψε άκαιρα κι άστοχα τον Σημίτη. Όσο κι να μη συμπαθώ τον τελευταίο, ήταν επιτυχημένος πρωθυπουργός επί 8ετία, διεθνούς κύρους κι με διασυνδέσεις στο εσωτερικό της χώρας.

    • Θ.Τ. 19:01 03/06/2016

     Μα και βέβαια ήταν λάθη του ΓΑΠ ΚΑΙ με τον Καραμανλή ΚΑΙ με τον Βενιζέλο ΚΑΙ με την διαγραφή του Σημίτη . ΌΜΩΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ? ΜΠΡΟΣΤΑ 1. Στα απόλυτα βάσιμα «ελαφρυντικά» του Ε.Στ. εδώ πιό πάνω 2. ΟΤΙ και λάθη κι αν έκανε ο ΓΑΠ ( ουδείς αλάθητος ) ΗΤΑΝ και ΔΥΣΤΥΧΩΣ εξακολουθεί να είναι ακόμα ο ΜΟΝΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ενάντια ΤΟΤΕ στους ΠΑΝΤΕΣ , μέσα και έξω από την Ελλάδα , ενώ όλοι οι άλλοι ( «σύντροφοι», δεξιοί/ακροδεξιοί, «αριστεροί» ) τον έρριξαν μπαμπέσικα γιά να το «παίξουν» πυροσβέστες» ενώ ήταν θεατές είτε εμπρηστές ΚΑΙ πριν ΚΑΙ μετά .

     Και κάτι άλλο που φαίνεται δεν το έχουμε καταλάβει ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ .
     Οχι μόνο γιά την κρίση/μνημόνιο φταίει ο Καραμανλής και ΟΧΙ ο ΓΑΠ,
     αλλά αν η κρίση ήταν ΦΩΤΙΑ που τρώει το «σπίτι» ,
     τα bail out/δραχμή/grexit θα ήταν ΕΚΡΗΞΗ που θα τίναζε το «σπίτι» μιά και καλή στον αέρα,
     ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ .
     Τώρα πιά προς ώρας μας σώζουν απ αυτό
     όχι οι Τσιπρανέληδες και η «αντιπολίτευση»
     αλλά κάποιοι έξω ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ .

     Πόσο μας έχουν – σχεδόν όλους – κλείσει τα μάτια τα Μ.Μ.Ε. των ολιγαρχών ! !
     και είμαστε άδικοι με τον ΓΑΠ και «επιεικείς με τους «υπόλοιπους» .
     Αν γίνει η έκρηξη, ίσα-ίσα ΤΟΤΕ θα έρθουν ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ «δικοί» και ξένοι,
     με τις καβάντσες τους έξω και θα παίξουν ΜΑΖΙΚΑ
     το παιχνίδι των μαυραγορητών της κατοχής ( ένα σπίτι γιά ένα τενεκέ λάδι ) .

     ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ 2009 – 2011 .
     ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ .
     ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

  • freeman 10:28 04/06/2016

   Kαλά , τσιμπάτε έτσι εύκολα στο εγκάθετο ορκισμένο αντιΠαπανδρεικλο πασοκόσκυλο «Ε.Στ.» ?
   ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ή διαγραφή του ΔΟΛιου Σημίτη ( ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΛ-ΨΥΧΑΡΗ & ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ , αγαπημένος γκαλοπικά 1ος «καταλληλότερος» , με 2ο τον Καραμανλή ) ?
   Ο δειλός Σημίτης που την κοπάνησε γιατί ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ να ΧΑΣΕΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ με 10 μονάδες το 2004, (ΔΟΛια πίστευε-μεθόδευσε ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ , στην Γαπική παρένθεση) , διεγράφη την 12/Ιουνίου /2008 , ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ή ΟΧΙ του Ραφήνιου Λιποτάκτη το 2010 , ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΊΟ Ραφήνιο Κόπρο , το Αντιγαπικό ΒΡΩΜΟ-ΠΑΣΟΚ , ο Σημιταράς, ο … αντιπρόεδρος του Σαμαρά Βενιζέλος , η Υφυπουργός του Σαμαρά Γεννηματά , ΟΥΔΕΠΟΤΕ (2009-2015) ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ , ΠΙΣΤΟΊ στην Διαπλεκόμενη απαλλακτική Καραμαλοπροστατευτική ΟΜΕΡΤΑ . Στο Συλλογικό υποσυνείδητο , το ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΜΗΝΥΝΑ ήταν ΕΝΑ : ΑΘΩΟΣ ΚΑΡΑΜΑΛΉΣ συνεπάγετο ΕΝΟΧΟΣ Γ.Παπανδρέου και αντίστροφα .
   ΑΚΌΜΑ και τώρα ο Καραμανλής ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ . Για το πάλαι ποτέ κόμμα του Ανδρέα , ο γονιδιακός ΑΠΟ-ΠΑΠΑΝΡΕΙΣΜΟΣ του πασοκ είναι ΤΟ ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ από την στιγμή του φυσικού θανάτου του , για τον οποίο το ΔΟΛιο-συναγελαζόμενο Σημιτικό μπλοκ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ στα μουλωχτά … ακόμα και το «φάντασμα» του Ανδρέα 1994-1996 , το άμεσα σωματικά εξαρτώμενο από την αδίστακτη ιπτάμενη μετρέσα «Μαύρη Χήρα» , ήταν εμπόδιο δια τους ΔΟΛιους & λοιπούς νταβάδες και τις αρσενικοθήλυκες πασοκικές πόρνες τους .
   ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΛΟΥΣ , ΑΥΤΟΣ ο αντιγαπικός επικοινωνιακός εκτελεστής «Ε.Στ.» στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ των εντολέων του στο βρωμόκομμα , ΣΤΟ να ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ … που αφορά το διακομματικό κομματοσκυλικό παρακράτος που είχαν μέχρι την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ & ΒΙΑΙΗ , ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ είσοδο της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και του ΣΥΝΕΡΓΟΥ Νταβατζίδικου Ολιγαρχικού ΤραπεζοΜιντιακού Παρα-Κράτους (στην ΕΟΚ τυπικά-εικονικά είχε μπει το 1979 & στην ΟΝΕ τυπικά-εικονικά είχε μπει το 2001) , με την Επιτροπεία των Μνημονίων , που ΠΑΣΧΙΣΑΝ και τα κατάφεραν ΝΑ ΜΗΝ αφορά μεταρρυθμίσεις (τα σαρκία τους δηλαδή) !

   • Ε.Στ. 11:55 04/06/2016

    Μπρρρ!… Κι έπειτα λέμε ότι ο ISIS δεν έχει παρακλάδια στην Ελλάδα! Διατηρείστε το man κι αφήστε το free να πάει στη ευχή.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.