ΕΛΛΑΔΑ

Έχουν διασωθεί 302 άτομα

Επιχείρηση διάσωσης εκατοντάδων προσφύγων νότια της Κρήτης

Τουλάχιστον 302  παράτυποι μετανάστες έχουν διασωθεί έως τώρα, σε θαλάσσια περιοχή 75 ναυτικά μίλια νότια Καλών Λιμένων στην Κρήτη, όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν έβαλε νερά και βρέθηκε σε κίνδυνο.
diasosi

Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είναι σε πλήρη εξέλιξη όπου έχει εντοπιστεί το μεγάλο σκάφος και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μεταφέρει πάνω από 600 μετανάστες.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν τέσσερα παραπλέοντα πλοία, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, αεροσκάφος του λιμενικού και ελικόπτερο σούπερ πούμα.

Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι πρόσφυγες είναι μισοβυθισμένο. Μέχρι στιγμής έχουν επιβιβαστεί στα παραπλέοντα σκάφη 302 άτομα.

Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα στη θαλάσσια περιοχή 75 ναυτικών μιλίων νότια των Καλών Λιμένων στην Κρήτη και οι καιρικές συνθήκες είναι καλές (4-5 μποφόρ).

Οι πρόσφυγες πιθανόν να είχαν ξεκινήσει από τη βόρεια Αφρική με προορισμό την Ιταλία.

Οι περισσότεροι των διασωθέντων βρίσκονται σε νορβηγικό πλοίο. Ο συντονισμός της γιγαντιαίας επιχείρησης γίνεται από το κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ δεν έχει αποφασισθεί ακόμη σε ποιο σημείο θα αποβιβαστούν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.