ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπόθεση να συμφωνήσουν στο πολιτικό πλαίσιο…

Ένα βήμα πιο κοντά για Δημοκρατική Συμπαράταξη και Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Ένα βήμα πιο κοντά ήρθαν χθες Γιώργος Παπανδρέου και Φώφη Γεννηματά, που μετά από ένα σχεδόν τρίωρο τετ-α-τετ, στο γραφείο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, συμφώνησαν να διερευνήσουν τις δυνατότητες προγραμματικής σύγκλησης.
fofi-giorgos

Σε αυτό το πλαίσιο, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα αποστείλει τις επόμενες μέρες την πρότασή του για ένα πολιτικό πλαίσιο αρχών και προγραμματικών θέσεων στις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ και στον βαθμό που αυτές συμφωνήσουν, θα προχωρήσει ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.

Σε κάθε περίπτωση, στο Κίνημα θυμίζουν ότι εξ αρχής ήταν υπέρ της συνεργασίας, η οποία όμως προϋποθέτει την ύπαρξη συμφωνίας επί ενός πολιτικού πλαισίου.

Αντίθετα, ήταν η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που δεν επιθυμούσε συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, θεωρώνταςτο Κίνημα περίπου ως ‘τοξικό’. Αυτή η συμφωνία είναι και τώρα προαπαιτούμενο,με το Κίνημα να αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει στη βάση του κειμένου που θα αποστείλει, κάθε πλευρά θα συνεχίσει αυτόνομα τηνπορεία της…

Από την άλλη πλευρά, ο σκόπελος που είχε δημιουργηθεί παλιότερα για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε στο τραπέζι πρόταση για συνομιλίες και με τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι ξεπερνιέται, στον βαθμό που στη συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός πήρε αποστάσεις από το κυβερνόν κόμμα. Για τουλόγου το αληθές, στο κοινό ανακοινωθέν που ακολούθησε την συνάντηση των δύο, αναφερόταν με σαφήνεια ότι  η εναλλακτικήπολιτική που επιδιώκεται «θα εκφράσει μία ισχυρή, αυτόνομη Κεντροαριστερά, ιδεολογικά και πολιτικά οριοθετημένη απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στην πραγματικότητα, δεν είναι λίγοι όσοι μιλούν για ανάγκη που έγινε …φιλοτιμία από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, καθώς αφενός δεν θέλει να έχει απέναντί του τον Γιώργο Παπανδρέου, αφετέρου φοβάται πως σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει η συνεργασία με το Ποτάμι, θα είναι κακό για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να μείνει μόνο με τις δυνάμεις με τις οποίες ξεκίνησε. Από την άλλη πλευρά, παρακολουθώντας δημοσκοπικά τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει, αλλά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να μην κερδίζει, δεν αποκλείεται να φοβούνται ότι οι δυνάμεις που θα απελευθερωθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξουν το Κίνημα και όχι τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Άλλο που τρέμουν στην ιδέα το Κίνημα να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ…

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Nikos 19:50 26/06/2016

  οπως συνηθως συμφωνω μαζι σου Θ.Τ !ετσι ειναι!

 2. Θ.Τ. 10:19 25/06/2016

  » .. ο πρώην πρωθυπουργός πήρε αποστάσεις από το κυβερνόν κόμμα.. «.
  » .. τρέμουν στην ιδέα το Κίνημα να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ..»
  Και πότε ο ΓΑΠ δεν ήταν μίλια μακρυά από το κυβερνόν ?
  Επειδή αναμασσάνε το αντίθετο ακόμα και «συντροφικές» μονταζιέρες ?
  Οσο γιά «συμπόρευση» με ΣΥΡΙΖΑ,
  όλες τις κ@λοτούμπες που έκανε, κάνει και θα κάνει ο τσίριζα
  προέρχονται ΟΛΕΣ από την βήμα-βημα δικαίωση του
  «προδότη», «Τσολάκογλου», «τελειωμένου» κ.λπ.
  ΑΝΤΙΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
  συνέχεια του 2009 – 2011
  ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.