ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ευρωκοινοβούλιο ο Πρόεδρος της ΝΔ

Επιχείρηση γοητείας Μητσοτάκη προς Eυρωπαίους κεντροδεξιούς

Το σχέδιο του για «δίκαιη και δημοκρατική» Ευρώπη, στον απόηχο του Brexit, παρουσιάζει στο ευρωκοινοβούλιο ο Πρόεδρος της ΝΔ.
mitsotakis1

Την ανάγκη ενός νέου σχεδίου για την Ευρώπη συνολικά αλλά και για την Ελλάδα, στη βάση της απαίτησης για μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα και δραστική προώθηση των μεταρρυθμίσεων, παρουσιάζει σήμερα, κατά την ομιλία του προς τους βουλευτές του ΕΛΚ ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έχει επιδοθεί σε μία προσπάθεια γοητείας των Ευρωπαίων κεντροδεξιών, προκειμένου να αμβλύνει και την τάση που εμφανίζουν τα ισχυρά κέντρα της Ευρώπης για αποφυγή πολιτικών κλυδωνισμών στην Ελλάδα, στάση που εκ των πραγμάτων λειτουργεί ως περίοδος χάριτος για τον κ. Αλ. Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε στη Handelsblatt το αίτημα για εκλογές, ενώ στο τραπέζι του ΕΛΚ αλλά και στη συνάντηση με τον Ιρλανδό Έντα Κένυ περίεγραψε το σχέδιο του για μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα (2% από το 2018) και υψηλούς αριθμούς ανάπτυξης, με τον Ιρλανδό να δηλώνει έτοιμος να στηρίξει ένα τέτοιο σχέδιο.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να επανατοποθετήσει τη Ν.Δ. μετά το Brexit, να βρεθεί στην πρωτοπορία μίας κίνησης για την αναγέννηση της Ευρώπης και παράλληλα να περιορίσει διαρροές δεξιών ψηφοφόρων προς ευρωσκεπτικιστικά σχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο για τη «συμφωνία αλήθειας» με την Ευρώπη και να παρουσιάσει το σχέδιο που, όπως πιστεύει ο ίδιος, πρέπει να έχει το ΕΛΚ για το μέλλον και την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη το σχέδιο αυτό «περιλαμβάνει περισσότερη, πιο δίκαιη και δημοκρατική Ευρώπη, που θα βρίσκεται κοντά στους πολίτες».

Ήδη από χτες κατά τη σύνοδο του ΕΛΚ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε χαρακτηρίσει «απόλυτα θεμιτούς» τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των Ευρωπαϊκών λαών, ενώ ειδικότερα με αφορμή το δημοψήφισμα για το Brexit σχολίασε πως οι πολίτες «νιώθουν εκτεθειμένοι στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και απειλούμενοι από τη μείωση των
εισοδημάτων τους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.