ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαρωτικές αλλαγές και στο ΤΧΣ

Επιχείρηση αφελληνισμού των τραπεζών με στόχο τα «κόκκινα» δάνεια

Για την αλλαγή της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πιέζουν οι δανειστές καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Αξιολόγησης του ταμείου έκρινε ότι η σημερινή διοίκηση πρέπει να ανανεωθεί.
banks

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες ενημερώθηκαν τόσο ο πρόεδρος του ΤΧΣ κ. Γιώργος Μιχαλής όσο και διευθύνων σύμβουλος κ. Άρης Ξενόφος και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Γιώργος Κουτσός και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Αναστάσιος Γάγαλης.

Μάλιστα ήδη έχουν γίνει επαφές με άλλα στελέχη για να αναλάβουν τη διοίκηση του ταμείου. Αναλυτές κάνουν λόγο για ολική αντικατάσταση ελλήνων στελεχών του ευρυτερου χρηματοπιστωτικού τομέα με ξένους, απόφαση που έχει ληφθεί εδώ και καιρό και αποτυπώνει την βαθιά έλλειψη εμπιστοσύνη προς οτιδήποτε συνδέεται ή έχει ρίζες με Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νέος νόμος για τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν τα μέλη του Δ.Σ. και των Επιτροπών των τραπεζών δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα σε ξένα στελέχη, ενώ για τις θέσεις των προέδρων των επιτροπών απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι ξένος χωρίς καμία σχέση με ελληνικό τραπεζικό
ίδρυμα τα τελευταία 10 χρόνια. Ορισμένες πηγές κάνουν λόγο για προσπάθεια αφελληνισμού του τραπεζικού συστήματος με στόχο τα κόκκινα δάνεια και τον έλεγχο της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.